"Mark" 
acryl op doek, 140 bij 100 cm, 2006
 

De Sportersserie

Bartart modellen zijn vaak mensen die geregeld in een sportschool komen. Ze zijn bewust van de schoonheid van een lichaam, en vinden het prettig om daar mee bezig te zijn. Mede daarom hab ik bedacht dat ik wel een keer een ultieme sporter zou willen schilderen, een Sterke Man. Toen ik dat idee opschreef op een forum op het internet, reageerde Jelle Heijdeman, iemand die aan powerliften doet. Hij was enthousiast en samen met hem heb ik een plan bedacht: hij regelt een perfect model en een expositieplek voor een schilderij, en wanneer dat verkocht zou worden of tot grote opdrachten zou leiden, dan zou ik hem portretteren.

Terug naar de hoofdpagina van Bartart

 

Ik kreeg van hem het telefoonnummer van een hele sterke man: Mark Neele. Die wilde wel belangenloos model staan. Ik heb een serie foto's gemaakt, en die ga ik uitwerken in een aantal grote doeken. 

Een tijdje later belde powerlifster Aly, of ik haar wereldrecord kon vereeuwigen. Zij lifte een hoop kilo's in India. Ze wil een schilderij daarvan kado geven aan haar man.

Momenteel zoek ik geen nieuwe modellen om te portretteren voor schilderijen voor exposities. Maar als je dit leest en je wilt een schilderij van jezelf kopen, dan kan dat. Een schilderij krijg je al vanaf 800 Euro. Mail me voor meer informatie.

 
De modellen
Mark Neele
 
Aly
 
anderen komen nog
 

De doeken
 

De voortgang
13 september 2004: fotosessie Mark
2 november: werk aan de compositie van het schilderij van Aly
8 november: het schilderij van Aly is opgezet in houtskool
1 december: het schilderij van Mark is opgezet in houtskool
7 december, tweede opzet van Mark voltooid
9 december: Aly is voltooid.
15 december: tweede opzet van Mark vordert
10 september 2006: oplevering doeken van Mark
 
 

 

 
Mark
grote afbeelding
Mark
grote afbeelding
Aly
grote afbeelding
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
home