modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart - nieuwsbrief lezer,


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je alles wilt weten over bArtart modelschilderijen. Of omdat je een reden wilt hebben om de komende vakantiebeurs of de kamasutrabeurs te bezoeken. Anyway, kies zelf maar.
Aanmelden voor de volgende edities doe je hier.

Deze nieuwsbrief gaat over voltooide doeken en twee beurzen. Deze keer relatief weinig tekst over rood haar (is wel eens anders geweest).

Bart

 

 

Project Roodharigen

Avalon en De Tweeling
 

Avalon


Tweeling
 


De twee verkochte doeken van de afgelopen expositie heb ik naar hun plek gebracht: Helen was blij, Judith straalde en Judith's ouders waren trots.

Ieder schilderij staat een hele tijd op een ezel in mijn huis tijdens de weken dat ik er aan werk. En aangezien ik schilder wat ik zelf mooi vind, vind ik dat geen verkeerd gezicht. Maar ieder doek gaat vroeg of later naar het model of een kunstliefhebber. Ik hou een lege plek over en dat is elke keer weer jammer.

Maar aan de andere kant voelt het ook wel goed als ik een doek breng naar waar het hoort: bij mensen die er een persoonlijke band mee hebben.
En misschien, mocht ik ooit beroemd worden, dan zullen alle schilderijen weer samen komen in een overzichts- tentoonstelling. En daar kijk ik nu al naar uit. Alleen nog even beroemd worden :)

 

Odilia


Schets

 

Nieuwe Roodharige: Odilia. Een model dat een originele hobby heeft: autocrossen. Ik heb een aantal schetsen van haar gemaakt.
Meer Rood

 

Er zijn een aantal doeken van roodharigen waar ik aan werk. Verder ben ik bezig met ideeën voor de roodharigendag 2006.
 

 

Schilderopdrachten

Nicole
 


hele doek

In de wereld van de werktuigbouwkunde is het gebruikelijk dat een kostbare machine af en toe een upgrade krijgt, om hem beter te laten functioneren. Een schip krijgt dan een nieuwe motor, bijvoorbeeld. In de schilderwereld is zoiets hoogst ongebruikelijk.

Maar mijn roots laten zich gelden en daarom had ik besloten dat het schilderij van Nicole moest worden aangepast. Ik heb haar gezicht totaal veranderd, en je mag zelf beoordelen of dat verstandig was. Dit schilderij hangt binnenkort weer op z'n plekje: een gezellig restaurant op een naturistenpark in de Flevopolder.
 


Nicole oud


Nicole nieuw

Clio


Clio
 

Ook het gezicht van Clio heb ik verder uitgewerkt.
 

 

Winnaressen

 Laatste keer!

  Ik heb zes keer op een beurs een verloting gehouden. Bezoekers konden hun Emailadres achter laten en één van hen won een schilderij van zichzelf.
Ik stop met deze verlotingen, omdat het niet meer nodig is om op deze manier mijn werk te promoten. Dat gaat al goed genoeg. Maar voor ik definitief stop is er op de aanstaande kamasutrabeurs in Utrecht (zie verder) een allerlaatste kans...

Nieuwe winnaar

  Op de laatste kamasutrabeurs (november 2005) won ene Jose. Wordt vervolgd.

Jill


"my all"
Van Jill, de winnares van de beursactie op de kamasutra summer edition, heb ik naast de tekeningen ook twee series foto's gemaakt. Jill gaat over twee weken verhuizen, als ze is ingericht, dan gaan we composities bedenken. Of nog meer foto's maken :)

Sophia

 


detail

 

Het doek van Sophia, de winnares van een eerdere kamasutrabeurs in Utrecht, is af. Het doek is erg groot (twee meter breed). De kat op het schilderij is haar overleden geliefde huisdier, die ze graag op één doek met zichzelf wilde zien. De gelijkenis van het gezicht van Sophia is treffend, volgens Sophia. Sophia zal het doek de komende beurs komen ophalen.
 
6-1-2006 21:24:55 Sophia Bart ja en nu nog kijken, effe wachten hoor
6-1-2006 21:27:31 Sophia Bart oh joh, ik schrik ervan, ik lijk er nu op
6-1-2006 21:27:50 Bart Sophia dank je
6-1-2006 21:27:50 Sophia Bart wordt echt wel mooi!!
6-1-2006 21:27:58 Bart Sophia je bent ook mooi :)
6-1-2006 21:28:07 Bart Sophia er zijn nog een hoop puntjes die ik wil verbeteren
6-1-2006 21:28:11 Sophia Bart vind ik niet hoor
6-1-2006 21:28:12 Bart Sophia en daar werk ik dit weekend aan
6-1-2006 21:28:21 Sophia Bart o fijn

Wat ik treffend vind aan het doek, zijn de ogen van Sophia. Ze liggen in de schaduw, en daarom krijgt het doek een mysterieuze uitstraling. Maar zelfs al liggen die ogen in de schaduw, ze zijn onmiskenbaar van een vrouw met een sterke wil...
 

 

Beurzen

  Deze maand zijn er twee beurzen waar ik op te zien ben. De Kamasutrabeurs is van 20 tot en met 22 januari, en een week eerder sta ik op dezelfde plek tijdens de... Vakantiebeurs
 

Vakantiebeurs

Op uitnodiging van de NFN (Nederlandse naturistenvereniging) geef ik een workshop modeltekenen op de aanstaande vakantiebeurs. Ik sta zondag 15 januari van 11.00 tot 17.00 in Hal 7. Ik ga bezoekers lesgeven in modeltekenen. De NFN zorgt voor de modellen. De lessen duren zo'n drie kwartier en beginnen om het uur. Iedere bezoeker kan gratis meedoen (zolang er plaats is). Uiteraard neem ik enkele voltooide schilderijen mee ter inspiratie van de cursisten en belangstellenden.
 

Kamasutrabeurs


beursmagazine
Op uitnodiging van de Kamasutra-organisatie mocht ik een stukje schrijven voor in het beursmagazine. Dat magazine is inmiddels door heel Nederland verspreid, als aankondiging voor de beurs: van vrijdag 20 januari tot en met zondag 22 januari in de Jaarbeurs in Utrecht (site). Twee doeken staan bij mijn stukje: Ilona en Angie.
Over de beurs: vrijdag staat
Zaza in de stand, op zaterdag staat Ratna voor haar doek en Sophia komt haar schilderij ophalen. En misschien is Wendy er dit weekend ook nog bij. Maar bovenal: dit is de laatste mogelijkheid om met de verloting een Bartart-doek van jezelf te winnen!
 
 

Persoonlijk

Progressie
 

Zelfs als een doek verkocht is, heb ik nog steeds de neiging om er aan door te schilderen zolang dat kan, tot vlak voor de overhandiging. Vorige maand heb ik op die manier twee doeken afgemaakt. Waarschijnlijk heb ik in deze doeken meer tijd gestoken dan in welk ander doek dan ook. Ik merk dat ik de lat steeds hoger leg. Goed voor de kwaliteit, slecht voor het aantal doeken dat ik per jaar produceer. Als ik naar het portret van Nicole kijk, de oude versie en de nieuwe, dan ben ik een stuk beter geworden. Maar het kan allemaal nog beter, uiteraard.

Bart
 


 


Judith en Bart en de bril van Bart

 

Rond de jaarwisseling was ik een aantal dagen op vakantie, en dat gaf tijd om na te denken (doe ik anders nooit). Ik bedacht dat wat ik eigenlijk wil is meer tijd voor belangrijke dingen. En belangrijke dingen zijn... goede schilderijen maken (en natuurlijk mijn vriendinnetje Marloes). Maar als ik ergens méér tijd aan wil besteden, dan zal ik ergens anders mìnder tijd aan moeten geven.
Dus mijn goede voornemens zijn: ik ga mijn site minder vaak updaten, deze nieuwsbrief voortaan nog maar één keer in de twee maanden te schrijven en wat minder aan de PR te werken. Vooral dat laatste is lastig: hoe kan ik een geweldige roodharigendag organiseren zonder daar heel veel tijd aan te besteden? Daarom heb ik hulp nodig: ik zoek mensen die mij op vrijwillige basis willen helpen met het organiseren van de nieuwe roodharigendag.

Hoe kan jij helpen? Heb jij ervaring met het werven van sponsors, of denk je dat goed te kunnen? Heb je ooit persberichten rondgestuurd? Ik zoek mensen die mee willen werken aan de bekendheid en aan de organisatie van de Roodharigendag. En die tevreden zijn met een groot applaus tijdens de roodharigendag als beloning.

Mail me als je dit je wat lijkt: bart@bartart.com
 

 

Opdrachten

Opdrachten


 

 

Wil je jezelf laten schilderen? Opdrachten zijn welkom, maar hou er rekening mee dat je schilderij niet 123 klaar zal zijn: er zijn nog veel lopende schilderprojecten.

Ik maak graag schilderijen met een originele, persoonlijke insteek. Ik laat me door het model inspireren om de perfecte compositie te bedenken. Mail me als je op zo'n manier wilt worden geschilderd, ik vertel je dan over de prijzen en mogelijkheden.
 

Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief november 2005
nieuwsbrief oktober 2005

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004