modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag belangstellende,


Dit is de veertiende nieuwsbrief, oplage 880 stuks. Met deze nieuwsbrieven wordt je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden voor de volgende edities doe je hier. 

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de winnaressen van de drie Kamasutra Beurs-acties, de aanstaande Bartart-Workshop, en de langverwachte grote Bartart Expositie.

Bart

 

 

Schilderopdrachten

Inke
 

 

 

 
Inke en "Triptiek van Inke", 100 bij 100 cm, olieverf op doek

Het drieluik van Inke, bestaande uit de doeken "sensualiteit, trots en liefde", heb ik afgelopen maand bij haar thuis gebracht.

William


detail van "William", 100 bij 70 cm, olieverf op doek

Het doek van William nadert de voltooiing. Ik heb lang naar de goede kleurstelling voor dit doek gezocht, en ben al proberende tot de oplossing gekomen. Ik schilder de huidskleur niet egaal, maar zet een aantal kleuren naast elkaar. Hierdoor oogt het schilderij levendig, en door de optische kleurmenging van de kleuren naast elkaar lijkt het toch een realistische lichaamskleur.

Ilona

Voor Ilona heb ik een viertal composities gemaakt en de eerste, een heftige pose, heeft ze uitgekozen. Het wordt een doek van 140 bij 80 cm.

Nieuwe opdrachten
 

 

Afgelopen maand heb ik enkele nieuwe opdrachten aangenomen en ben ik begonnen aan twee nieuwe opdrachten. Deze twee opdrachten betreffen originele vrouwen, en de doeken zijn bestemd voor hun man. Deze twee projecten zal ik niet laten zien op mijn site of in deze nieuwsbrief. De modellen vinden het niet nodig dat hun project op internet komt, en dat respecteer ik uiteraard.

Planning Opdrachten
De komende maand zal ik het doek van William voltooien. Daarnaast hoop ik aan het doek van Clio te beginnen. Tenslotte wil ik beginnen aan een update van een oud doek: het schilderij van Nicole. Omdat het doek op een publieke plek hangt (het restaurant waar Nicole werkt op Flevo-Natuur), ik het afgelopen jaar weer beter heb leren schilderen en Nicole is veranderd, heb ik aangeboden het doek een update te geven.
 
 

Schilderijenseries

Roodharigenserie
  Een mijlpaal in de geschiedenis van de Roodharigenserie! De datum voor de opening van de serie is bekend: 14 oktober, zie onderaan deze nieuwsbrief. Verder heb ik deze maand gewerkt met twee zeer roodharige modellen en nieuwe kandidaten gescout.

Nina

 

 

 

Voor Nina heb ik negen composities gemaakt. Ik ga de bovenstaande composities uitwerken tot een tweeluik bestaande uit twee vierkante schilderijtjes.

Wendy

  Een nieuw model met lang krullend rood haar is aan het firmament verschenen: Wendy.
Sporters en Portrettenserie
 
Deze maand is er geen nieuws over de sportersserie en de portrettenserie.
 
 

Winnaressen

Ratna
 

Ratna was de eerste prijswinnares van de BartArt Kamasutra-acties. Het doek is onlangs geïnspecteerd door Ratna, goed bevonden, gevernist en vervolgens tentoongesteld op twee kunstmarkten. Het gezicht van Ratna heb ik gedetailleerd uitgewerkt.

Het doek van Ratna is nog één keer in het openbaar te zien, op de eerstvolgende Kamasutra Summer Edition, op 12 tot en met 14 augustus in Utrecht. Ratna heeft beloofd op één van de beursdagen aanwezig te zijn om handtekeningen uit te delen aan de bewonderaars.

Sophia
 

 

 


Sophia en Bibi, compositie voor een doek van 200 bij 60

Sophia is de winnares van de beursactie in Utrecht. Haar doek is nu in bestelling.

Tasja
  Op de laatste Kamasutrabeurs, in Rijswijk, won Tasja de beursactie. Zij is 27 mei langs geweest en we hebben enkele tekeningen en foto's gemaakt. Ik ben nu bezig met de compositie van haar doek. Het wordt een houding die trots en eigenzinnigheid uitstraalt.
 

Publiciteit

Expositie!

Met trots kondig ik mijn eerste grote verkoop-expositie aan. In het centrum van Asten staat de oude Astein brouwerij die onlangs is omgebouwd tot een smaakvol cultureel centrum.

Op 14 november zal daar 's avonds de champagne ploppen (dank jullie wel voor de fles, Inke en Theun) en de tentoonstelling van 15 doeken worden geopend. De doeken blijven 6 weken hangen en het thema van de tentoonstelling is roodharige schoonheid. Tot nu toe heb ik al enkele roodharige modellen geschilderd, enkele anderen ben ik aan het schilderen en ik streef er naar om voor die tijd nog enkele nieuwe kandidaten te vinden. Een overzicht van dit project vind je hier.

Workshop

Linda

Irene

18 juni is de eerste Bartart Workshop. Ik zal een besloten groep les geven in modeltekenen en modelschilderen. Voor deze workshop heb ik twee prachtige modellen gevraagd om samen de deelnemers te inspireren. De modellen zijn Linda (foto: Jobro) en Irene (foto: Piar). Linda heeft eerder model gestaan voor een schilderij en Irene is een professioneel model, met hier haar website.

De workshop geef ik samen met Marloes in een speciaal ingericht cursuslokaal in hartje Utrecht.

Kamasutrabeurs

 

 

De organisatie van de Kamasutrabeurs heeft een extra editie gepland in de RAI in Utrecht. Op 12, 13 en 14 augustus heb ik daar weer een stand. Verdere toelichting lees je hier.
 
 

Persoonlijk

Progressie
 
De waarde van kunst kan je op veel manieren verklaren, maar ik denk dat het deels bestaat uit het vermogen van een kunstwerk om een emotie op te wekken. En ik kan zelf mijn werk wel heel mooi vinden, maar het publiek beoordeelt mij door me wel of niet opdrachten te gunnen. Als ik echt goed werk maak, dan zou ik steeds meer opdrachten moeten krijgen, meer dan ik aankan. Ik kijk er naar uit om op een gegeven moment mijn lijst met opdrachten sterk te zien stijgen.
En zoals zo vaak met dingen waar je naar uitkijkt; die dingen gebeuren zonder dat je er erg in hebt. De afgelopen maand heb ik veel nieuwe opdrachten gekregen. En dat is mooi, heel mooi.
Bart
 

Half mei was ik op de KunstRai in Amsterdam. Veel galeries toonden daar hun beste kunstwerken. Ik zag weinig overeenkomst met de kunst die ik maak. De figuratieve kunst was dun gezaaid. Veel kunstwerken waren abstract, of semi-abstract. De deskundige die mij een rondleiding gaf kon me helaas vaak niet meer over die kunstwerken vertellen dan wat feiten over de techniek. Het "waarom": de betekenis van die kunstwerken was voelbaar aanwezig, maar bleef vaak onuitgesproken. Maar ik denk dat de kunstwerken op de beurs vooral hun waarde halen uit het gevoel dat ze bewust of onbewust bij de kopers oproepen.

Hoor ik daar thuis? Zijn mijn kunstwerken wel echte kunst, of slechts mooie plaatjes? Gaat mijn kunst wel "diep" genoeg? Ik denk dat ieder model zal beamen dat er heel wat achter zijn of haar kunstwerk zit: het is duidelijk dat mijn kunst heel veel betekenis heeft voor het betreffende model. Maar ik ben benieuwd in hoeverre buitenstaanders dat zien en waarderen. We zullen het zien op de eerstekomende verkoop-expositie.

Terug naar de dagelijkse beslommeringen: deze maand ga ik een weekje op vakantie. Joehoe!

 

 

Opdrachten

Workshop

Cursuslokaal

 

Zoek je een boeiende bezigheid voor de jaarlijkse teambuildingsdag voor je afdeling? Ben je de doorsnee vrijgezellendagen ook zo beu? Wil je met je vriendengroep een keer iets heel anders doen?
Boek een dagje modeltekenen onder leiding van Marloes en mij. Wij organiseren workshops voor groepen van 5 tot 15 personen. De locatie is Utrecht of in overleg elders. Eén, twee of drie modellen: je zegt het maar. De kosten vallen wel mee: een dagje karten is net zo duur.

Opdrachten

  Ik neem momenteel nog gewoon nieuwe opdrachten aan. Mochten het er ooit te veel gaan worden dan zal ik een wachtlijst instellen. Je kan me een schilderopdracht geven door me te mailen of te bellen, en je kan vervolgens een keer vrijblijvend langskomen in Breda in mijn atelier.
Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004