modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag belangstellende,


Dit is de dertiende nieuwsbrief, oplage 890 stuks. Met deze nieuwsbrieven wordt je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden voor de volgende edities doe je hier. 

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de winnaressen van de drie Kamasutra Beurs-acties en over Astein Bier.

Bart

 

 

Schilderopdrachten

Elisabeth
 

 

 


"Elisabeth", 130 bij 70 cm, acryl op doek

Het doek van Elisabeth is voltooid en heb ik bij haar thuis bezorgd. Het ontvangstcomité bestond uit Elisabeth, haar man en enkele van hun kinderen en aanhang. Het oordeel was unaniem positief. Ik heb het doek ter plekke ondertekend en bovenstaande foto gemaakt.

 Inke

Ook het drieluik van Inke is nu klaar, wat mij betreft. Ik heb nog wat kleine aanpassingen gemaakt aan het linker doek en het geheel gevernist. Op 15 mei breng ik het naar Inke en Theun om het te laten bekijken.

 William

Ik kom langzaam maar zeker verder met het doek van William. Het zoeken naar de goede kleur van de huid was een heel karwei. Daarbij zitten er ook nog een groot aantal schaduwpartijen in het schilderij, wat het extra lastig maakt om de kleuren goed te krijgen. Hierover ben ik nu wel tevreden. Ik heb ook aan de achtergrond gewerkt, die krijgt verschillende grijstinten en neigt naar het blauw. In de witte uitsparing linksboven kom een deel van het schilderij van de vrouw van William.

William is 1 mei langs geweest om zijn doek te bekijken. Zijn zoon, dochter en vrouw waren er ook bij. Die waren enthousiast. De kinderen hebben beloofd om ook mee te helpen met de uiteindelijke beoordeling. Zij zullen als het schilderij af is nog eens de vingers natellen en andere kritiekpunten noemen. Kinderen zijn altijd eerlijk, dat maakt ze goede critici.

 Nieuwe opdrachten
 

 

Ilona

BV

Deze maand ben ik aan twee nieuwe opdrachten begonnen:  Ilona en BV. Ik heb schetsen en foto's van hen gemaakt. De volgende stap wordt het maken van composities.

Planning  Opdrachten
 
 
 
De komende maand zal ik het doek van William afronden. Daarnaast zal ik composities maken voor de twee nieuwe projecten en misschien alvast aan het doek van Clio beginnen. Ik hoop dat ik naast deze opdrachten veel tijd over heb zodat ik die kan besteden aan de schilderijenseries.
 
 

Schilderijenseries

 Roodharigenserie
 

Het gaat goed met de Roodharigenserie! Er zijn niet alleen  plannen voor een expositie (zie verder), maar daarnaast vorder ik ook met het afmaken van doeken en het schetsen van nieuwe roodharige modellen.
Van een bijzonder model staat hiernaast een schets en een portretfoto. Nina is niet alleen roodharig maar ook een begenadigd kunstenares. Zij beschildert onder andere toiletbrillen, meubels en kinderkamers. Haar website vind je hier: www.creatiefopcommando.nl. Ik zal in samenspraak met haar een schilderij van haar maken voor de Roodharigenserie.

We gaan waarschijnlijk een specifieke pose uitwerken en Nina schreef me daarover:

Op zich is het op zichzelf al een schilderij. De lichtval is heel mooi. Het uitgelichte plukje haar plus mijn pony. Het is naakt, maar je ziet toch ook weer niet zo veel. Mijn rode haar en bleke huid komen goed naar voren en toch is het geen flets plaatje. Lekker met 'dramatische' belichting. Apart!

Dat belooft wat.

 Sportersserie
  Deze maand helaas geen progressie in de sportersserie...
 Portrettenserie

 

Het portret van de zeer gewaardeerde Sander is af. De hele portrettenserie is hier te zien.

 

Winnaressen

 Ratna
 

Het doek van Ratna is vrijwel voltooid. Ik heb de afgelopen weken haar gezicht gedetailleerd tot ik het gevoel kreeg de Ratna te zien die ik ken. En verder heb ik het lichaam een warme tint gegeven en de achtergrond uitgewerkt. Het contrast tussen de achtergrond in grijstinten en de warme lichaamstinten is groot. Hierdoor wordt de warme tinten benadrukt.

Als je in dit schilderij een diepere betekenis zou willen zien, dan zou je de warme en koele kleuren kunnen zien als symbolen voor warme en koele culturen. Ratna is geboren en opgegroeid in Indonesië, en dat land heeft een andere cultuur dan Nederland, het land waar ze nu woont. Een warme tint temidden van grijstinten valt extra op.

Maar hoe mooi ik het doek ook vindt, een schilderij is pas officieel af als het model zegt dat het af is. Ratna komt binnenkort kijken.

Ratna was de eerste prijswinnares van de Bartart Kamasutra-acties. Ik hoop dat ik haar doek mag lenen voor de eerstvolgende Kamasutrabeurs. Dan kan ik de bezoekers laten zien wat ze kunnen winnen als ze hun Emailadres achterlaten.

 Sophia
 

 

 


Sophia en Bibi, compositie voor een doek van 200 bij 60

Sophia is de winnares van de beursactie in Utrecht. Vorige maand heb ik schetsen en foto’s van haar gemaakt. Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen stond wil Sophia graag vereeuwigd worden samen met haar pas overleden kat Bibi. Daarom heeft ze mij foto’s van haar kat gegeven. Hiermee ben ik aan de slag gegaan en ik heb een mooie combinatie weten te maken van Sophia en Bibi. Hierboven zie je de compositie die ik ga uitwerken. Het wordt het breedste doek waar ik ooit aan heb gewerkt: 2 meter bij 60 cm hoogte.
Sophia heeft me daarnaast nog het eervolle verzoek gedaan om een tweede doek te maken. Dat wordt een kleiner doek met een intieme pose.

 Natasja
 
Op de laatste  Kamasutrabeurs in Rijswijk won Natasje de beursactie. Zij zal 27 mei langskomen voor een tekensessie.
 
 

Publiciteit

InDeBrouwerij

In Asten staat de oude Astein brouwerij die sinds kort is  omgebouwd tot een smaakvol cultureel centrum. Ik werd door de eigenaar uitgenodigd om te praten over een mogelijk expositie eind dit jaar. Er staat nog niets vast, maar ik hoop in november een maand lang te kunnen exposeren. De doeken die ik dan tentoon wil stellen zijn de doeken uit de Roodharigenserie.

 Kunstmarkten
 

 

De komende tijd zijn er twee kunstmarkten waar ik op zal staan. Op 15 mei is er een kunstgebeuren op FlevoNatuur in de Flevopolder. Deze kunstmarkt is primair bedoeld voor de bezoekers van FlevoNatuur, maar die-hard Bartart fans kunnen een dagkaart kopen voor het terrein, zolang die niet zijn uitverkocht.

Op zondag 5 juni sta ik op de kunstmarkt in Asten (bij Eindhoven). Verdere info over deze kunstmarkt vindt je hier. 

 Logo
 

 

Marloes heeft een nieuw logo ontwikkeld voor Bartart. Het combineert een duidelijk woordbeeld met de contourlijn van een mooi model. De achtergrond stelt een verfstreek voor.
 

 

Persoonlijk

 Progressie
  Deze maand heb ik vier schilderijen voltooid (Elisabeth, Inke, Sander en Ratna) en andere projecten vorderden. Het gaat goed, en dat is bijzonder, want deze maand had ik nogal wat tegenslag in de vorm van crashende computers. De reden dat het goed gaat is niet alleen mijn tomeloze inzet, maar ook het hechte team wat mij ondersteund. Zelfs als ik in mijn enthousiasme een computer laat crashen. Buurman Derk-Jan is gewoon onmisbaar!

De progressie van de afgelopen maand zorgt er voor dat ik de komende maanden toe ga komen aan het werken aan doeken voor exposities. En dat is een langgekoesterde wens.

 Bart
 
Een crashende computer kan zelfs een positief ingestelde mens veranderen in een chagrijnig wrak, en ik ben niet immuun. Mijn omgeving heeft het soms wel wat te verduren gehad. Maar als ik de afgelopen tijd terugkijk kom ik toch goed vooruit, en ik verwacht voorlopig geen computerproblemen meer te hebben, dus ik hoop dat mijn humeur beter wordt en dat mijn omgeving dat zal gaan merken. Ze verdient het. :)
 
 

Opdrachten

 Opdracht
  Laat jezelf schilderen! Of vraag je vrouw of vriendin of ze model wil staan. Kom een keer vrijblijvend langs in Breda in mijn atelier! Maak een afspraak door me te mailen of te bellen.
 Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  

 

 

 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004