modelschilderijen

klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag belangstellende,


Dit is de elfde nieuwsbrief, oplage 845 stuks. Met deze nieuwsbrieven wordt je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden voor de volgende edities doe je hier.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere wie de laatste Bartart-actie heeft gewonnen en zie je hoe het schilderen van de vorige winnares gaat.

prettige carnaval!

Bart

 

 

Schilderopdrachten

De Barones

Het schilderij van De Barones is voltooid! Precies een jaar na onze eerste kennismaking heb ik de laatste hand gelegd aan het project. Hiernaast zie je het hele schilderij en een detail ervan. Je ziet een vrouw van middelbare leeftijd, een tikje uitdagend en een tikje ondeugend. En dat is precies hoe ik de Barones heb willen weergeven.
Inke

 

Het eerste portret van Inke is vrijwel voltooid. Voor Inke maak ik een drieluik dat bestaat uit drie doeken. De drie doeken verbeelden ieder een verschillende kant van haar karakter. De doeken vormen samen een schilderij met meerdere niveaus. Hiernaast zie je een detail van het meest "diepe" portret. Dit portret verbeeldt de nadenkende, zorgzame kant van Inke. 
Dit doek is vrijwel klaar. Afgelopen weekend heb ik nog wat persoonlijk commentaar van Inke zelf gehad en dat zal ik gaan verwerken.
De twee andere doeken zijn halverwege de voltooiing en de komende week werk ik daar aan. Ik hoop daarna commentaar van Inke en Theun te krijgen en het drieluik te kunnen voltooien.
Elisabeth
Voor Elisabeth heb ik een aantal ontwerpen gemaakt, en het ontwerp hiernaast is door haar verkozen. Het wordt een doek van 130 bij 70 cm. 
Februari
  Deze maand werk ik aan de volgende opdrachten. William is mijn eerste modelschilderij van een man. Daarnaast zal ik werken aan de doeken van Sietske, een sensuele pose op een langwerpig doek, Elisabeth, en Ratna, winnares van de eerste Kamasutra-actie.

 

 

Schilderseries

Roodharigenserie
Het schilderij van Anke vordert langzaam. De serie werken van roodharigen is bedoeld voor een grote expositie. Op deze pagina kan je dit grootse project volgen.
Portrettenserie
Naast de portretten van Inke is er een nieuw portret in de maak: Sander. Dit portret is nog in de oude stijl: in heldere kleuren. Alle portretten staan hier.
Sportersserie
De twee doeken van Mark Neele, de sterkste man van Nederland, worden mooi. Hiernaast staat de huidige versie van het doek het eerste doek van Mark. De kleurenpalet is verfrissend: warmgeel en bruin. Ik zal het doek verder gaan detailleren.
Een volgende Powerlifter staat al te trappelen om te poseren, Jelle en vriendin zijn deze maand aan het trainen als voorbereiding voor het poseren voor hun doek. Een overzicht van de sportersserie vind je
hier.

 

 

Winnares

  Voor de tweede keer heb ik een Beursactie gehouden. Op de laatste  Kamasutrabeurs in Utrecht was er namelijk weer de mogelijkheid om een Emailadres achter te laten. De winnares wint een doek van zichzelf met 80% korting. Enkele anderen hebben een troostprijs gewonnen. En de  Winnares heet....

Sophie

Zij heeft inmiddels bericht gehad. In de volgende nieuwsbrief hoop ik meer over haar te kunnen vertellen. Sophies schilderproject kan je hier volgen.

 

De winnares van een eerdere Bartart-actie op een Kamasutrabeurs, die in Amsterdam, was Ratna. Inmiddels is ze twee keer langs geweest in Breda en heb ik een mooi ontwerp gemaakt voor haar schilderij. Het wordt een doek van 120 bij 60 cm. Ratna is op de rug te zien, met haar gezicht zichtbaar via een spiegel die voor haar staat. Het is een pose die traditioneel is en past bij wat Ratna voor ogen had. De vorm van het doek geeft het schilderij een modern accent.

 

 

Publiciteit

De Dienst
Ik sta op kop in de verkiezing voor het maken van een nieuw kunstwerk voor een gebouw bij de 2e kamer in Den Haag. In de vorige nieuwsbrief meldde ik dat ik meedeed, en dankzij de steun van de lezers van deze nieuwsbrief is mijn voorstel het hoogst gewaardeerd, hoger dan de 498 concurrerende kunstenaars. Die 498 collega-kunstenaars vinden mijn koppositie begrijpelijkerwijs niet zo geweldig, en hebben een campagne opgezet om mijn voorstel omlaag te stemmen, maar tot nu toe zonder resultaat. Nieuwe stemmen zijn overigens nog welkom. Klik hier en geef mijn voorstel een mooi cijfer als het je aanspreekt. Je mag maar een keer stemmen.
Voor de volledigheid: mijn voorstel is het schilderen, in Bartart stijl, van politici.
Een mooie kandidaat zou Femke Halsema zijn, maar andere kandidaten (m/v) mogen zich ook aanmelden.  
Pers
Bovengenoemd voorstel bleef niet onopgemerkt: ik heb in vier regionale kranten gestaan, en Vara Radio belde op. 
De redactie van de Panorama informeerde of ik een schilderij van Femke wilde maken op basis van mijn fantasie, voor publicatie in hun blad. Toen ik zei dat dat misschien niet zo netjes is, om iemand te schilderen zonder uitdrukkelijke toestemming, suggereerden ze dat ze de eventuele rechtszaak voor hun verantwoordelijkheid zouden nemen. Ik heb uiteraard beleefd geweigerd. Ik wil Femke alleen schilderen als ze daar zelf achter staat.
Exposities
  De meeste schilderijen die ik maak hangen bij het model dat op het doek staat. Enkele anderen hangen in twee kleine exposities, een in de hal van het gebouw waarin ik woon, en sinds kort hangt er een viertal doeken in een schoonheidssalon.
Kamasutrabeurs
Afgelopen weekend was er een Kamasutrabeurs in Utrecht. Dankzij de flexibiliteit van de organisatie (dankjewel Monique) kreeg ik onverwacht op het laatste moment een grote stand. Het Bartart sales-team bestond deze keer uit Marloes, Jeroen, Martin, Marieke en Grada Marie.

Het mooie aan deze beurs, behalve de hoge respons op de bartart-actie, waren de reacties van bezoekers op mijn nieuwste twee werken. Het schilderij van De Barones liet mensen die mijn stand voorbij liepen plotseling stil staan, en over het portret van Inke zei een vrouw dat ze tot tranen toe geroerd was door de blik in haar ogen. Het hele verslag vind je hier.

De eerstvolgende beurzen waar je mij kan treffen vind je op deze pagina.

 

 

Opdrachten

F.A.Q.
  Veelgestelde vragen. Tijdens de laatste Kamasutrabeurs kreeg ik vaak de vraag hoe vaak iemand naar Breda moet komen voor een schilderproject. Het antwoord is simpel: hoe vaak je zelf prettig vindt. De meeste modellen komen een keer of vier. Ze staan twee keer model, een keer komen ze langs tijdens het uitwerken van het schilderij, en een keer om het doek op te halen. Omdat ik meestal van foto werk is het niet noodzakelijk om heel vaak of heel lang model te staan.
Opdracht
  Je kan me een schilderopdracht geven door me te mailen, maar je kan ook een keer vrijblijvend langs komen in Breda. Ik ben door de week aan het schilderen, en neem graag een keer pauze om je e.e.a. uit te leggen en te laten zien waar ik nu aan werk. En in het weekend kan je ook langskomen, op afspraak.
 
  

 

 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief december 2004
nieuwsbrief januari 2005