titel September 2004
Bartart Nieuwsbrief
Dag belangstellende, 

je krijgt deze www.bartart.com nieuwsbrief omdat je er in wordt genoemd, of omdat je ooit door mij bent geschilderd, of omdat je op een andere manier bent gerelateerd aan de website. Dit is de zesde nieuwsbrief, oplage 200 stuks. Met deze nieuwsbrieven word je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.
 

Schilderwerk in de afgelopen maand: augustus 2004

De Portrettenserie
Mijn Vader
Anticiperend zelfportret: "portret van mijn vader" 50 bij 50 cm, olieverf op doek
 Dit portret trok de aandacht op de kunstmarkten in Gemert en Heeze, afgelopen twee weekenden. Het karakter van mijn vader spreekt er uit: nadenkend en warm. Er zat eerst een oudbollige donkerbruine lijst omheen, maar sinds vandaag wordt het schilderij omrand door een frisse lijst in rood-oranje.
Jolanda
"Jolanda" 50 bij 40 cm, olieverf op doek
 Het portret van Jolanda is al bijna af. Jolanda is geen willekeurig model, zij is deel van de Bartart-crew. Haar bijdrage aan de bartart schilderijen is het maken van de lijsten. De favoriete kleur van Jolanda is turkooise.

De TiendoekenserieOver de Tiendoekenserie is er deze maand geen nieuws.

Lopende OpdrachtenHet aantal lopende opdrachten groeit: 
De Barones
De Barones
- Het schilderij van De Barones heeft een eerste verflaag.

Moniek
Moniek

- Het schilderij van Moniek heeft ook al een eerste verflaag.

- De opzet van Inke heb ik nog niet verder uitgewerkt omdat ik afwacht ik of de kleurcombinatie van bovenstaande twee schilderijen, of een soortgelijke, ook zal kunnen toepassen in haar drieluik

Xara
Het meisje met de ketting

- Het schilderij van Xara heeft een eerste verflaag.

- In samenspraak met Clio heb ik enkele keuzes gemaakt voor haar schilderij. Het wordt een een zittende pose, het doek zal 160 bij 100 cm meten en de kleuren worden  realistisch met een warmrode achtergrond.
 

Bart persoonlijk

Opdrachten
Als mensen voor het eerst cotact opnemen met mij om zich te laten schilderen, dan vragen ze altijd of er een wachtrij is. En altijd vertel ik dat dat niet zo is. Eigenlijk is dat wel zo, ik merk dat het aantal opdrachten dat ik iedere maand aanneem al tijden hoger is dan het aantal schildereijen dat ik voltooi. en dat betekent dat sommige opdrzchten lang duren. nu is dat niet erg, want de opdrachten die lang duren zijn voor mensen die geduld hebben. Sommigen komen zelfs anderhalf jaar voordat ze het schilderij willen hebben.
 
 
 
Bartart promotionele activiteiten

Vandaag kunstmarkt
Vandaag (zondag 5 september) van 13.00 tot 18.00 is er een leuke kunstmarkt in Breda zelf. In een voorstadje van Breda, het Ginneken, is al een week lang een festiviteit gaande genaamd Bruisend Ginneken. Vandaag wordt de week bekroond met een markt vol met kraampjes van kunstenaars

Kamasutra
Over een week is er een Kamasutra beurs in Rotterdam (10 t/m 12 september). Mail me als je naar deze beurs gaat, dan kan ik je misschien toegangskaarten met korting geven. Van 1 tot en met 3 oktober is er een Kunst-event in de Ahoy. Een volgende Kamasutra beurs is in Amsterdam (26 t/m 28 november). Een actueel overzicht van de kunstmarkten en beurzen staat op deze pagina.
 

             
  Bedrijfscontacten
Ik ben door een Utrechts bedrijf uitgenodigd om Op 20 september te komen praten over een mogelijke schilderopdracht. Het bedrijf zoekt in dienst van werkgevers naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. Ze proberen de kandidaten voor een de bepaalde baan heel snel heel goed te leren kennen, en op basis van die indrukken bepalen ze wie het beste in de specifieke baan zou passen. Het snel beoordelen van mensen, en het expliciet vragen naar de motivatie van mensen, herken ik in mijn werk als schilder. Ik heb voorgesteld om een serie portretten maken van personeel van het bedrijf, en eventueel van mensen die via hen een functie hebben gekregen. De serie portretten zou in het bedrijf zelf moeten komen te hangen. Het zouden karaktervolle schilderijen moeten worden. Ik ben benieuwd of ze er op ingaan. 
Wil jij ook mensen enthousiasmeren over Bartart? Je kan bij mij een folder opvragen om aan hen te geven. In die folder staan voorbeelden en een verdere toelichting op mijn werk. En ik kom ook graag in persoon langs als dat wenselijk is.

Een man van 120 kg
Een nieuw model is in aantocht: ik heb ene Mark Neele gevraagd of hij model zou willen staan voor een schilderij. Mark is een indrukwekkende verschijning. Hij doet aan powerlifting, weegt 120 kg en dat zijn grotendeels spieren. Een bevriend iemand gaat ervoor zorgen dat dit schilderij op een mooi plekje in een bekende sportschool zal gaan hangen.

Nieuwe folders
Deze week komen er dankzij Marloes twee nieuwe folders uit. Beiden hebben een grote oplage. De eerste folder gaat over de portretschilderijen, de tweede over de modelschilderijen. 
 

             
 
Eerdere Nieuwsbrieven:
nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief augustus 2004