modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart - nieuwsbrief lezer,


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je alles wilt weten over bArtart modelschilderijen. Of omdat je hoopt de nieuwe winnaar te zijn van de bArtart beursactie van de afgelopen Kamasutrabeurs. De nieuwsbrief heeft nu 2.296 leden. Kan je dit groepsgevoel niet aan en wil je je onmiddellijk afmelden: lees dan de instructies onderaan deze nieuwsbrief
.

Deze nieuwsbrief gaat over een vrolijk doek, een 9, drie winnaressen en Hoogeveen. En er is een oproep, deze keer heeft het te maken met rood haar (jaja).

Bart

 

 

Project Roodharigen

Wanted: Roodharigen
 


ken jij er een?

Weinig beweging in het roodharigen-gebeuren, behalve dat ik de roodharigenpagina heb uitgebreid met de optie om je aan te melden voor de nieuwe roodharigenmeeting in september 2006. Als je dit leest en je hebt rood haar dan sta je al in mijn bestand, maar ik zoek nog nieuwe roodharigen. Vandaar mijn oproep, bij deze: als je een roodharige kent, zou je haar dan op het bestaan van mijn website willen wijzen en haar willen vragen om september nog even vrij te houden? Of als je me haar emailadres doorgeeft, dan stuur ik haar zelf wel even een emailtje met uitleg.
 

RealmForRedheads

 
 


 

Meer nieuws over de roodharigen: ik word sinds kort gelinked door de enige echte RealmForRedheads (2700 leden, alleen roodharigen mogen lid worden) en ik sta ook op de sublieme Nederlandstalige redheads weblog. Verder kreeg de roodharigenbijeenkomst een eervolle vermelding in het Astense carnavalsblaadje! (heeft iemand een exemplaar?)
 

Meer Rood

 

Er zijn momenteel enkele doeken van roodharigen waar ik aan werk, maar daar is er nog geen tastbaar resultaat van.
 

 

Schilderopdrachten

Karina


eerst


en toen

Het doek van Karina vordert. Het is een vrolijk doek, met een speelse uitstraling. Voetjes en handen en achtergrond ga ik nog verder detailleren, maar het gezicht begint al de uitstraling te krijgen die ik voor ogen heb: er zitten nu  lichtjes in!
Op de pagina van Karina kan je de vorderingen zien, je ziet dat het nogal wat moeite heeft gekost om de goede toon te vinden voor de huidskleur.
 


en daarna


en vervolgens


en nu


???

 

?

Op mijn website valt veel te zien, maar niet alles. Soms is er een opdracht waar ik aan werk, waar ik trots op ben, maar die ik simpelweg niet mag laten zien aan het grote publiek. Maar goed, die bewuste opdracht vordert dus :) De dame in kwestie is zelf ook begonnen met schilderen, en ik hoop haar binnenkort weer te ontmoeten om de vorderingen aan haar doek door te spreken.
 

 

Winnaressen

 Laatste keer!

  Ik heb zes keer op een beurs een verloting gehouden. Bezoekers konden hun Emailadres achter laten en één van hen won een schilderij van zichzelf.
Ik stop met deze verlotingen, omdat het niet meer nodig is om op deze manier mijn werk te promoten. Dat gaat al goed genoeg: ik heb nu meer opdrachten dan planningstechnisch handig is...

Allerlaatste winnares


Op de afgelopen Kamasutrabeurs (eind januari 2006) won Frieda. Frieda is een bijzonder iemand, dat merkte ik al in de eerste gesprekken via MSN. Het eerste opmerkelijke aan Frieda is dat ze de studie doet die ik, achteraf gezien, eigenlijk zelf had willen doen. Frieda krijgt onder andere les in zingeving.
Helaas kan ik niet alles over Frieda vertellen, ze heeft nog meer opmerkelijke kanten. Misschien moet ik dat gewoon in het schilderij stoppen. Frieda's webpagina op de bartart site vind je hier.

Tasja

  Het doek van Tasja vordert gestaag, de komende maand zal ik het voltooien.

 

Sophia

 

 

Het doek van Sophia hangt nu bij haar thuis, vlak over de grens in Duitsland. Ze heeft het doek op de afgelopen kamasutrabeurs persoonlijk opgehaald.
 
 

En verder

"zeer goed"Werkstuk
Scholieren hebben allerlei schoolvakken. En soms gaat het over kunst. En wat doe je als je een werkstuk maakt over Gustav Klimt en je wilt een goed cijfer? Precies; je schrijft een prima werkstuk, en daarna doe je iets extraas om het af te maken: je voegt een bekende kunstenaar even toe op MSN (schilderbart@hotmail.com) en je vraagt hem om een bijdrage.

Loes (14) leverde het resultaat in bij haar docent, die de kwaliteit zo hoog vond dat hij het arme meisje van plagiaat beschuldigde. Maar toen bleek dat dat niet zo was, kreeg ze een prima cijfer: een 9. Of mijn bijdrage de oorzaak was? oordeel zelf.
 

Boef

 


Michelle
200 bij 80 cm

Iedere grote kunstenaar overkomt het op een gegeven moment: Brood, Munch, Van Gogh. Het Westfries museum heeft er zelfs een webpagina aan gewijd: diefstal van kunstwerken. Ook van mij is jaren geleden een doek vermist geraakt. Erg vervelend, maar ook wel heel eervol.
Sinds een week hoort ook Marloes erbij. Het bijzondere is dat van haar een doek van 2 meter breed is gestolen...
 
 

Persoonlijk

Progressie


 

Er gebeurt veel, maar deze twee maanden heb ik weinig schilderijen voltooid. Ik sprak deze maand met bedrijven en roodharigen over de roodharigendag, ik had modellen over de vloer, er waren veel schetsen en foto's. Mijn hoofd zit vol met schilderideeën, maar ik heb geen tijd om er veel mee te doen...
 

BartCarnaval

Mijn driekwart baan als consultant in de energiebranche vergt veel van me. Die baan voert me tegenwoordig naar Almelo en Hoogeveen. Kilometers maken kost tijd, en de toegenomen verantwoordelijkheid vergt energie. Voorlopig kan ik daar weinig aan doen. Ik moet mezelf geen burn-out werken. Dus ik werk, ik schilder, ik denk, en af en toe neem ik welbewust een dagje vrij. Bijvoorbeeld tijdens carnaval. Dit jaar was ik verkleed als kunstenaar. :)
 
 

Opdrachten

Opdrachten


 

 

Wil je jezelf laten schilderen? Opdrachten zijn welkom, maar hou er rekening mee dat je schilderij niet binnen een half jaar klaar zal zijn.

Ik schilder mensen op een manier die het model treffend weergeeft, op een heel persoonlijke manier. Mail me als je interesse hebt, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe e.e.a. in z'n werk gaat.
 

Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief februari 2006
nieuwsbrief januari 2006

nieuwsbrief november 2005

nieuwsbrief oktober 2005

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004