modelschilderijen

klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart fan,


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je a) iets met Bartart te maken hebt of b) omdat je rood haar hebt of c) omdat je met een Bartart-beursactie hebt meegedaan.
Ben je ze zat, dan kun je je gewoon afmelden. Hoe dat moet staat onderaan de pagina.

Deze nieuwsbrief gaat vooral over de ontwikkelingen in het Project Roodharige vrouwen en over de winnares van de beursactie.

Bart

 

 

Project Roodharige vrouwen

Publiciteit


Mijn schilderij "Daisy" siert het eerste
katern van de telegraaf, zaterdag 27 augustus
 


foto van BN De Stem


Omroep Brabant middageditie


Filmen tijdens radiointerview

 


Bekend worden gaat soms razendsnel. De afgelopen weken is mijn gezicht in zo'n 900.000 kranten verschenen, en mijn schilderijen 1.020.000 keer. De Telegraaf zette mij prominent in de zaterdagkrant, BN De Stem zelfs op de voorpagina, het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad deden ook mee. En ik was te horen in drie radiointerviews.
Naast de reacties van journalisten krijg ik ook nog steeds aanmeldingen voor de roodharigendag op 24 september. Het zijn er nu al 250, sommigen komen uit Groningen of Friesland...

Het gaat goed.
 

Progressie

 

Publiciteit is fijn, maar het gaat natuurlijk om de 15 schilderijen die ik op de aankomende expositie ga presenteren. Ik hoop op 24 september al een tiental doeken te kunnen laten zien in cultureel centrum InDeBrouwerij in Asten (bij Eindhoven).
 
Twee doeken zijn al helemaal klaar, de doeken van Zaza, Nina, Joyce zijn bijna klaar en de doeken van Wendy, Ingrid en Helen en Annelie en Judith
vorderen goed. Aan het doek van Kristel moet nog veel gebeuren. De resterende drie projecten zijn een groepsschilderij van een hele bijzondere familie (net terug van vakantie), een doek van een hoogzangere dame (moet nog iets zwangerder worden) en een groep mooie meiden. Die groep was afgelopen zaterdag bij elkaar op mijn bank. De stemming was prima, en dit was nog voordat de portfles openging...


 

24_september Roodharigendag in Asten
 


Operazangeres
Annelie Brinkhof

 

De Roodharigendag begint om 11.00 met een kopje koffie voor iedereen in de Klepel, Kerkstraat 8 te Asten. Het verdere programma is spectaculair.
Vanaf 12.00 poseren de (200?) roodharige dames voor een groepsfoto op het centrale plein van Asten. Iedere deelneemster krijgt op een latere datum een gratis afdruk. Er is dan ook een verloting waarbij het model wordt gekozen voor mijn vijftiende en laatste doek.
En tijdens het poseren is er ook nog een kort optreden van een zeer bijzondere dame. Operazangeres Annelie Brinkhof is bekend van TV. Zij is niet alleen een echte redhead, maar ze is ook model op twee prachtige doeken.

Na de groepsfoto kan iedereen de stad Asten verkennen, mijn expositie bekijken, of andere leuke dingen doen. Er zijn geruchten dat de lokale Hema roodharigen gratis gaat voorzien van oranje tompoezen. Je leest er hier meer over.
 

Uitnodiging
Iedereen is de 24e september welkom in Asten, met of zonder uitnodiging, met of zonder rood haar, man of vrouw, jong of oud. En programma-onderdeel (de groepsfoto) is exclusief voor roodharige vrouwen, de rest is voor iedereen toegankelijk. Iedereen die mij een adres heeft gemaild krijgt binnenkort post: het programma van de dag en een kaartje van Asten.
 
 

Schilderopdrachten

Clio

Clio, nog niet voltooid

 
Het geduld van Clio wordt op de proef gesteld, haar doek is nu al in de 12e fase, maar nu begint het eindelijk iets te lijken. Haar project is een lange zoektocht naar goede kleuren en de goede achtergrond.

Ilona


 
Het doek van Ilona is voltooid en Ilona en Richard hebben het blij opgehaald. Ilona gaat me nog een foto van haarzelf plus doek sturen, die komt tzt op haar pagina te staan.
 

Karina

  Het doek van Karina vordert prima, maar er is een cruciaal ding nog niet goed: Karina is nog te roze. En dat terwijl ze in het echt een gezond kleurtje heeft. Dus Karina zal nog even geduld moeten hebben voor ik haar een toonbare versie van haar doek kan laten zien.
 
 

Winnaressen

Hoe wat?
  Iedere grote beurs hou ik een actie, en die houdt in dat iedereen die een Emailadres achterlaat bij mijn stand kans maakt op een schilderij van zichzelf voor 25% van de normale prijs. Deze keer waren er wel 452 mensen zo vriendelijk om hun Emailadres achter te laten. En de winnares is... Jill!
Jill
 
 


Op de laatste Kamasutrabeurs, in Utrecht, won Jill de beursactie. Jill heet geen Jill, maar zo kennen haar vrienden haar wel. Binnenkort zal ze langskomen in Breda.

Jill schreef: "Geweldig! De adrenaline stroomde door ons lichaam bij de gedachte aan een mooi schilderij van mij. Mijn vriend wilde al heel lang iets moois van mij in huis, maar dan dachten we meer aan een foto of iets dergelijks. Maar een schilderij, zo ontzettend persoonlijk, en van een schilder die zo ontzettend puur, eerlijk en oprecht je ware ik op doek kan maken, dit aanbod gaan we natuurlijk absoluut op in!!"

Sorry voor alle anderen, op een volgende beurs kunnen jullie weer meedoen, en anders kunnen jullie mij altijd een opdracht geven.
 

Tasja
 
Tasja, (nog niet voltooid)
Op de Kamasutrabeurs in Rijswijk won Tasja de beursactie. Het doek vordert: de achtergrond heeft structuur, haar ogen zijn al heel precies uitgewerkt, de rest moet nog. Het wordt een zonnig doek.
 
 

Persoonlijk

Progressie
 

Afgelopen maand zijn een hoop doeken (bijna) voltooid. Nu nog afmaken en de rest moet ook nog even. Wat niet helpt is de publiciteit er om heen: interviews met radio-mensen, krantenmensen, en met Jac de documentairemaker: dat kost veel tijd.

Oh oh oh, wat onzettend vervelend, al die aandacht ;)
 

Bart
In de vorige nieuwsbrief schreef ik dat ik bij zonsopgang foto's zou gaan maken. Een fotoverslag van dat avontuur vind je hier. Deze foto's moet je even zien, dit waren misschien wel de mooiste foto's die ik ooit van mijn leven heb gemaakt. Ik heb een mooi vak...
 
 

Opdrachten

Opdrachten

 

Als je het aandurft om zlf model te staan voor een schilderij, en misschien (als je dat leuk vindt) net als Daisy in 1.000.000-voud in de kranten te verschijnen, geef me dan snel een opdracht. De prijzen die ik voor een schilderij-in-opdracht vraag zijn stevig, maar er is een kans dat ze de komende maanden ook nog gaan stijgen...

Ik schilder mensen op een manier die het model aanspreekt, dus jij bepaalt hoe en in welke kleuren. Mail me als je interesse hebt, of als je gewoon nieuwsgierig bent wat "stevig" inhoudt (misschien valt het wel mee).
 

Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven


nieuwsbrief augustus 2005
nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004