modelschilderijen

klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart fan,


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je a) geschilderd wilt worden b) al een keer bent geschilderd c) je weet zelf ook niet precies waarom, maar het is wl leuk! Mocht je tot categorie d) behoren,
dan kun je je gewoon afmelden. Hoe dat moet staat onderaan de pagina.

Deze nieuwsbrief gaat vooral over de Roodharigendag en andere ontwikkelingen in het Project Roodharige vrouwen. En er staat een uitnodiging in. Dus tot ziens?

Bart

 

 

Roodharigendag


Zaterdag 24 september, Asten
 
 

Zaza


Operazangeres
Annelie Brinkhof


Organisator
Jan Eijsbouts


150 roodharigen kwamen naar Asten: het kleine dorp kleurde rood. Honderden roodharigen-fans, Astenaren, persfotografen en zelfs een tweetal cameraploegen kwamen kijken. De roodharigen kwamen overal vandaan, zelfs uit Groningen en Friesland.

De dag begon om 11.00 met een kopje koffie voor iedereen in cultureel centrum de Klepel. Jan Eijsbouts, de man die alles tot in de puntjes had georganiseerd, heette de roodharigen welkom.
Om 12.00 mocht ik voor de camera van SBS6 't Hart van Nederland mijn zegje doen, met de roodharigen op de achtergrond. Daarna ging ik in een hoogwerker omhoog om samen met een groep persfotografen de dames vast te leggen. Ik mocht aanwijzingen geven met een megafoon, en dat geeft een machtig gevoel. :)

Na de groepsfoto was er een indrukwekkend optreden van operazangeres Annelie Brinkhof en een verloting voor het 15e doek. Betty won, en ik had het niet beter kunnen treffen. Daarna verspreidden de roodharigen zich over het dorp, en begon ik mijn marathonsessie interviews geven en bekenden groeten. Veel roodharigen kende ik alleen via Email en van de foto's die ze gestuurd hadden. Nu zag ik ze in het echt.

De 24e voelde voor mij als een verjaardagsfeestje waarbij alle vriendjes en vriendinnetjes waren gekomen. :)

Hier vind je een foto-impressie.
 

Publiciteit

 

 


SBS6 interview


Documentairemaker Jac Kouwelaar van Veritas Production

Het roodharigen-project haalde de voorpagina van grote kranten, waaronder de Telegraaf. "Rood haar is een zegen", kopten de kranten, en dat had ik inderdaad zo gezegd. Reportages in weekbladen en interviews op de radio volgden. En zaterdagavond: mijn hoofd op TV (Hart van Nederland).
Veel publiciteit. Mooi voor mij, ook mooi voor de roodharigen zelf. De 150 dames zagen zichzelf in kranten of op tv terug, velen werden individueel gefotografeerd. Rood haar is nu definitief "hot". Ik kan me voorstellen dat het een steun in de rug is voor de roodharigen die nog twijfelden of rood haar hebben leuk is, en dat vind ik geweldig. En de publiciteitsgolf is nog niet ten einde, drie bezoeksters van de Roodharigendag hebben inmiddels een contract afgesloten met de gerenommeerde fotografen Toonen en Wientjes (website). Het gerucht gaat dat je de komende dagen de Panorama in de gaten moet
houden...

Afdruk_groepsfoto

 

 


 

Iedereen die mee heeft gedaan met de groepsfoto, krijgt een gratis afdruk. Die afdruk kan je ophalen op een aantal zondagen: 23 en 30 oktober, 6, 13 en 20 november. Die zondagen kan je tussen 12.00 en 17.00 de expositie van mijn schilderijen bekijken in Asten en ik ben er dan ook om uitleg te geven. Mocht Asten te ver zijn, dan kan je de afdruk ook bij mij in Breda komen ophalen, of je kan me even een mailtje sturen met het verzoek of ik de afdruk wil opsturen. Mail me op bart@bartart.com.

Model_worden?
 

Nog niet genoeg gefotografeerd? N.a.v. de roodharigendag kreeg ik de oproep:

Ons modellenbureau Foto Formation is voor diverse reclame-opdrachten op zoek naar roodharigen van alle leeftijden. Zowel vrouwen als mannen. Je kunt onze website, www.fotoformation.com bezoeken om te zien wat wij doen en wie onze klanten zijn.

Inschrijving is gratis, iedereen is welkom. Je kunt je via de mail inschrijven door foto’s te mailen naar kirsten@fotoformation.com of telefonisch een afspraak te maken (020-4234855), dan maken wij digitale foto’s van je.

Lijkt me een buitenkansje...

Een vervolg?

 

 

 

Het succes van de roodharigendag smaakt naar meer. Ik weet nog niet hoe en wat, maar dat komt nog wel. ik hou je op de hoogte.
 

 

Schilderijen

Overzicht schilderijen van de roodharigen
 


Nina

Overzicht? Ook ik raak het wel eens kwijt. :) Doeken van Hansje, Anke, Zaza, Nina, Joyce, de tweeling Ingrid en Helen, operazangeres Annelie en haar nichtje Judith zijn voltooid. Het doek van Wendy is vrijwel klaar. De schilderprojecten van Vibeke, zwangere Maaike, prijswinnares Betty zijn nog lang niet klaar, maar dat was zo gepland. De vorderingen van het doek van Kristel, het tweede doek van Nina en het groepsschilderij blijven spannend...
Nieuwe doeken

 


Avalon

 

 


Dante's Inferno


Zaza


Verbonden


Tevreden

Expositie


De roodharigendag was de aanloop tot de eerste echte Bartart-expositie. Op vrijdagavond 14 oktober is de opening, maar als je de schilderijen uitgebreid wilt bekijken kan je het beste langskomen op een zondag: 23 of 30 oktober, 6, 13 of 20 november. Die dagen ben ik er tussen 12.00 en 17.00 en dan geef ik je graag persoonlijk tekst en uitleg over de doeken. Op de expositie kan je ook werk van Marloes zien, die heeft een heel andere stijl. Ze schildert ook figuratief, maar daar houden alle vergelijkingen dan ook mee op ;) Groffer, donkerder, kom zelf maar kijken.

Het adres van creatief centrum InDeBrouwerij is Emmastraat 53 in Asten, en op www.lokatienet.nl kan je de route bepalen. Op andere dagen is InDeBrouwerij ook toegankelijk. Er is een winkeltje voor edelsmeedkunst gevestigd, en er worden 's avonds cursussen gegeven. Ga eens langs!
 
 

Schilderopdrachten en_Winnaressen

Geen_vorderingen...
 
Helaas, er is maar n Bart ;) Mijn tijd is de afgelopen maand volledig opgegaan aan het roodharigenproject, dus geen progressie op opdrachten of winaressen-gebied.
 
 

Persoonlijk

Progressie
 

Mijn huis staat vol met voltooide en bijna voltooide doeken. Het is spannend: welke doeken zijn wel en welke niet helemaal klaar op de opening van de expositie. Enkele doeken zoals het schilderij van Betty zullen er nog niet zijn, anderen zijn nu al in Asten te bewonderen. Voor een paar doeken wordt is het onzeker of ze de 14e al toonbaar zijn. Het kan natuurlijk altijd beter, maar eigenlijk moet ik gewoon tevreden zijn. Er zijn een hoop doeken af, de expositie wordt prachtig.
 

Bart

Ik ben deze maand druk bezig met een nieuw groot avontuur. Volgende maand meer hierover.
De expositie in InDeBrouwerij is een droom ik al jaren had, en die komt nu uit, ik ben er erg blij mee.
Ik zou het leuk vinden als je (ja, jij!) langskomt.
 

 

Opdrachten

Opdrachten

 

Als je zlf model wil staan voor een schilderij, geef me dan een opdracht. Ik zal niet meteen kunnen beginnen omdat ik nog voor maanden werk heb aan de huidige opdrachten, maar daarom kan het geen kwaad om alvast een plaatsje te reserveren.

Ik schilder mensen op een manier die het model aanspreekt, dus jij bepaalt hoe je schilderij er uit komt te zien. Mail me als je interesse hebt, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe e.e.a in z'n werk gaat. Beter nog: kom op n van de zondagen (zie boven) langs in Asten.
 

Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004