BartArt Nieuwsbrief November 2004
Bartart Nieuwsbrief

Dit is de achtste nieuwsbrief, oplage 213 stuks. Met deze nieuwsbrieven word je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilder-activiteiten. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.
Schilderwerk in de afgelopen maand: oktober 2004
 

Schilderopdrachten
De opdrachten waar ik deze maand aan heb gewerkt: 
 

Moniek (voltooid)

 - Het tweede schilderij van Moniek is af. Het is een doek met een rustige kleurstelling, en de blik van Moniek doet me denken aan een diepe verbondenheid met haar kind. Binnenkort komt Moniek langs, met eega en Romeo, om het doek te bekijken."Verbondenheid" (werktitel), olieverf op doek, 80 bij 60 cm, dik doek, zijkanten doorgeschilderd.
 Xara (halverwege de voltooiing)

 - Het schilderij van Xara is halverwege de voltooiing. Ze is al goed herkenbaar. Anders dan bij mijn schilderijen met een vergelijkbare kleurstelling heb ik nu gekozen voor oranje als lichtste kleur. Het geeft het schilderij een warme, zwoele sfeer.
 Barones (halverwege)

 - Het schilderproject van De Barones vordert gestaag. De kleuren zijn ingetogen, net als het schilderij van Moniek. In de achtergrond gebruik ik een accentkleur. De compositie is veelzeggend, maar alleen voor kenners.
 De opzet van het drieluik van Inke

 - Inke komt deze maand op de ezel. Ik zal de drie deelportretten (sensueel, trots en zorgzaam) uitwerken in een ingetogen kleurstelling, net als Moniek en de Barones, met kleuraccenten. Deze zijn respectievelijk oranje, paars en roodbruin. 
 

De Portrettenserie


Jolanda (voltooid)

Een nakomertje: ik heb het schilderij van Jolanda eindelijk voltooid. Het portret was al bijna klaar maar miste nog een klein accent in de haren van Jolanda. Dat accent brengt de bovenkant van het doek meer in evenwicht met de onderkant. Ik ben vooral trots op de ogen, daar zit een ziel in, lijkt het. "Jolanda in turkoois", olieverf op doek, 50 bij 40 cm. 
 

De Tiendoekenserie
Deze maand is er geen nieuws over het tiendoekenproject. De schilderopdrachten blijven mijn werk aan de tien grote doeken voor een expositie verdringen. Zoals eerder gezegd; dat is een luxeprobleem. Misschien zal ik volgende maand Linda voltooien, die gebruik ik als voorstudie voor het schilderij van Clio. Ontwikkelingen aan het tiendoekenproject zijn te volgen op deze pagina 
 

De Sportersserie
De sportersserie wordt een nieuwe serie schilderijen. Mark Neele is powerlifter en behalve hem ga ik ook een vrouw schilderen. Voor kerst zal ik haar doek voltooien, en tegelijkertijd zal ik een doek van Mark Neele klaar hebben, heb ik Mark beloofd.

 

Bart persoonlijk

Work-In-Proces
Soms gaan dingen gewoon goed, soms niet zo, en soms zou je een periode uit je leven willen wissen. Maar op schildergebied gaat het prima. Ik zie dat de kwaliteit van de werken toeneemt en de output in aantallen doeken hoog is. De voorgaande maanden voltooide ik respectievelijk 3, 2, 2, 1, en 1 schilderijen. Deze maand was een productieve maand, drie schilderijen zijn voltooid en daarnaast heb ik ook nog aan een aantal andere schilderijen gewerkt. Maar een proces is pas stabiel als de input gelijk is aan de output. En in het geval van mijn schilderwerk: wanneer het aantal nieuwe opdrachten gelijk is aan het aantal voltooide opdrachten. De laatste maanden was dat niet het geval, ik krijg veel opdrachten, meer dan ik per maand voltooi. En dat is natuurlijk mooi, maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. Sommige schilderopdrachten duren namelijk (te) lang. Het voordeel hiervan is overigens dat ik schilderijen maak met een mate van detaillering die ik nog niet beheerste toen ik er aan begon.Om te voorkomen dat er een stuwmeer van opdrachten ontstaat kan ik verschillende dingen doen. Ik kan bijvoorbeeld de prijzen van de schilderijen verhogen of een wachtlijst instellen. Maar voordat ik dat ga doen, zal ik proberen de output te verhogen. Ik heb me voorgenomen om deze maand iedere week een perfect kunstwerk te voltooien.
 
 
Bartart promotionele activiteiten
 
Kamasutra 26, 27 en 28 november, RAI Amsterdam
Vanaf vrijdag 26 november is er weer een Kamasutra beurs, deze keer in Amsterdam, in de RAI. De openingstijden zijn: vrijdag 18.00 tot 24.00, zaterdag 14.00 tot 24.00, zondag 12.00 tot 22.00. De Kamasutra organisatie nodigde mij niet alleen uit voor deze beurs, maar beloofde me zelfs een heel mooi plekje (dank je wel Moniek!). De stand is 6 meter breed, en ik probeer de mooiste kunstwerken te regelen om te laten zien. Mocht je naar de beurs komen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, spreek mij dan even aan, ik ontmoet graag de mensen achter de mailadressen... 
 

Reclame
Het is een investering maar ik hoop dat het zich terugbetaalt. Ik heb een advertentie gezet naast een artikel over de Kamasutra beurs in een huis aan huis blaadje met een bereik van 150.000 stuks. Ik ben benieuwd of het mensen zal inspireren tot een schilderopdracht. 
 

Wereldkampioene
Ik ben bezig met schilderijen van Mark Neele, een powerlifter. Mark meldde mij dat hij op 17 oktober in drie oefeningen in totaal 950 kilo heeft getild, en hij zei dat hij op meer had gehoopt. Ik vind beiden opmerkelijk. Ook opmerkelijk is dat ik vervolgens het verzoek kreeg van een wereldkampioene powerliften, in de klasse 40+, om een schilderij van haar te maken als kado voor haar man. Zij is de eerste wereldkampioene die ik schilder, ik hoop dat er meer zullen volgen. Wereldkampioenes in schoonheidswedstrijden zijn ook welkom.

 

             
  Folders
Nicole heeft haar schilderij boven de piano in haar eigen restaurant gehangen. Ik heb haar een stapel folders gestuurd zodat ze die aan geinteresseerden kan geven. Wil jij ook folders over mijn werk hebben voor jezelf of voor vrienden? Mail me en vertel hoeveel ik je er kan toesturen. Er zijn twee typen folders: de ene gaat over modelschilderijen en de ander over portretschilderijen. 

Wie?
Nadat ik had bedacht dat ik een sportman wilde schilderen werd er prompt een telefoonnummer geregeld van de sterkste man van Nederland, en toen ik die belde zei hij meteen toe om te poseren. Blijkbaar opent mijn visitekaartje deuren, en vrijwel iedereen die ik vraag wil graag model staan. Nu vraag ik me af wie ik nog meer kan vragen om te poseren? Iemand suggereerde de dochter van Patty Brard. Betere suggesties zijn welkom! (Email)
 


Eerdere Nieuwsbrieven:

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief oktober 2004