modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart - nieuwsbrief lezer,


Het laatste half jaar heb je geen Bartart nieuwsbrief ontvangen, en de bartart website was ook niet bijgewerkt.

Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt :)
 

Deze nieuwsbrief gaat over een enorm aantal nieuwe doeken, uitstel van de roodharigendag, een extra reden om volgend weekend naar Utrecht te gaan en een HarteWens. Aanmelden voor de volgende edities van deze nieuwsbrief doe je hier.

Bart

 

 

Project Roodharigen

Milanne

Milanne in bruidsjurk
 nog lang niet klaar

Nog niet klaar, toch al indrukwekkend mooi: mijn doek van Milanne, een roodharig semi-professioneel model, zij poseerde in een prachtige bruidsjurk. Milanne heeft een weblog genaamd mademoiselle21.
Dit doek maak ik voor de L&M beurs (zie verder). Net zoals bij een aantal andere doeken van roodharigen was het modelleren een heel geregel: Milanne stond model in een designjurk van Pronovias in de Bredase bruidsmodezaak
Amiga Pronovias, met de vriendelijke medewerking van de eigenaar Van der Velden. Ook de hulp van het vriendje van Milanne was perfect, dank!
Het doek is nog niet klaar en ik ben er nog niet uit hoe de achtergrond moet worden. Donkergroen? Suggesties zijn welkom (mail). Volgend weekend wordt het doek-in-wording aan een duizendkoppig publiek getoond.
 
Betty
 

Steenarend

nog niet klaar
 

Betty was de winnares van de loterij op de roodharigendag 2006. Betty heeft flink wat geduld moeten uitoefenen, maar haar doek vordert nu eindelijk! De vogel en het haar van Betty zijn al tot in detail uitgewerkt, maar een aantal andere details zoals het gezicht en de achtergrond moeten nog anders. De achtergrond is nog een beetje te kitscherig, ik denk er over om hem donkergroen te verven. Ik hou van donkergroen.
In oktober hoop ik het doek te kunnen laten zien in InDeBrouwerij in Asten.


 

Geen roodharigendag 2006interieur
Grote Kerk Breda

Tot mijn grote spijt lukte het me niet om dit jaar een roodharigendag te organiseren. Omdat ik pas nieuwe dingen kan beginnen nadat ik de oude netjes heb afgewerkt, kon ik dit jaar geen grootse projecten regelen.
 
Maar, er is zicht op een roodharigendag in 2007. Ik heb zelfs al een locatie op het oog. Alleen nog geen geld om hem te reserveren. Sponsoringdeskundigen en mensen die willen meedenken: mail me :). Ik wil namelijk graag verzamelen in... de grote kerk in Breda. Op een steenworp afstand van mijn huis, en het mooiste gebouw van Nederland. Maar goed, eerst sparen.

Iedere week krijg ik mails van roodharigen die zich aanmelden voor toekomstige roodharigen-meetings. Die emails met adresgegevens verzamel ik trouw, en tzt krijgt iedereen natuurlijk bericht. Inmiddels is de verzameling al 379 stuks groot. Volgens mijn berekeningen zijn er nog 149.621 andere roodharige dames in Nederland, die mogen zich binnenkort aanmelden.
 

 

Schilderopdrachten

Stephanie
Mark Neele
zondagmorgen 05.00, zonsopkomst. Beeerekoud
 


eerste schets


tweede schets


eerste verflaag doek

Zonsopgang aan zee is heel mooi, maar ook heel koud. Stephanie overwon bibberaanvallen en heeft op een zondagochtend om 05.00 in de branding geposeerd voor een fotosessie.

Stephanie woont net als ik in Breda, en ze heeft deze zomer model gestaan voor enkele schetsen en me over zichzelf verteld. Eén van haar ideeën raakte me, dat ging over de symboliek van vervagende voetstappen op een strand. Die voetstappen kan je zien als de dingen die je doet in je leven. Alles wat je doet verdwijnt na verloop van tijd. Stephanie had een gedicht gemaakt waarin stond dat ze daar vrede mee had, en dat vind ik een mooie en ontroerende levenshouding.
Het schilderij wordt een mix van warme en koude kleuren. De eerste laag met koude kleuren ligt nu op het doek. na de 14e oktober ga ik er weer mee verder.
Stephanie heeft in haar enthousiasme een complete website in elkaar gezet over het ontstaan van haar doek (www.mychances.tk). Met gastenboek...
 
Mark Neele
Mark Neele
Mark, Mark en Mark
 

Mark


Meer Mark

 

Jaaaaren geleden geleden wilde ik schilderijen maken voor een sportschool. Ik wilde doeken maken die kracht symboliseerden. Iemand tipte me dat Mark Neele een perfect model zou zijn, en dat klopte. In 2004 heeft Mark model gestaan. Ik begon snel met de doeken, maar liep even snel helemaal vast. Twee jaar lang heb ik gepeinsd hoe ik de doeken zou moeten voltooien.
Deze maand, met een verbeterde schildertechniek en frisse ideeën, heb ik de doeken afgemaakt. Inmiddels had Mark zelf zijn zinnen gezet op de doeken en afgelopen zondag bracht ik ze naar zijn nieuwe huis. Hij had er rekening mee gehouden met de inrichting, vertelde Mark.

Bij het eerste doek heeft de toeschouwer een laag standpunt, waardoor de spiermassa's veel nadruk krijgen. De kleuren zijn wat grijzig, rots-achtig.
Het tweede doek heeft tegenlicht als belichtingsvorm. De lichte achtergrond maakt de voorgrond nog donkerder. Hier vind je een filmposter die mij inspireerde.
 

Planning
 

De doeken van Hiske en Selma vorderen prima, na de 14e oktober ga ik er weer mee verder. Voor 14 oktober staat namelijk nog iets anders op stapel...
 

 

Winnaressen

 Niet meer
  Ik heb zes keer op een Kamasutrabeurs een verloting gehouden. Bezoekers lieten hun Emailadres achter en iedere keer was er één winnares die een schilderij van zichzelf won.
Ik ben inmiddels gestopt met deze verlotingen, omdat het niet meer nodig is om op deze manier mijn werk te promoten. Dat gaat al goed genoeg: ik heb nu genoeg opdrachten. De laatste paar winnaressen zal ik de komende tijd vereeuwigen. Jill kan niet genoeg krijgen van fotosessies, en José is nog steeds in de ontkenningsfase geloof ik :)
 
Allerlaatste winnares

Frieda
Op de afgelopen Kamasutrabeurs (eind januari 2006) won Frieda. Frieda is een bijzonder iemand, dat merkte ik al in de eerste gesprekken via MSN. Frieda's webpagina op de bartart site vind je hier.

We hebben een prachtige fotosessie gehad in de Drunense Duinen, met een dode boom als achtergrond.
 

Tasja

Het doek van Tasja is voltooid, het hangt nu in haar huiskamer. De ogen en de stralende lach heb ik mooi kunnen vastleggen, en het haar is enigszins abstract uitgewerkt.

Volgend weekend zijn Tasja + doek te bewonderen in de Jaarbeurs, ze helpt mee met potentiële klanten te woord staan. Aangezien ze drie keer zo communicatief is dan ik, wordt dat nog wel wat :)
 
 

En verder

Geen KamasutraBeurs
 

XXX

23 en 24 september, aanstaand weekend dus, is er de Kamasutrabeurs in Utrecht. En ik... ik ben er niet. Nou ja, ik ben er wel bijna. Ik sta namelijk 200 meter verderop, bij de Love and Marriage beurs, ook in de Jaarbeurs in Utrecht.
 
Wel Love and Marriage Beurs


Bruid, 2005
160 bij 100 cm


Joyce, 2004
80 bij 40 cm


Joyce, 2004
50 bij 40 cm

Oud model Jolanda organiseert namelijk Love and Marriage beurzen, en zij vroeg me om een standje te huren. En aangezien mijn meest gepubliceerde doek een bruid afbeeldt, leek me dat wel wat. Wie weet wachten nog meer aanstaande bruiden op vereeuwiging.

In mijn stand hangen het doek van Milanne, twee portretdoekjes van Joyce, het portret van Jolanda, en nog twee andere doeken. Ik ben niet alleen,  Milanne, Judit, en Tasja zijn er ook. Zij kunnen vertellen hoe het is om model te staan. En je kan meteen de schilderijen vergelijken met het origineel: heeft Milanne echt van dat rode haar?

De beurs is primair bedoeld voor iedereen die wil gaan trouwen, hun familie en vrienden. De toegangsprijs is stevig: 15 euro pp. Maar dan heb je wel zeven uur de tijd om trouwjurken en het werk van trouwfotografen te bewonderen. Het is zaterdag en zondag de 23e en 24e, van 10.00 tot 17.00, jaarbeurs Utrecht.
 

 

Persoonlijk

ProgressieBulgarije

Dit half jaar heb ik aan veel doeken gewerkt. En de achterstand die ik had opgelopen is al bijna weg. De komende maanden zal ik alle opdrachten voltooien die nog openstonden.
Maar de grootste vooruitgang is dat ik veel heb bijgeleerd over schildertechnieken. Deze kennis heb ik opgedaan op een schildersvakantie in Bulgarije, waar ik heb samengewerkt met keigoede schilders uit Bulgarije en de Oekraïne.
 

Bart

 


Aly Anestazia Angel Angela Angie Anke Annabe Anne Anneke Annelie Annienke Astrid Astrid2 Babette  Bettie Betty Brizis Carolien Celina Chantal Chanti Charlotte Cindy Cindy2 Clio Cyrille Daan Daisy De Barones Dees Denise Edith Elisa Elisabeth Elisabet Esther Blauw Esther Groen Esther Rood Eva Fleur Floor Frieda Gwyneth Habibi Hansje Helen Hiske Historica Iets moois Ilona Inez Inge Inge2 Ingrid Inke Irina Isabelle Jan Janine Janneke Jantine Jill Jo Jolanda Josanne Jose Joyce Judit Judith Karina Kathlin Kim Kristel Kristel2 Laila Lara Larissa Laura Lieke Linda Linda2 Lisa Maaike Malini Marieke Marijn Marit Mark Marloes Marloes2 Melanie Melkimo Merel Michelle Milanne Miranda Mirjam Moniek Monique Moose Nadia Nicole Nina Noortje Odilia Phebe Pieternel Radostina Ratna Renate Rinske Sacha Sasha San Sander Saskia Selma Shabira Sharon Shirley Sietske Sophia Sophia2 Stephanie Stéphanie Suuz Tasja Tineke Tinne Veronique Vibeke Vinanda Wendy William Winny Xara Yorin Yvonne Zaza en de rest

Eigenlijk, moet ik eerlijk bekennen, voel ik me wel goed :) Maar er knaagt weer iets.

Succesvolle beurzen, publicaties in landelijke kranten, TV, een documentaire, tientallen opdrachten van tevreden modellen, mijn doeken hangen verspreid over heel Nederland en zelfs daarbuiten. Allemaal prachtig. Fijn dat de doeken ergens hangen waar ze gewaardeerd worden. Maar... ik mis ze.

Veel modellen heb ik goed leren kennen binnen de korte tijd dat ze model stonden. En soms krijg ik een mailtje of een geboortekaartje. Maar de meeste zie ik eigenlijk nooit meer. En dat is jammer.
 
En om deze twee redenen is het een Hartenwens van me om een Bartart terugkomdag te organiseren. Bijvoorbeeld volgend jaar, op een zaterdag in Breda. 's Morgens een ontvangst in een mooie locatie, 's middags alle doeken uit de afgelopen jaren bij elkaar om nog eens goed te bekijken, 's avonds een gezamenlijk diner met alle vroegere modellen plus partner.
Wie weet kan ik het combineren met een expositie van nieuw werk en een roodharigendag.

Een mooi plan, ja, dat is het...
 

 

Opdrachten

Jij op een doek?


 

 

?

Wil je jezelf laten schilderen? Opdrachten zijn welkom, en in tegenstelling tot een tijdje geleden mag je er rekening mee houden dat je schilderij binnen een paar maanden aan je muur hangt...

Of ken je iemand die gaat trouwen en wil je het bruidspaar een origineel kadootje geven? De kans dat het bruidspaar twee schilderijen krijgt is niet zo heel groot :)

Mail me als je interesse hebt, of kom een keer vrijblijvend een kopje koffie drinken aan de Prinsenkade in Breda.
 

Contactgegevens

Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

New feature: mocht je Google Earth  op je computer hebben geïnstalleerd, klik dan hier.

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief maart 2006
nieuwsbrief februari 2006
nieuwsbrief januari 2006

nieuwsbrief november 2005

nieuwsbrief oktober 2005

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004