BartArt Nieuwsbrief December 2004
Bartart Nieuwsbrief

Dit is de negende nieuwsbrief, oplage ongeveer 450 stuks. Met deze nieuwsbrieven word je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilder-activiteiten. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.

In deze uitgave staat onder andere de uitslag van de beursactie van afgelopen weekend, lees verder en kijk of jij hebt gewonnen!

Schilderwerk in de afgelopen maand: november 2004
 
Schilderopdrachten
De afgelopen maand heb ik gewerkt aan de volgende schilderopdrachten: 
 
 


Het meisje met de ketting (voltooid)

 
- Het schilderij van Xara heb ik voltooid. Xara heeft op het eerste gezicht een buitengewoon lieve uitstraling, en dit portret/model schilderij laat dat zien. Haar ogen trekken de aandacht. "Ze blijven je volgen", zei iemand die dit weekend het schilderij kwam bekijken. Maar dit schilderij vertelt nog meer: de ketting is een intrigerende toevoeging. Afgelopen weekend was de overhandiging en Xara en haar vriend waren er blij mee."Het meisje met de ketting", 2004, olieverf op doek, 70 bij 50 cm, dun doek, zijkanten doorgeschilderd.
 
 


De Barones (nadert voltooiing)

 - De Barones nadert de voltooiing. Elk detail van het schilderij zal ik nog een keer onderhanden nemen en deze maand is het af. De Barones is binnenkort twee weken in Nederland en ik hoop dat ze dan langs komt om het schilderij te bekijken.
 
 


Het drieluik van Inke (het eerste portret nadert de voltooiing)

 - Het schilderij van het drieluik van Inke vordert gestaag. Het eerste portret "leeft" al, volgens Marloes. De drie portretten visualiseren drie kanten van Inke: sensueel, trots en liefdevol. De portretten werk ik uit in de kleurstellingen rood, paars en roodbruin.
 
 


Schets van William

 - Ik ben een tijdje geleden begonnen aan een portret van een man (!). Deze maand heb ik zijn pagina online gezet. William wil graag een schilderij van zichzelf, zijn vrouw is al eerder vereeuwigd. Voor dit schilderij wil ik een compositie maken met het schilderij van zijn vrouw op de achtergrond.
 
 


Schets van Sietske

 - Sietske is een sensuele vrouw. Zij schreef mij: "Ik heb jouw adres gevonden via google. Ik ben al lange tijd op zoek naar iemand die een schilderij van mij wil maken. Dit schilderij wil ik kado doen aan mijn vriend. Hij heeft het hier al jaren over. Ik heb enkele voorbeelden gezien en ben gecharmeerd van de manier waarop jij vrouwen neerzet op het doek."Deze maand zal ik een passende compositie voor haar gaan bedenken.
 

De SchilderijenSeries
Voor de nieuwe nieuwsbrief leden: ik werk meestal in opdracht en dan maak ik een schilderij voor de geportretteerde zelf. Maar soms werp ik me op een specifiek onderwerp, en dan maak ik een aantal schilderijen met hetzelfde thema. Zo'n serie werken kan ik vervolgens gebruiken voor een expositie. Zo is er het TiendoekenProject, bestaande uit grote doeken met bedekt naakte modellen. En er is een PortrettenSerie met karaktervolle portretschilderijen. Sinds kort is er een derde serie: de SportersSerie. Schildermodellen zijn vaak lid van een sportschool. Sportschoolbezoekers zijn zich bewust van de schoonheid van een lichaam en vinden het prettig om daar mee bezig te zijn. Daarom heb ik bedacht dat ik een serie schilderijen wil maken van mensen die sportscholen frequenteren. Ik ben de  serie begonnen met het schilderen van de ultieme sportschoolman: namelijk de Sterkste Man van Nederland.
 
 


De opzet van het eerste schilderij van Mark

 Mark Neele doet aan Powerliften en kan, je gelooft het niet, 380 kilo op zijn nek nemen, en vervolgens een kniebuiging maken. Kijk hier voor een filmpje (6 MB) van zijn recordpoging. Hij is de beste van Nederland in zijn tak van sport.
 
 


Aly (eerste verflaag)

 Aly is een ander model, ook zij doet aan powerliften en ze is wereldkampioene in haar gewicht en leeftijdsklasse. Ik schilder het moment dat ze haar wereldtitel  verovert tijdens een wedstrijd in India. Het is een kadootje voor haar man, voor kerst.
 

 

Kamasutrabeurs RAI

BartArt stand

 Afgelopen weekend was er een Kamasutrabeurs in de RAI in amsterdam. Mijn stand was niet te missen: mooi uitgelicht en meteen aan het begin van de beurs, vlakbij de ingang. 
 
 


Deel van de BartArt crew

 Het salesteam bestond op deze keer uit een mix van vrienden en modellen: Floor, Joyce met haar vriend, Kim, Koen, Marloes (hier staat haar nieuwe website), Valeria, en Xara met vriend. De modellen Esther, William en Yorin kwamen op bezoek.Duizenden mensen zijn langsgewandeld, en zo'n driehonderd lieten hun Emailadres achter en lezen nu deze nieuwsbrief. Dat deden ze niet zomaar, ze konden namelijk iets winnen. Eén van de mensen die hun gegevens achterliet wint namelijk een gratis schilderij van zichzelf of van hun partner. En de willekeurig gekozen winnaar is:

R.D.H. uit Ede (gefeliciteerd!)

Ik heb het sterke vermoeden dat het een "zij" is maar weet het niet 100% zeker, de naam klinkt buitenlands. Ik weet niet of ze mij persoonlijk heeft gesproken of misschien één van de BartArt crewleden, maar ik hoop dat ze dit leest en snel zal reageren. Ik zal voor de zekerheid nog een extra mailtje sturen. In de volgende nieuwsbrief zal ik meer vertellen over haar en het schilderij, en natuurlijk haar reaktie.

De andere inzenders dank ik voor hun moeite. Het viel me op dat eigenlijk iedere vrouw, en veel mannen, graag een keer geportretteerd zou willen worden. Daarom nodig ik je uit om toch te overwegen mij de opdracht te geven om jezelf te laten schilderen. Ik hoop dat de schilderijen op de beurs en de voorbeelden op mijn website overtuigend zijn. Ik maak modelschilderijen vanaf 600 euro, dat lijkt misschien veel, maar als je een doek voorstelt met jezelf of je geliefde perfect afgebeeld, dan is het dat wel waard, denk ik. En het maken van een schilderij is nu eenmaal erg arbeidsintensief als je het vergelijkt met het maken van een foto...
 

 

 
 
Bartart promotie

Werkwijze
Omdat ik er op de Kamasutrabeurs veel vragen over kreeg, schets ik bij deze nog een keer mijn werkwijze.Ieder schilderproject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dat gesprek bepalen we wat voor schilderij het gaat worden: de grootte, de prijs, de kleuren, de afwerking, de tijdsplanning, en het belangrijkste: wat het schilderij moet uitdrukken. Wanneer jij, het model, je helemaal op je gemak voelt kan je tijdens die eerste afspraak meteen poseren voor enkele schetsen in houtskool. Die schetsen fotografeer ik, en die krijg je vervolgens mee naar huis. Tijdens de tweede afspraak gaan we verder: we maken meer schetsen en eventueel een serie digitale foto's. Ook deze foto's krijg je mee om te bekijken. Zodra we een pose vinden die helemaal bij jou past, die jou weergeeft hoe je graag op een schilderij wilt staan, ga ik een aantal ideeen voor composities en uitsnedes bedenken. Als we er een van gekozen hebben maak ik een opzet in houtskool, die ik vervolgens uitwerk in verf. Tijdens het schilderproces kan je het project volgen door af en toe langs te komen, of je kan het op internet volgen via mijn website. Als je dat wilt maak ik een pagina over jou persoonlijk en over de voortgang van het schilderproject. Als het schilderij af is nodig ik je uit om het komen bekijken, en kan je het doek kopen tegen de afgesproken prijs. Een schilderproject duurt zo'n drie maanden, deels door de lange droogtijd van de verf.
 

Opdrachten
Nieuwe schilderopdrachten zijn weer welkom! Ik heb een achterstand in opdrachten ingelopen door een aantal projecten te voltooien en de andere projecten zijn goed op weg. Ik heb weer ruimte voor nieuwe projecten, dus maak een afspraak om een kop koffie te komen drinken in mijn atelier in Breda.

 

             
  Folders
Joyce is trots dat ze de voorkant van wel 2400 folders siert. Doe haar een plezier en vraag folders over mijn werk aan voor jezelf of voor vrienden. Mail me hoeveel ik je er kan toesturen op welk adres. Er zijn twee typen folders: de ene gaat over modelschilderijen en de ander over portretschilderijen.
 

Redenen om je te laten schilderen
Op de beurs konden mensen aangeven waarom uitgerekend zij door mij geschilderd moesten worden. De meest uiteenlopende redenen zijn opgeschreven. De meest nietszeggende (maar daardoor wel grappige) reden was van Erwin B. Die schreef "omdat ik nog een stukje lege muur heb." Overtuigender was Annechien die schreef dat haar Menno de meest sexy man ter wereld is. Verschillende mensen wilden zichzelf vastgelegd hebben voor later als ze minder mooi zouden zijn, of ze wilden samen op een schilderij om hun liefde vereeuwigd te zien. Vertederend was Soraya die wel drie briefjes inleverde, en als reden opschreef dat ze het zielig vond dat haar man haar zo moest missen als ze er even niet was. Het meest humoristische naar mijn smaak was Iet S., zij gaf als reden waarom ik haar moest schilderen: "omdat ik het zelf niet kan".
 

Hotmail

             
  zo'n 314 mensen ontvangen deze nieuwsbrief op een hotmail account, en dat heeft als nadeel dat deze nieuwsbrief relatief veel ruimte inneemt. Maar daar heb ik een oplossing voor. Je kan namelijk je Hotmail-account vergroten zodat je in plaats van een magere 2, wel 250 MB ruimte krijgt. Dat doe je door virtueel te verhuizen naar Amerika. Neem de volgende stappen (3 minuten werk):
1. open je hotmailaccount
2. rechtsboven zie je "instellingen"
3. selecteer "mijn profiel"
4. als country/region selecteer "Verenigde Staten"
5. als State bijvoorbeeld "Minnesota"
6. postcode: neem bijvoorbeeld 55434
7. klik "bijwerken"
8. kies "taal"
9. selecteer "English"
10. wacht een weekje

succes!
 
 

Eerdere Nieuwsbrieven:

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief november 2004