April 2004
Even Voorstellen

Bartart Nieuwsbrief

hai,

je hebt je ooit aangemeld voor de nieuwsbrief van Bartart, of je krijgt deze nieuwsbrief omdat je in deze nieuwsbrief wordt genoemd, of je bent ooit door mij geschilderd, of je bent op een andere manier gerelateerd aan Bartart. Als je wilt, wordt je vanaf nu maandelijks op de hoogte gehouden over mijn artistieke avonturen. Dit is de eerste van de maandelijkse nieuwsbrieven. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.
 

Schilderwerk in de afgelopen maand: maart 2004

 

Het handbalmeisje (140 bij 100 cm, eerste verflaag, nog niet voltooid)
Ik ben begonnen met een schilderij met de titel "het handbalmeisje". Ooit, heel lang geleden, heb ik tekeningen en foto's gemaakt van een kennis van een kennis. Ik kreeg van haar toestemming om de foto's voor een schilderij te gebruiken. Het is er destijds niet van gekomen. Inmiddels ben ik al veel van haar vergeten, het enige wat ik nog van het model  weet is dat ze handbal speelde, en erg mooi was. Lees verder...

Bijbelse taferelen (100 bij 80 cm, tweede verflaag, nog niet voltooid)
Veel kunstenaars zijn bekend geworden met hun interpretatie van Bijbelse taferelen. Mel Gibson is een van de meest recente voorbeelden. Ik ben er niet vies van om mee te liften met deze langdurige hype, en in samenwerking met Ludovica maak ik "Eva en de slang". De afgebeelde Eva is gebaseerd op model Shirley. Volgens de Bijbel waren Eva en Adam de eerste mensen op aarde, zij woonden in een paradijselijk oord, het Hof van Eden.  De Duivel, vermomd als slang, bood Eva de appel der kennis aan. Hoewel het door God verboden was om van die appel te eten kon Eva de verleiding niet weerstaan en at, stiekem, van de appel. Het gevolg hiervan was dat Adam en Eva uit het Paradijs verbannen werden. Zeg maar, 's werelds eerste politieke vluchtelingen. Lees verder...

De Barones
Er is een nieuwe tekening van De Barones online. Een beter passende stand dan de vorige tekening, naar mijn oordeel.

Laura (160 bij 100 cm, derde verflaag, nog niet voltooid)
Laura en ega zijn langs geweest om hun kunstwerk te beoordelen. Hoewel het nog een tussenstadium betrof, en er nog maar een (1) oog van Laura was uitgewerkt, was het oordeel toch al heel positief. Haar karakter is er zelfs uit te lezen, volgens De Barones, die een week later langs kwam. Dit schilderij zal ik deze maand voltooien.

 

Toekomst plannen

Folder
Er is een nieuwe full color folder over mijn werk. De oplage is 400 stuks, mail me als je er een wilt hebben.

Expositie
Vanaf zaterdag 3 april (morgen) zijn er twee tekeningen en een doek van mijn hand te zien in Galerie The Sultan. Deze galerie is te vinden op de Brouwersgracht, nummer 224. Openingstijden: vrijdag tot en met zondag, van 12.00 tot 19.00. 

Beurzen
De laatste Kamasutrabeurs in Utrecht heeft me een vijftal opdrachten opgeleverd, en daar ben ik reuze blij mee. Ik zal daarom ook op enkele volgende beurzen gaan staan: de Kamasutra beurzen in Rotterdam (10-12 september) en Amsterdam (26-18 november), en op de Kunst-event in de Ahoy (1 t/m 3 oktober). Mail me als je naar een van deze beurzen gaat, dan kan ik je toegangskaarten met korting geven.


Samenwerking
Momenteel werk ik innig samen met Ludovica. Zij inspireert mij tot nieuwe grootse werken. Ludovica is een beginnend kunstenares, hoewel een van haar opdrachten al bijna groter is dan mijn grootste opdracht. Zij heeft vaak goede ideeën over composities en kleurgebruik.

Vrij werk
Het handbalmeisje is eigenlijk een vingeroefening voor een nieuw groots project. Ik heb namelijk een tiental enorme doeken gekocht, en op die doeken zal ik schilderijen maken die niet worden verkocht aan het afgebeelde model. Ze zijn bedoeld voor vrije verkoop via mijn site of via exposities. Misschien zal ik ze kunnen exposeren in café-galerie Dante, waar ik al heel lang over denk. Misschien zijn er andere belangstellende galeries. Zodra ze klaar zijn hoop ik snel een mooie pek te vinden.
 
Help mee

Help bArt
Iedere dag bezoeken zo'n 100 mensen www.bartart.com, en een deel van hen geven enthousiast een opdracht voor een modelschilderij. Maar voordat ik alle Nederlanders en Belgen op deze manier heb bereikt, ben ik 20.000.000 / 100 / 365 = 547 jaar verder. Daarom hoop ik dat jullie mee willen helpen om mensen enthousiast te maken voor een schilderij in opdracht.

Jaloerse vrienden?
Krijg je vaak jaloerse blikken als je anderen vertelt over jouw eigen kunstwerk? Krijg je meer gasten sinds jouw schilderij in de kamer hangt? Komt de meteropnemer wel erg vaak langs? Misschien zijn er mensen in jouw omgeving die ook een kunstwerk willen. In dat geval kan je mijn geen groter plezier doen dan mij hun adres door te geven. Ik zorg er dan voor dat er binnen een paar dagen een mooie folder over mijn werk in hun brievenbus ligt, met een briefje erbij met tekst en uitleg.

Expositieruimte
Momenteel heb ik café-galerie Dante in Breda op het oog als ideale plek om een grote expositie te houden. Maar andere ideeën voor exposities zijn welkom. Ik zoek ook plekken waar ik folders kan leggen. 

Lege vergaderkamers?
Tot nu toe heb ik me gespecialiseerd in het maken van realistische naakten. Maar zo'n schilderij is voor de meeste bedrijven niet acceptabel om op te hangen, het kan zijn dat er mensen aanstoot aan nemen. Mede daarom ben ik nu bezig met een serie kunstwerken met een wat minder blote uitstraling. Bedrijven hebben over het algemeen een vast budget per jaar waarmee ze kunst kunnen aankopen. Mocht je een bedrijf weten waar mijn kunst zou passen, dan kan je mij in contact brengen met de verantwoordelijke persoon.
 

 
 
Eerdere Nieuwsbrieven:

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004