titel Oktober 2004
Bartart Nieuwsbrief

Dit is de zevende nieuwsbrief, oplage (209) stuks. Met deze nieuwsbrieven word je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.
Schilderwerk in de afgelopen maand: september 2004

De Tiendoekenserie
Geen nieuws over het tiendoekenproject! Het werk aan schilderijen-in-opdracht blijft mijn werk aan de grote doeken verdringen, en dat is natuurlijk lastig, maar eigenlijk ook wel leuk: een luxeprobleem. Ik sta te trappelen om een expositie met grote doeken in te richten, maar de fans moeten gewoon geduld hebben. De ontwikkelingen blijven te volgen op deze pagina.
 
 


Jan, 50 bij 50 cm

 
De Portrettenserie

Het portret van mijn vader dat ik vorige maand heb voltooid heeft nu zijn plekje op mijn site gekregen. Omdat ik van ieder model een karakterbeschrijving maak, en omdat het beschrijven van het karakter van je eigen vader erg moeilijk is, kostte dat nogal wat tijd. Het resultaat is hier te lezen.

Het portret van Jolanda nadert de voltooiing, maar daar heb ik nog geen foto van.

 

 Lopende Opdrachten

De nu lopende schilderij-in-opdracht projecten: 

- Het schilderproject van De Barones is niet verder gekomen. Ik zal aansluitend na de voltooiing van Moniek er verder aan werken.
 
 


Moniek (nog niet voltooid)

 - Het tweede schilderij van Moniek begint te vorderen. Het nog natte, nog onvoltooide doek heb ik een dag opgehangen op de Kunstevent beurs. Helaas waren de zwangere vrouwen op dat moment dungezaaid, dus ik kon geen nieuwe opdrachten werven voor een schilderij-met-buik.
 
 


De opzet van het drieluik van Inke

 - De opzet van Inke zal ik gaan uitwerken in een soortgelijke kleurstelling als de Barones en Moniek, maar dan met variaties in kleurdiepte per portret. Op die manier krijgt ieder deelportret een eigen karakter.


De opzet van het schilderij van Clio

 - Van Clio is de eerste opzet gemaakt. Het is een groot doek (160 bij 100 cm). Voordat ik aan dit doek verder ga zal ik eerst de kleurstelling uittesten (een voorstudie) op het doek van Linda.
 
 


Xara (nog niet voltooid)

 - Het schilderij van Xara is halverwege de voltooiing.

 

Bart persoonlijk

Druk
Een stagiaire begeleiden, een hernieuwde keuring en erkenning als leerbedrijf, een groot aantal opdrachten, acquisitiegesprekken, twee meerdaagse beurzen: soms lijkt het wel alsof ik het druk heb. Maar ik denk dat drukte alleen vol is te houden als je genoeg rust neemt, dus ik heb besloten dat ik vanaf nu op maandag niets nuttig mee ga doen.
 
 
Bartart promotionele activiteiten
 

Kunstevent kunstbeurs 1 t/m 3 oktober

Samen met 499 kunstenaars uit binnen en buitenland presenteerde ik afgelopen weekend mijn werk in de Ahoy in Rotterdam. In de stand hingen schilderijen van Asamy, Hansje, Astrid, Tineke, Jan, Moniek, Marloes, Joyce en Jolanda. Twee werken van de hand van Marloes hingen er zusterlijk naast. Mijn  verkoopteam bestond deze keer uit Marloes, Kris en Koen en Tineke trad even op als gast-verkoopster. Belangstellenden namen zo'n 100 folders mee. Enkelen zullen nog contact opnemen, enkele anderen lieten hun adres achter voor deze nieuwsbrief. Al met al ben ik tevreden over de respons, zeker gezien de sterke concurrentie. 

Het schilderij van Tineke werd zaterdag opgehaald door Tineke zelf en haar man. Toen ze naar huis gingen en over de beursvloer liepen met hun schilderij leek het wel een koninklijke optocht. Iedereen week opzij toen Tineke met schilderij en gevolg voorbij kwam; een bijzondere gezicht. En Tineke heb ik nog nooit zo zien stralen, dat staat haar wel.

Ook indrukwekkend was een mysterieus kort gesprek wat ik had op zaterdagmiddag. Een goed geklede man met artistieke bril liep mijn stand binnen en sprak mij aan. Toen ik informeerde wie hij was, weigerde hij beleefd daar over uit te weiden. Hij vertelde alleen dat hij een aantal galeries representeerde in binnen en buitenland. Hij was niet geinteresseerd in het verhaal achter de kunst, het ging hem om de uitstraling. Die grote doeken bevielen hem en dat was bijzonder. Hij had namelijk slechts drie stands uitgekozen om verder te informeren, zei hij. Hij vroeg of ik al een galerie had, nam mijn kaartje mee, zei dat hij niets beloofde maar misschien contact op zou nemen, en verdween.

Kamasutra beurs 10 t/m 12 september

De Kamasutra beurs was deze keer in Rotterdam. Op de deze beurs mocht ik wegens omstandigheden twee stands inrichten. In de stand bij de ingang hing voornamelijk werk van Marloes, en in de stand nabij het podium hing mijn werk. Het aantal reacties was bemoedigend.

De man van 120 kg
Ik ben bezig met schilderijen van Mark Neele. Mark zal 17 oktober een recordpoging gaan doen in het powerliften heb ik uit welingelichte bronnen vernomen. Nog nooit heeft iemand in Nederland zoveel getild als Mark dan zal gaan proberen. Wil iedereen die in de buurt van Alkmaar is op 17 oktober naar SSS Alkmaar komen om het allerzwaarste Bartart model aan te moedigen? Meer info over locatie en tijd: www.powerliftingbond.nl

 

             
  Schilderopdracht voor een bedrijf

Begin deze maand was ik te gast bij een bijzonder bedrijf in Utrecht. Dit bedrijf specialiseert zich in werving en selectie van kandidaten voor top-banen. Dat selecteren gaat verder dan kijken of een kandidaat de goede diploma's heeft. Wanneer je daar op gesprek komt vragen ze je ook naar je hobbies, je karakter, en je toekomstdromen. Dat gebeurt op een vriendelijke en integere manier. In die zin voel ik me verwant aan hen, ik vraag mijn modelen ook altijd het hemd van het lijf. Verder heeft het bedrijf ieder jaar een motto, en volgend jaar schijnt het iets te worden als "schilderen aan je eigen toekomst". Al met al genoeg reden om mij tot huisschilder te benoemen, ik heb ze voorgesteld dat ik een drietal werknemers ga schilderen en hun schilderijen met een karakterbeschrijving in de centrale ontvangsthal ophang. Ik hoor binnenkort of ze er op ingaan.
 

Bedrijfsexpositie

Een makelaar, gevestigd op de begane grond van het pand Prinsenkade 7 in Breda, heeft gevraagd of ik mijn werk wilde uitlenen. Ze zagen mijn schilderijen toen ik bezig was ze in te laden voor de Kunstevent beurs. En daarom is er vanaf vandaag BartArt in een kantooromgeving te zien. Kom gerust op de Prinsenkade kijken, de kunstwerken hangen in de (openbare) centrale hal en in het makelaarskantoor. Enkele van de werken kan je kopen, en je kan er meteen een mooi huis bij uitzoeken.
 

Enthousiasmeren

Wil je mensen enthousiasmeren over Bartart? Je kan bij mij folders opvragen om aan belangstellenden te geven. Er is een folder over de modelschilderijen en een folder over de portretschilderijen.

             
   
Eerdere Nieuwsbrieven:

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief september 2004