modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart - nieuwsbrief lezer,


Een droom komt uit: op zondag 2 september komen duizenden mensen naar Breda voor een bijzonder evenement. In de Grote Kerk is namelijk de tentoonstelling van alle schilderijen die ik ooit gemaakt heb. Ik probeer alle oude en nieuwe Bartartdoeken bij elkaar te krijgen. Heb ik jou ooit vereeuwigd, dan nodig ik je graag uit mijn eregast te zijn... 

Het blijft niet bij een tentoonstelling. Deze zondag in september is meteen de Roodharigendag 2007. Kortom, ik verwacht minstens 500 dames (jong & oud) met rood haar. Aan de dag zit ook een officieel tintje, want de burgemeester van Breda heet hoogstpersoonlijk iedereen van harte welkom! En...en ... er is nog zo veel meer te vertellen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief! 

Veel leesplezier! 

Bart

 

 

Project Roodharigen


Grote kerk Breda
 

Grote schilders worden meestal pas beroemd na hun dood. Hun schilderijen zijn dan alleen voor de vermogende liefhebbers weggelegd. En een heel enkele keer is er dan een overzichts- tentoonstelling.
Zonder mijzelf -in alle valse bescheidenheid- tot de categorie grote schilders te willen rekenen, probeer ik toch te voorkomen dat ik eerst het loodje moet leggen. En gelukkig lukt dat aardig, want zondag 2 september 2007 hangen al mijn werken op  een prachtige locatie: de Grote Kerk van Breda. Niet alleen ik maar ook mijn modellen zijn dan in (spring)levende lijve aanwezig!
 

Programma Roodharigen Kunst dag

Zondag 2 september is het ook 'Roodharigendag'. De dag staat helemaal in het teken van rood haar, kunst en alles daar tussenin. Een kleine greep uit de activiteiten:

      Onthulling van het schilderij "De Nachtwacht van de Roodharigen"

      Groepsfoto van 500 roodharige vrouwen

      Verloting schildersmodel 2007

      Exposities van getalenteerde schilders en fotografen

      Optreden van roodharige zangeres

      Gratis fotoshoots

      Première TVdocumentaire over mij en mijn modellen

      Diner bij kaarslicht in de Grote Kerk voor de schildersmodellen

      En nog veel meer...

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.roodharigen.nl voor het voorlopige programma.
 

Uitnodiging schildermodellen

Aly Angela Angie Anke Annelie Astrid Astrid2 Bertha Betty Brenda Brigitte Brizis Celina Chantal Chanti Charlotte Cindy Cindy2 Clio Cyrille Daisy Daisy2 De Barones Deesz Denise Edith Elisa Elisabeth Esther Blauw Esther Groen Esther Rood Eva Frieda Handbalmeisje Hansje Helen Hiske Historica Iets moois Ilona Inez Inge Inge2 Ingrid Inke Jan Jill Jolanda Joyce Judith Karina Kristel Kristel2 Laura Linda Linda2 Lisa Liz Maaike Mark Michelle Mickey Milanne Miranda Mirjam Moniek Monique Nicole Nina Odilia Pieternel Ratna Rinske San Saskia Selma Shabira Sietske Sophia Sophia2 Suuz Tasja Tineke Tinne Wendy William Xara Yorin Yvonne Zaza en degenen die ik vergeten ben te noemen


mjam mjam
 

Met heel veel plezier nodig ik alle modellen uit die ooit voor mij hebben geposeerd voor een schilderij, om mijn eregasten te zijn. Kom met jouw schilderij en je partner op 2 september naar Breda om het stralende middelpunt van een unieke tentoonstelling te zijn. Wellicht dat je het ook leuk vindt om bezoekers kennis te laten maken met het gezicht achter het schilderij. Hoe dan ook, ik hoop je te kunnen verwelkomen in de imposante Grote Kerk van Breda voor een echte happening.

Voor wat hoort wat...
Eregast zijn betekent ook gefêteerd worden op een uitgebreid diner met kaarslicht. Gezellig napraten over de dag met collega-modellen onder het genot van een lekkere maaltijd. Ik ben voor jullie hard bezig met het regelen van het diner en meer bij een supercateraar: Bourgondia... Ik hou jullie op de hoogte! Voor meer informatie: mail me even.

Aanmelden
Heb jij een echt Bartartdoek aan de muur hangen en wil je graag in het zonnetje gezet worden? Stuur mij dan een e-mail:
bart@bartart.com

 

Jos

www.josos.nl

Omdat ik de Grote Kerk van Breda nog niet vol krijg in mijn eentje, wil ik een aantal collega-kunstenaars uitnodigen om te exposeren. Eén daarvan is Jos Vogelpoel, een student aan de kunstacademie die dit jaar afstudeert als fotograaf. Jos brengt vooral mensen in beeld op allerlei mogelijke en soms heftige manieren maar altijd vanuit een zekere betrokkenheid. Voor zijn eindexamenproject is hij op zoek naar roodharige modellen voor groepsfotografie, zowel naakt als bedekt naakt. De haarkleur en de bleke huid zijn voor hem een bron van inspiratie. Als je interesse hebt om model te staan, kun je een e-mail sturen naar jos@josos.nl. Wil je eerst eens zijn werk bekijken, surf dan naar www.josos.nl.
 

Mede mogelijk gemaakt door:
 

Het hele evenement op die zondag in september kan rekenen op warme belangstelling van verschillende partijen. Iedereen draagt zijn steentje bij:
 

de website www.roodharigen.nl

 


www.roodharigen.nl, gemaakt door Reinier
 

Reinier: www.dunkt.nl
 

De site is gemaakt door Reinier, een uiterst creatieve Bredase webdesigner. Hij is al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij het project en heeft geheel belangeloos al bergen werk verzet. Op www.roodharigen.nl zie je een voorlopig programma van de dag en kan je je aanmelden. De site is het bezoeken meer dan waard. Reinier heeft ook al een affiche ontworpen. Zijn enthousiasme is echt geweldig. Meer werk van deze creatieve geest zie je op www.dunkt.nl.

RED

 
Brains, Belly en Balls. Reclamebureau RED reageerde hartverwarmend enthousiast op mijn plannen. Ze gaan samen met mij werken aan de promotie en sponsorwerving voor de Roodharigendag. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit in kundige handen bij ze is.

Het bureau RED vat deze uitdaging zeer persoonlijk op, en met een goede reden: creatief directeur en eigenaar Arno Meulendijks is namelijk zelf een echte Redhead.

Andere mensen en organisaties die hun steentje bijdragen:
 

      VVV Breda (Marlice Dreessen)

      ACCU Breda (Clementine Simons)

      Smaakvol Breda  (Frans Janssen)

      NHTV (Esther)

      Netvlies (Jochem)

      Rassers Advocaten en Notarissen ( Donald Sulzer en Taco van Dussen)

      Grote Kerk van Breda (Marius Klunnen)

      BureauBPM (Titia Mesdag)

      Een zeker bedrijf met een rood logo... (hopelijk)

 

 

Schilderopdrachten

Selma
Mark Neele
Selma, 125 bij 70 cm, acryl op doek, 2007

Het doek van Selma is vrijwel af. Het heeft dezelfde warme kleurstelling (oranje/rood) als veel van mijn andere doeken, de belichting is alleen heel anders.

Ik vind het zelf een schilderij waar je even aan moet wennen, maar wat daarna een verfrissende indruk geeft en blijft houden. Als ik naar het doek kijk dan wordt mijn blik getrokken door de achtergrond, maar ook door de rug van Selma, en door het gezicht. Dat gezicht is, anders dan in de meeste schilderijen met een klassieke compositie, niet het lichtste gedeelte van het doek. Juist omdat het donkerder is dan de lichte achtergrond steekt het af en trekt het de aandacht.

Ik hoop het doek binnenkort aan Selma te kunnen overhandigen.

 

Mark NeeleMark NeeleMark NeeleMark NeeleMark NeeleMark Neele
het schilderproces
 
Betty

Betty, 100 bij 70 cm, acryl op linnen, bijna voltooid
 

De winnares van de vorige Roodharigendag is Betty. Haar schilderij nadert de voltooiing. Vooral de achtergrond heeft mij de nodige hoofdbrekens gekost en uiteindelijk heb ik het helemaal anders gedaan. Het enige dat ik nu nog moet doen is de gezichtskleur van Betty net even wat warmer maken en een paar sproetjes toevoegen. Ik ben eigenlijk best tevreden en ik zal morgen commentaar van Betty krijgen.
 
Planning
 

Brenda en Bertha vorderen. Waarschijnlijk worden hun doeken op 2 september onthuld, ook al zijn ze misschien eerder klaar.
Ik ben begonnen aan een serie schilderijen naar eigen ontwerp, van modellen die zich na de vorige nieuwsbrief hebben aangemeld.

 

 

Persoonlijk

Progressie

Ondanks de heisa rondom de Roodharigendag schilder ik gestaag door. Naast de gewone opdrachten werk ik aan een aantal doeken die ik speciaal maak voor de expositie van 2 september. Doeken met diepgaande onderwerpen, al zeg ik het zelf. Nieuwsgierig geworden? Het resultaat zien jullie op 2 september.
 

Bart

Aly Angela Angie Anke Annelie Astrid Astrid2 Bertha Betty Brenda Brigitte Brizis Celina Chantal Chanti Charlotte Cindy Cindy2 Clio Cyrille Daisy Daisy2 De Barones Deesz Denise Edith Elisa Elisabeth Esther Blauw Esther Groen Esther Rood Eva Frieda Handbalmeisje Hansje Helen Hiske Historica Iets moois Ilona Inez Inge Inge2 Ingrid Inke Jan Jill Jolanda Joyce Judith Karina Kristel Kristel2 Laura Linda Linda2 Lisa Liz Maaike Mark Michelle Mickey Milanne Miranda Mirjam Moniek Monique Nicole Nina Odilia Pieternel Ratna Rinske San Saskia Selma Shabira Sietske Sophia Sophia2 Suuz Tasja Tineke Tinne Wendy William Xara Yorin Yvonne Zaza en ???

Toen mijn ouders naar mijn vakantieplannen voor deze zomer vroegen, antwoordde ik -een beetje tot mijn eigen verbazing- dat ik momenteel absoluut geen behoefte aan vakantie heb. Het volhangen van de Grote Kerk met mijn doeken is een droom die uitkomt, en ik ben dus met geen stok naar een zonnig warm vakantieland te krijgen. Laat mij maar lekker schilderen. :)

En bovenal ben ik ontzettend benieuwd naar al die oud-modellen die ik weer zal kunnen ontmoeten. De komende tijd zal ik mijn e-mailarchief moeten omspitten om contact te leggen met iedereen die hiernaast genoemd staat en mij niet mailt...( je bent gewaarschuwd ;-))
 

 

Opdrachten

Help mee
 

Vind je het leuk om zondag 2 september naar Breda te komen? En lijkt het je wat om je steentje bij te dragen bij de organisatie? Ik zoek mensen die wat dingen kunnen overnemen, zoals het organiseren van deelprojecten. Bijvoorbeeld het busvervoer van en naar het stadion, het regelen van plekken om mijn doeken op te hangen, perscontacten, roodharigenwerving, etc. Als je af en toe een dag over hebt, neem even contact op, en help mee deze dag tot een groot succes te maken...
 

Jij ook op een schilderij?

Bruid, 140 bij 100cm, 2005

Geïnspireerd geraakt door bovenstaand verhalen? Wil je ook één van de Bartart schildermodellen worden? Dit is één van je laatste kansen om mij een opdracht te geven en je te laten schilderen voor de 2e september. Mail me!
 

Contactgegevens

Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
076-5152442
b.g.g. 06-45530043
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief december 2006
nieuwsbrief september 2006

nieuwsbrief maart 2006
nieuwsbrief februari 2006
nieuwsbrief januari 2006

nieuwsbrief november 2005

nieuwsbrief oktober 2005

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004