modelschilderijen

klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart fan,


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je bijvoorbeeld knalrood haar hebt. Of omdat je alles wilt weten over Bartart. Of je hebt geen flauw idee waarom je dit leest, dat kan ook (geeft niet!). Mocht je je willen afmelden, lees dan de instructies onderaan deze nieuwsbrief
.

Deze nieuwsbrief gaat over het Project Roodharige vrouwen maar ook over niet-roodharigen. En over de manier waarop je aanstaand weekend je eigen Bartart doek kan krijgen.

Bart

 

 

Project Roodharigen


Zaterdag 24 september, Asten, foto Wim
 
 
 


Spot de negen
Bartart modellen


Twee maanden geleden kwamen 150 roodharigen bij elkaar in Asten, en dat was een prachtig gezicht. Afgelopen week werd ik herkend als "die jongen van die roodharigen" door een lokale Bavelse garagehouder. En iedereen weet: als je roem zelfs tot Bavel doordringt... nou, dan heb je het echt gemaakt!

Het project heeft nu ook internationale bekendheid gekregen: de wereldomroep maakte er een item over en dat werd wereldwijd uitgezonden. Luister hier (Engels).
 

Expositie

 


Avalon

 

De roodharigendag was de opmaat voor de expositie van mijn schilderijen in Asten. Op 14 oktober was de officile opening. Jan Eijsbouts gaf een toespraak, hij vertelde dat hij blij was met het succes van het Project. Jan is de eigenaar van creatief centrum InDeBrouwerij, Emmastraat 53 in Asten en organisator van het hele gebeuren. Na zijn toespraak mocht ik spreken. Ik vertelde uitgebreid waarom het project zo'n succes is geworden. Namelijk... de tomeloze inzet van Jan zelf. Ere wie ere toekomt.

En toen was er champagne. Marloes mocht een magnum champagne onkurken. Ik had niet verwacht dat ze het droog zou houden, maar het werd een beschaafde plop. Tijdens de openingsavond werden de twee beste schilderijen (Avalon en Verbonden) van de prijslijst afgevoerd, die zijn verkocht.

Winnares


Hedwig


Bald Eagle

Op de roodharigendag werd een model uitgeloot voor het vijftiende en laatste doek: Betty uit Eindhoven. Betties wens was om te worden geschilderd met een roofvogel, en dat vond ik een inspirerend idee. Hulp was vlakbij: de Astenaar Albert Loomans heeft er zelfs zijn beroep van gemaakt: hij houdt tientallen soorten roofvogels. Betty heeft het geweten: van kleine valkjes, tot enorme arenden en uilen (voor de Potterfans: Hedwig!) mocht ze op haar hand houden. De complete serie vind je hier. Op basis van deze fotoserie zal ik een portret schilderen.
Vervolg


Verbonden

De tentoonstelling is inmiddels afgesloten. De vele reacties op de expositie en op de roodharigendag hebben me definitief doen besluiten dat er een nieuwe expositie en een nieuwe roodharigendag moeten komen. Wat en hoe en wanneer zal je vanzelf in de Email-nieuwsbrieven gaan lezen. En ding staat vast: het wordt grandioos. :)

 

Uitverkoop

Wie maakt me los?


Dante's Inferno


Zaza


Anke

Omdat ik de meeste schilderijen in opdracht maak, zijn er niet veel doeken voor de vrije verkoop bestemd. Afgelopen expositie was daarom een buitenkansje voor de betere kunstliefhebber. Twee grote doeken werden dan ook al snel verkocht (de tweeling Ingrid en Helen, operazangeres Annelie en haar nichtje Judith). En verder komen er enkele opdrachten voort uit deze expositie.
Maar er zijn nog doeken te koop: snelle beslissers hebben nu de unieke kans om de doeken van
Anke, Wendy, Hansje, Zaza, Nina, of Joyce te kopen. Omdat de expositie in Asten is afgelopen kan je ze daar niet meer bekijken. Een andere mogelijkheid is een beurs waar ik een selectie van mijn werk ga laten zien: de Kamasutrabeurs. Die beurs is aanstaand weekend in de RAI in Amsterdam.

Interesse om een stukje muur te vullen met een mooi doek van een roodharige? Mail me, en misschien heb ik nog een vrijkaartje over. Dan kan je dit weekend nog jouw toekomstige kunstwerk bekijken in een stemmige omgeving...

 

Schilderopdrachten

Clio


Clio
Eindelijk begint het er op te lijken. Het doek heeft weer een grotendeels nieuwe verflaag en ik heb opnieuw het gezicht van Clio uitgewerkt. Ik ben benieuwd wat ze er van vindt, en dat ga ik denk ik snel lezen denk ik :)
 
 

Winnaressen

Jill


schets van Jill
Van Jill, de winnares van de vorige beursactie op de kamasutra summer edition, heb ik een serie tekeningen en een enorme serie foto's gemaakt. Haar vriend was er dolgelukkig mee.
 

Persoonlijk

Progressie
 

Afgelopen maand heb ik weinig  geschilderd. Door de week was ik druk met heel ander werk (zie verder). Iedere zondag ging ik vol goede moed naar de expositie in Asten om daar te gaan schilderen, maar ook dat kwam er niet van. Iedere keer waren er een hoop belangstellende bezoekers en daarnaast ook nog veel roodharigen die ik graag nog eens persoonlijk wilde spreken. Het was afgelopen maand zo druk dat het me zelfs nog niet gelukt is om alle groepsfoto's op te sturen (die komen dus nog...).
Maar ik heb wel honderden mensen gesproken, en mijn eerste echte tentoonstelling gehad. Vanaf deze week doe ik weer wat ik hoor te doen: veel kwasten.
 

Bart

 

 


GEN

Toen ik 5 was, had ik niet bedacht dat ik ooit kunstenaar zou worden. Nog sterker: een half jaar geleden wist ik niet dat ik het in me had om energie deskundige te worden.
Ik ben sinds oktober druk bezig met een nieuw avontuur. Ik ben consultant bij GEN, een jong bedrijf dat mij een contract bood voor 30 uur per week. Drie kwart van mijn tijd werk ik dus voor GEN, andere dagen werk ik aan mijn schilderijen. Ik adviseer bedrijven met vraagstukken op het gebied van energie, bijvoorbeeld hoe Essent kan voorspellen hoeveel kolen en gascentrales ze morgen moeten aanzetten.

Een contract voor 30 uur is een zeldzaamheid in consultancy functies, ik ben erg blij dat GEN me de tijd gunt om aan mijn schilderkunst te werken. En andere creatieve GENner vind je hier.
 

 

Opdrachten

Opdrachten

 

Mocht je toevallig een energiebedrijf bezitten, dan kan je me vragen om je bedrijfprocessen te  optimaliseren!

Mocht je iets heel anders willen, bijvoorbeeld een schilderij, dan kan je ook bij mij terecht. Zlf model wil staan voor een schilderij is iets wat ieder Bartart model je van harte kan aanraden. Ik zal niet meteen kunnen beginnen aan nieuwe schilderopdrachten omdat ik nog voor maanden werk heb, maar daarom kan het geen kwaad om alvast een plaatsje te reserveren.

Ik schilder mensen op een manier die het model aanspreekt, dus jij bepaalt hoe je schilderij er uit komt te zien. Mail me als je interesse hebt, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe e.e.a in z'n werk gaat.
 

Contactgegevens
Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

 

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief oktober 2005
nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004