titel Mei 2004
Even Voorstellen
Bartart Nieuwsbrief

Dag belangstellende,

je krijgt deze nieuwsbrief omdat je er in wordt genoemd, of omdat je ooit door mij bent geschilderd, of omdat je op een andere manier bent gerelateerd aan Bartart. Dit is de tweede uitgave, oplage 108 stuks. Als je wilt wordt je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.
 

Schilderwerk in de afgelopen maand: april 2004

De Tiendoekenserie
Asamy
Asamy, 160 bij 100 cm, bijna voltooid
  Ik werk momenteel aan een serie van tien grote doeken met daarop modellen in bedekt-naakte poses. In de herfst van dit jaar wil ik met deze tien doeken mijn eerste grote expositie houden. Ik merk aan deze doeken dat ik vooruit ga qua schildertechniek, snelheid en kleurgebruik. Die ontwikkeling heeft een reden, en die reden heet Carolina Paulussen. Dank je wel Carolina! (de website van Carolina is hier te vinden, schrijf vooral ook iets in haar gastenboek)Het schilderij van Hansje is al halverwege, en met Astrid ben ik net begonnen. Voor de resterende zeven doeken zijn er al enkele modellen bekend: Linda, Joyce en een goede vriendin. Het animo om voor een van de tien doeken model te staan is erg groot: ieder model dat ik vraag werkt graag mee. Ik ben vereerd.Op deze pagina staat een overzicht van het project dat ik dagelijks bijwerk. Er staan portretfoto's van de modellen, verhalen over wie ze zijn, en je kan er van dag tot dag het ontstaan van de schilderijen volgen.

Eva en de slang
Eva en Eva en de slang
"Eva" en  "Eva en de slang", 100 bij 80 cm, voltooid

 Samen met Ludovica heb ik het schilderij "Eva en de slang" gemaakt. Een overzicht van dit schilderproject staat hier. Het schilderij wordt deel van een expositie met het thema reptielen en religie, binnenkort te zien in Serpo. Serpo is een dierentuin in Delft waar je slangen, krokodillen en andere reptielen kan zien.

Tineke

Tineke

Schets van Tineke

 Tineke heeft iets waar iedere vrouw jaloers op is. Op deze pagina staat wat dat is, en daar kan je ook dit nieuwe schilderproject volgen.

De Barones
Het werken aan het schilderij van De Barones verloopt volgens plan. Zij is nu in Spanje, dus we hebben geen haast.

Laura

Alegria
"Alegria", 160 bij 100 cm, voltooid

Het schilderij van Laura, getiteld "Alegria", is voltooid! Afgelopen zaterdag heb ik het schilderij ingelijst en wel afgeleverd bij Laura en haar ega, en het heeft nu een mooi plekje in hun ruime woonkamer. Volgende week zaterdag wordt het schilderij onthuld in aanwezigheid van een select groepje gasten, met een bijbehorend feestje.

Verder nieuws

Beste schilderij
Meer dan 100 mensen hebben op de enquetepagina aangegeven wat hun favoriete schilderij is. En de winnaar is... het schilderij met de titel "Esther voor boven de bank". Een goede tweede is het schilderij van Cindy met de titel "Moed". Binnenkort is er een nieuwe ronde met nieuwe schilderijen om op te stemmen.

Hoe is het om model te staan?
Bij ieder schilderproject schrijf ik een verhaal over het model. En dat verhaal kan heel diep gaan, mensen boeien mij mateloos. Maar nu is er een model die de rollen omdraait: Linda heeft geschreven hoe het is om bij mij model te staan. Haar tekst vind je op deze pagina.

Folder
In de huidige full color folder staan mijn mooiste schilderijen tot nu toe, maar zodra de tien doeken af zijn zal er een nieuwe folder komen. De oplage van de huidige folder is 400 stuks, mail me als je er een wilt hebben voor jezelf of om uit te delen aan bekenden. Ooit zal het een collectors-item zijn.

Beurzen
De laatste Kamasutrabeurs in Utrecht heeft me een vijftal opdrachten opgeleverd, en daar ben ik reuze blij mee. Ik zal daarom ook op enkele volgende beurzen gaan staan: de Kamasutra beurzen in Rotterdam (10-12 september) en Amsterdam (26-18 november), en op de Kunst-event in de Ahoy (1 t/m 3 oktober). Mail me als je naar een van deze beurzen gaat, dan kan ik je toegangskaarten met korting geven.

 
 
Help mee

Help bArtIedere dag bezoeken zo'n 100 mensen www.bartart.com (vandaag wat meer, zie hier). Maar voordat alle Nederlanders en Belgen mijn werk hebben gezien, ben ik 20.000.000 / 100 / 365 = 547 jaar verder. Daarom hoop ik dat jullie mee willen helpen om mensen te vertellen over bartart.

Jaloerse vrienden?
Laura geeft een feestje voor genodigden ter gelegenheid van de onthulling van haar schilderij, en dat is terecht, want ze heeft nu een heel mooi kunstwerk aan de muur. Heb ik ook jou geschilderd, en vinden je vrienden het mooi? Misschien zijn er mensen in jouw omgeving die ook een kunstwerk willen. In dat geval kan je mijn een groot plezier doen door mij hun adres te geven, ik stuur ze graag mijn folder toe.

Lege vergaderkamers?Tot nu toe heb ik me gespecialiseerd in het maken van realistische naakten in opdracht. Maar zo'n schilderij is voor de meeste bedrijven niet acceptabel om op te hangen. Mede daarom ben ik nu bezig met een serie kunstwerken met een wat minder blote uitstraling, de tiendoekenserie. Mocht je een bedrijf weten waar mijn kunst zou passen, dan hoor ik dat graag.

Expositie
Ik heb café-galerie Dante in Breda op het oog om een grote expositie te gaan houden. Zodra de tien doeken klaar zijn zal ik langs gaan om te vragen of ze mijn werk willen ophangen. Je kan me helpen door deze maand in Dante te gaan dineren en alvast te vragen naar "de aanstaande expositie van bArt". Eet smakelijk!

 
 
 

Eerdere Nieuwsbrieven:

nieuwsbrief april 2004