modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag belangstellende,


Dit is de elfde nieuwsbrief, oplage 770 stuks. Met deze nieuwsbrieven wordt je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden voor de volgende edities doe je hier.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de winnaressen van de Bartart Beurs-acties.

groet!

Bart

 

 

Schilderopdrachten

Inke
 

 
"Drieluik van Inke" , 100 bij 100 cm, olieverf op doek

Het Drieluik van Inke is vrijwel voltooid. Voor Inke maak ik een drieluik dat bestaat uit drie doeken. De drie doeken verbeelden ieder een verschillende kant van haar karakter: sensualiteit, trots en warmte. De doeken vormen samen een schilderij met drie niveaus. 
Ik hoop binnenkort commentaar van Inke en Theun te krijgen en het drieluik te kunnen voltooien.

Sietske

 

 

 

 

 


"Sietske", 150 bij 50 cm, gemengde techniek 
(nog onvoltooid)

Het lange smalle doek van Sietske (150 bij 50 cm) vordert. De afbeelding is in olieverf, de witte rand zal ik later met acrylverf donkerrood schilderen. Er moet nog veel aan gebeuren, maar de kleuren zijn nu al heel diep en de uitstraling van het doek is al zeer sensueel.

William
Ook het doek van William heeft een eerste verflaag. Als je goed kijkt is William al wel herkenbaar, maar ik zal de kleuren van het schilderij nog gaan veranderen. Het moet wat minder bruin worden; wat levendiger. 
De achtergrond zal blauwtinten krijgen, met in de achtergrond een verwijzing naar het schilderij van de vrouw van William.
Progressie
 
 
 
Februari was een maand met carnaval en griep, maar ondanks dat toch een stevige productie qua opdrachten. Naast het werk aan de bovenstaande opdrachten heb ik ook een opzet gemaakt voor het schilderij van Elisabeth.
Deze maand zal ik verder werken aan de opdrachten van
William, Sietske, en Elisabeth.
 
 

Schilderseries

Roodharigenserie
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Anke met hoed", 120 bij 100 cm, acryl op doek

Een eerste schilderij van Anke is voltooid. Dit werk is voor haar zelf bestemd, het komt bij haar thuis te hangen. Het doek heeft een mysterieuze, sensuele uitstraling. Het is een bedekte pose, en de ogen van Anke zijn nèt niet zichtbaar. Onder de hoed is alleen het onderste ooglid van het rechteroog van Anke te zien. Het is een pose die Anke op het lijf geschreven is denk ik. Ze is een boeiende persoonlijkheid, maar soms wel wat gesloten. Voordat dit werk voor eeuwig verloren gaat voor het grote publiek, zal het één keer publiekelijk te zien zijn: begin volgende maand op de Kamasutrabeurs in Rijswijk. Gedurende de drie beursdagen hangt het in mijn stand, en op de laatste dag (zondag 3 april) is Anke zelf aanwezig. Die dag heb je dus de unieke kans om dit doek te vergelijken met het origineel.
Het tweede doek dat ik van Anke maak, getiteld "
Anke met de twee handen" (Anke zelf stelde een andere titel voor: "Anke met de vier handen") is nog niet af, maar wanneer dat zo is zal het doek deel worden van de Roodharigenserie. Deze serie schilderijen van roodharige vrouwen is bedoeld voor een grote expositie. Op deze pagina kan je het project volgen. 
Meer nieuws: een sympathieke
collega-kunstenares genaamd Nina, met fel rood haar, heeft onlangs toegezegd om ook model te zullen staan voor het project.

Portrettenserie
Het portret van Sander nadert de voltooiing. Sander is de zeer gewaardeerde broer van Marloes. Dit portret is nog in de oude stijl: in heldere kleuren. Een overzicht van alle portretten staan hier.
Sportersserie
 
De twee doeken van Mark Neele, de sterkste man van Nederland, worden mooi. Het gele doek heb ik deze maand verder uitgewerkt en Mark staat nu herkenbaar op het doek. Maar omdat ik vind dat dat te donker is gebeurd, zal ik dat gaan bijstellen. Als dat gelukt is zal ik weer een nieuwe afbeelding plaatsen.
De volgende Powerlifters die worden vereeuwigd zijn Jelle en zijn vriendin. Maar dat duurt nog even, ze willen nog tot de zomer doortrainen om de lichaamsvormen te krijgen die ze voor ogen hebben. Ik wens ze succes. Een overzicht van de sportersserie vind je
hier.
 
 

Winnaressen

Op de laatste  Kamasutrabeurs in Utrecht was er weer de mogelijkheid om een Emailadres achter te laten en iets te winnen. De winnares, Sophia, won een doek van zichzelf voor 20% van de normale prijs. Toen ik haar vertelde dat ze had gewonnen, zei Sophia dat ze op het punt stond om op vakantie te gaan: een maand naar Thailand. Haar project zal dus nog wel even duren.
De winnares van een eerdere Bartart-actie op een Kamasutrabeurs, die in Amsterdam, was
Ratna. Haar doek is inmiddels opgezet in houtskool. De kleuren worden waarschijnlijk grijstinten voor de achtergrond en het geplooide doek, met warme kleuren voor het lichaam.
 
 

Publiciteit

Kamasutrabeurs
Begin volgende maand (1, 2 en 3 april) is er weer een Kamasutrabeurs, deze keer in Rijswijk. Deze beurs zal groter zijn dan de vorige edities in andere steden. Info over openingstijden en locatie vind je hier.
Ook op deze beurs zal ik weer een ruime stand inrichten met mijn doeken. Het verkoopteam zal bestaan uit onder andere Marloes, Marit, Anke, Ellen, en Jeroen. 
Ik zoek nog enkele enthousiastelingen die het verkoopteam een dagje komen versterken. Mocht je affiniteit hebben met modelschilderijen en (belangrijk!) je hebt ervaring met verkopen, en je vindt het leuk om een dagje rond te lopen op de Kamasutrabeurs als medewerker, stuur me dan een
mailtje.
De Dienst
Ik sta niet meer op kop in de verkiezing voor het maken van een nieuw kunstwerk voor een gebouw bij de 2e kamer in Den Haag. Misschien wel omdat ik een effectieve campagne voerde waardoor ik prompt bovenaan eindigde, heeft de organisatie besloten om de hele stemming overnieuw te doen. En degenen die eerder hebben gestemd... mogen nu niet meer meedoen.
Dus als je de vorige keer hebt gestemd en nu op
deze link klikt krijg je de boodschap dat je niet nog een keer mag stemmen. Gelukkig zijn er nog andere methoden om mij te laten winnen: ieder commentaar op mijn voorstel levert me ook een punt op...

Nieuwsbrieflezers die nog niet hebben gestemd zijn bij deze uitgenodigd om mijn beoordelingscijfer omhoog te helpen:
Klik
hier en geef mijn voorstel een mooi cijfer als het je aanspreekt. 

Voor de volledigheid: mijn voorstel is het schilderen, in Bartart stijl, van politici. Een mooie kandidaat zou Femke Halsema zijn, maar andere kandidaten (m/v) mogen zich ook aanmelden.  

Pers
  In het blad "Wie Wat Waar" stond een stuk over Bartart: 

Erotiek in de schilderkunst is al zo oud als de kunstvorm zelf. Hoe we tegen dergelijke blootportretten aankijken en degenen die er model voor stonden was afhankelijk van de maatschappelijke moraal. Zo is er een tijd geweest waarin het ‘not done’ was voor vrouwen om er portret voor te staan, maar het heel geaccepteerd was dat edellieden dergelijke schilderijen kochten en er mee pronkten in hun kastelen en woonvertrekken. Tegenwoordig is het heel gewoon om je naakt te laten portretteren en het kunststuk in huis- of slaapkamer op te hangen om er van te genieten. En gelukkig maar, want het is een bijzondere vorm van portretkunst. Als de schilder zijn vak verstaat dan krijgt een dergelijk schilderij een diepere dimensie dan alleen een mooi en goed gelijkend ‘plaatje’. Aan een dergelijk kunstenaar willen wij u graag voorstellen: Bart Rouwenhorst uit Breda, wiens werk beter bekend is onder de naam BartArt.

Sensueel
Bart Rouwenhorst is een opmerkelijk kunstenaar. Niet alleen vanwege de fascinerende schilderijen die hij maakt, maar ook vanwege zijn achtergrond en werkwijze (meer over zijn werkwijze in een volgende reportage). Bart is universitair geschoold. Volgend jaar hoopt hij te promoveren als doctor ingenieur in de werktuigbouwkunde. Zijn grootste passie is echter al jarenlang de schilderkunst. Schilderde hij aanvankelijk portretten, tegenwoordig wordt hij steeds vaker gevraagd om een erotisch naaktportret te vervaardigen.
Bij het hanteren van de penselen streeft Bart uiterste precisie na. De mens achter het model heeft daarbij zijn speciale interesse. Wat hij wil is niet alleen een tot in detail uitgewerkt portret creëren, maar vooral de ziel in de ogen van de geportretteerde vangen op het doek. En dat is te zien aan zijn fascinerend expressieve schilderijen. Stuk voor stuk sensuele creaties die je aandacht trekken en waar je naar blijft kijken. De modellen geven zich niet alleen lijfelijk bloot, maar tonen ook een wezenlijk deel van hun persoonlijkheid.

De schrijfster van dit stuk zal ik deze lente gaan schilderen, en zij zal daar een reportage over maken. Ik ben benieuwd.

 

 

Opdrachten

Tekeningen
  De meeste schetsen maak ik als voorbereiding voor een schilderij. In teken het model in meerdere standen om een pose te vinden die bij het model past. Die tekeningen worden vaak gekoesterd: ze worden meegenomen en ingelijst. Ik vraag me af of er ook mensen zijn die ik blij kan maken met alleen een serie tekeningen. Dat hoeft niet duur te zijn, want dat kost mij veel minder tijd dan het maken van een heel schilderij. Mail me als het je wel wat lijkt om een middagje of avond model te staan voor een serie schetsen.
Opdracht
  Je kan me een schilderopdracht geven door me te mailen of te bellen, maar je kan ook een keer vrijblijvend langs komen in Breda. Door de week schilder ik overdag, en ik neem graag een pauze om je e.e.a. uit te leggen en te laten zien waar ik op dat moment aan werk. Wil je in het weekend langskomen? Maak dan een afspraak.
  

 

 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief december 2004
nieuwsbrief januari 2005

nieuwsbrief februari 2005