modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart - nieuwsbrief lezer,


Deze nieuwsbrief gaat over twee voltooide doeken, een paar vorderende doeken en twee nieuwe opdrachten. En over aluminium en een kado-suggestie. En over een zoektocht naar heel specifieke modellen, misschien kan jij me helpen?

Prettige feestdagen alvast!

Aanmelden voor de volgende edities van deze nieuwsbrief doe je hier.

Bart

 

 

Project Roodharigen

Maaike

Maaike, 80 bij 60 cm, acryl op linnen
 

Maaike met moeder op de Roodharigendag
Maaike was volop zwanger tijdens de roodharigendag in 2005. Een paar weken later, toen ze bijna uitgerekend was, heb ik haar gefotografeerd en die foto's waren de inspiratie voor dit doek. Het doek is een ode aan de zwangerschap, net al een eerder doek van Moniek.
Toen ik schilderij naar Maaike bracht, in Asten, kon ik het resultaat van de zwangerschap bewonderen: een gezond jongetje.
Hieronder zie je het schilderproces.
 


 
Hiske

Hiske aan de rode muur, 150 bij 55 cm, acryl op linnen
 
 
Hiske ontmoette ik ook op de roodharigendag. Zij was samen met haar man helemaal uit Friesland gekomen om kennis te maken. Begin deze maand heb ik haar doek voltooid en afgelopen weekend ben ik het persoonlijk komen brengen. Leuk om te zien waar het doek nu hangt. Ik zal het missen, maar het doek hangt nu op de plek waar hij echt hoort.

Op Hiskes pagina vertelt de man van Hiske uitgebreid over het project. "Ik vind Hiske een prachtige vrouw, ik kan de hele dag wel naar haar kijken. Ik zei vaak tegen haar dat ik haar zo mooi vind dat ik wel een grote foto of schilderij in de kamer wilde hebben."
Zijn eigen rol in dit project is zeker niet triviaal. Achter veel mooie vrouwen vind je namelijk een man die zijn vrouw laat stralen, en in dit geval klopt dat helemaal.

 

Roodharigendag 2007

uitzicht

Financiële zorgen maken het lastig om de grote kerk van Breda te reserveren voor de roodharigendag 2007. Ik ga de komende weken bedelbrieven aan sponsoren sturen, en als dat niet lukt ga ik zoek naar een alternatief. Suggesties zijn nog steeds welkom.

Mijn database met namen van echte roodharigen leek uniek, tot ik de roodharigenhyve ontdekte.  roodharigen.hyves.nl heeft nu al 880 leden. Nou ja, niet ieder lid heeft rood haar, ook ik mocht lid worden..

350 Roodharigen uit mijn database, plus de 880 roodharigen van Hyves, maal 2 (partner komt mee), maal 50% (opkomstpercentage), dat zijn 1230 belangstellenden. Dat wordt dringen in de kerk...
 

 

Schilderopdrachten

Brenda (nieuwe opdracht)

eerste schets


derde schets


vierde schets

Soms krijg ik ineens een mailtje van een enthousiast stel. En dan staan ze een paar weken later voor je deur.
Tijdens de eerste tekensessie met Brenda heb ik meteen vijf schetsen gemaakt, en tijdens een later bezoek honderden foto's. Wie weet maken we twee schilderijen, het huis van Brenda en Martijn is ruim genoeg, en ze hebben beiden veel ideeën...

Martijn: "We hebben sinds kort onze nieuwe woning betrokken, en helemaal ingericht met nieuwe meubels. Uit ons vorige huis is niks meegenomen, alleen de wasmachine en onze kleding en persoonlijke spulletjes.
Maar aangezien we nog veel lege muren hebben, leek het ons leuk om een schilderij te laten maken. Geheel in de stijl van onze nieuwe inrichting. En nu was mijn idee; ik wil een naaktschilderij van Brenda. Ze heeft een fantastisch lichaam vind ik, en wat niet veel mensen weten, een verborgen kant."

Dat klinkt boeiend, dus blijf deze nieuwsbrieven volgen :)
 

Bertha (nieuwe opdracht)
Mark Neele
Bertha, houtskool op papier
Mark Neele
Bertha
Bertha schrijft op haar pagina:

"Ongeveer een jaar geleden ben ik bij het surfen op het web de site www.Bartart.com tegen gekomen. Ik was op zoek naar erotische kunst, vind vooral vrouwelijk naakt mooi. Ik vond de schilderijen van Bart zo mooi dat ik de site heb toegevoegd aan mijn favorieten. 
Dit jaar, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en heb Bart gemaild dat ik interesse had. Ik wilde een schilderij van mezelf, door hem gemaakt!"

 

Selma
Mark Neele
Selma (nog niet voltooid)
 
Het doek van Selma vordert. Het heeft dezelfde kleurstelling als het doek van Hiske, maar ik worstel met mijn compositiekeuze. Ik wil een schilderij maken waarbij het gezicht mooi uitkomt, maar niet door een voor de hand liggende eenzijdige belichting te kiezen. De rug van Selma komt nu al goed uit, nu de rest nog.
Ik hoop dat Selma nog even het geduld kan opbrengen zodat ik de komende weken er aan kan werken. En ik ben benieuwd naar haar commentaar.

 

Planning
  Een aantal projecten lopen nog; het doek van Betty staat bijna af te wezen maar ik denk hard na over een alternatief voor de huidige achtergrond. En enkele winnaressen van Kamasutra Beursacties moet ik weer eens mailen om nieuwe afspraken te maken. Ze moeten en zullen hun prijs krijgen! :)
 
 

En verder

Love and Marriage Beurs
 


Bruid, 2005
160 bij 100 cm


Milanne, 160 bij 100 cm
nog niet voltooid

Oud model Jolanda organiseert Love and Marriage beurzen, en zij stelde voor om eind september een standje in te richten op haar beurs. Omdat mijn meest gepubliceerde doek een bruid afbeeldt, leek me dat wel wat. Wie weet wachten nog meer aanstaande bruiden op vereeuwiging, dacht ik.

Helaas.

Ik heb geleerd dat de meeste trouwlustige stellen hechten aan traditie. Ze willen een fotograaf, een feestlocatie, een jurk, een pak en een trouwauto, maar niets anders. Ik kreeg genoeg complimenten over mijn werk, maar het inspireerde niemand om ter plekke een doek te bestellen. Ach ja, het was niet helemaal verloren tijd: het was heel gezellig en oud-model Tasja ontpopte zich als een communicatiewonder, met hele originele manieren om mensen aan te spreken. En Milanne? Milanne straalde.
 

Aluminium

 
Voor de technisch geïnteresseerden: ik werk tegenwoordig op linnen doeken op een aluminium frame van Artel. Doeken met een houten frame kunnen na verloop van tijd krom trekken, aluminium niet. Het ophangsysteem aan de achterkant is 2 mm dik staaldraad. Verf en vernis komt van Talens, met een garantie op lichtechtheid van 150 jaar. 2006+150 is 2156. Hmmm.
Werkstuk CKV
9

Laurien zit in 5 VWO, doet het vak CKV, moest een werkstuk maken met als onderwerp "schokkende verleiding". Laurien voegde mij toe aan haar MSN, en vroeg of ze mij mocht interviewen. Met resultaat: haar werkstuk kreeg een vette 9. Wie weet word ik ooit de Giphard van de CKV klasjes (Giphart heeft lezingen gegeven op zo'n beetje iedere middelbare school in Nederland omdat docenten hem zagen als De manier om hun leerlingen te motiveren. Leerlingen zagen dat zelf overigens soms anders).
 

 

Persoonlijk

Progressie

Oude opdrachten rond ik af en er komen nieuwe opdrachten bij. Er zijn nog een aantal projecten die al wat langer lopen, maar ik vertrouw er op dat die ook af komen. De komende weken ga ik op zoek naar enkele nieuwe inspirerende Roodharigen om te vereeuwigen.
Mijn idee om via de Love and Marriage beurs opdrachten te werven mislukte grandioos. Maar twee nieuwe opdrachten kwamen binnen via een ander marketingkanaal: mijn website. Brenda en Bertha hadden mijn website al jaren geleden bij hun favorieten gezet. Blijkbaar zijn  beurzen niet zozeer nodig om opdrachten te krijgen. Maar wel leuk.
En volgend jaar ga ik zien wie dit jaar mijn website bij de favorieten zet, ik kijk er naar uit.
 

Bart

Aly Anestazia Angel Angela Angie Anke Annabe Anne Anneke Annelie Annienke Astrid Astrid2 Babette  Bettie Betty Brizis Carolien Celina Chantal Chanti Charlotte Cindy Cindy2 Clio Cyrille Daan Daisy De Barones Dees Denise Edith Elisa Elisabeth Elisabet Esther Blauw Esther Groen Esther Rood Eva Fleur Floor Frieda Gwyneth Habibi Hansje Helen Hiske Historica Iets moois Ilona Inez Inge Inge2 Ingrid Inke Irina Isabelle Jan Janine Janneke Jantine Jill Jo Jolanda Josanne Jose Joyce Judit Judith Karina Kathlin Kim Kristel Kristel2 Laila Lara Larissa Laura Lieke Linda Linda2 Lisa Maaike Malini Marieke Marijn Marit Mark Marloes Marloes2 Melanie Melkimo Merel Michelle Milanne Miranda Mirjam Moniek Monique Moose Nadia Nicole Nina Noortje Odilia Phebe Pieternel Radostina Ratna Renate Rinske Sacha Sasha San Sander Saskia Selma Shabira Sharon Shirley Sietske Sophia Sophia2 Stephanie Stéphanie Suuz Tasja Tineke Tinne Veronique Vibeke Vinanda Wendy William Winny Xara Yorin Yvonne Zaza en de rest

Mijn deeltijdbaan naast het schilderen (adviseur voor grote energiebedrijven) is soms heel druk, maar soms ook niet. De afgelopen tijd heb ik een software-migratie begeleid, en dat is gelukt, de software draait.
En daardoor kan ik de komende drie weken fulltime nieuwe inspiratie zoeken voor nieuwe schilderijen.

Reacties op mijn idee voor een Bartart terugkomdag, waarbij alle oud modellen één keer samenkomen, waren heel positief. Als iedereen haar (of zijn) schilderij meeneemt, dan is er meteen ééndaagse overzichtstentoonstelling van mijn werk.
Uitwerken van dat idee is lastig, een passende locatie is moeilijk te vinden.

Maar het idee laat me niet los, merk ik.
 

 

Opdrachten

Kerstkadootje?

Zoek je nog een origineel kadootje voor onder de kerstboom? Of zoek je een waardevaste bestemming voor je dertiende maand? Verras je vriend(in) dan met een Bartart waardebon! Klik op het plaatje hiernaast, print het uit, en leg het mooi ingepakt onder de dennenboom. Succes verzekerd.

En bel me na de kerst voor een afspraak voor koffie aan de Prinsenkade in Breda.
 

Nieuwe inspiratiebronnen
Ik wil de komende drie weken graag nieuwe modellen leren kennen, naast eventuele nieuwe schilderopdrachten. Ik zoek hele specifieke modellen: met rood haar van nature, avontuurlijk ingesteld, en met liefde voor kunst. Ken jij iemand met rood haar die bijvoorbeeld veel kunst in haar huis heeft hangen?

Vraag haar of ze mij een mailtje wil sturen, ik leg haar dan uit wat de bedoeling is. Ik zoek minimaal twee modellen om inspirerende doeken van te maken voor de volgende Roodharigenexpositie. Hoe ze geschilderd worden, mogen ze grotendeels zelf bepalen. Zolang het achterliggende idee maar origineel is.
 

Contactgegevens

Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief september 2006
nieuwsbrief maart 2006
nieuwsbrief februari 2006
nieuwsbrief januari 2006

nieuwsbrief november 2005

nieuwsbrief oktober 2005

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004