modelschilderijen

» klik hier om naar de www.Bartart.com site te gaan
 

Dag Bartart belangstellende,


Aanstaande zondag 2 september is de hele Bredase binnenstad in de ban van rood. Zo'n 500 Roodharigen mannen en vrouwen trekken dan naar de binnenstad van Breda voor de Roodharigen Kunstdag.
In de Grote Kerk worden mijn schilderijen tentoongesteld. Daarnaast zijn er exposities van foto's van roodharigen van 18 verschillende fotografen. Ook Bredase restaurants, cafés en winkels hebben dit initiatief met open armen ontvangen en nog een aantal verrassingen bedacht voor de bijzondere roodharigen. Zie verder in deze nieuwsbrief...

Als je een flink aantal van mijn schilderijen in het echt wilt zien, en een heel bijzondere dag wil meemaken, kom dan vooral langs in Breda. Het volledige programma van de dag vind je op: http://www.roodharigen.nl/programma.pdf

Als je op direct of indirect manier iets met het roodharigenproject te maken hebt, voel je dan in het bijzonder uitgenodigd...

Hopenlijk tot zondag!

Bart

 

 

Roodharigen Kunst Dag


Affiche Roodharigendag
 

Het organiseren van de Roodharigen Kunst dag gaat prima. De aanmeldingen bijven binnenstromen, nu al meer dan 1000. Er komen mensen uit België, Duitsland en Engeland speciaal voor deze dag naar Breda.

Waarschijnlijk heb je er al iets van meegekregen want de publiciteit loopt erg goed. Kranten publiceren regelmatig artikelen waaronder www. nu.nl. Door de link op deze site naar www.roodharigen.nl draait de website topdagen en ik mocht een paar keer op de radio mijn verhaal doen. Zondag de 2e komt o.a. RTL-nieuws, SBS6, NOS en omroep brabant verslag doen. Ook als je thuis blijft kan je er niet om heen :)
 

Aanvangstijd: 12.00 Grote kerk Breda


Foto's van Mery.nl

Omdat er al weken publiciteit is in Breda over de Roodharigendag en omdat het 2 september koopzondag is, verwacht ik dat in totaal 5.000 mensen de locaties zullen bezoeken. Iedereen is welkom, dus ook niet-roodharigen zullen zich vermaken.

Omdat zo veel bezoekers niet tegelijkertijd in de Grote Kerk passen, zijn er twee begintijden:

De Roodharigen met hun aanhang verwacht ik om 11.00 in de Grote kerk in Breda.

Alle andere bezoekers zijn vanaf 12.00 welkom, eerst in het Valkenbergpark, middenin de stad, en daarna in de Grote Kerk en alle andere locaties.

Er is een kans dat het erg druk wordt tussen 11.00 en 11.30 in de grote kerk. Als dat zo is, ga dan een kopje koffie drinken op de markt of bij de kerk. Er zijn dan mensen die daar de programma-flyer ronddelen.

Progamma


Lounge restaurant Sultan

Het programma van 2 september bevat meer onderdelen dan ik hier ga noemen. Op www.roodharigen.nl staan alle details en op de dag zelf krijgen jullie een flyer met een gedetailleerde overzicht. Een paar zaken moet ik hier noemen, die zijn echt geweldig.

De Grote Kerk is nu al ingericht met mijn schilderijen en het werk van 18 fotografen die een zwak hebben voor rood haar. Het is een ode aan de roodharigen.

Mijn overburen, een Arabisch aandoend loungerestaurant, hebben voor de roodharigen een workshop buikdansen georganiseerd. En die wordt gegeven door.... roodharige buikdanseressen. :)

Café restaurant Dante heeft een deel van de aanwezige collectie schilderijen aan de kant geschoven om ruimte te maken voor enkele van mijn doeken. De Bommel idem dito voor Roodharigenfoto's.

Chocolaterie Boulanger in winkelcentrum de Barones heeft een speciale bonbon ontwikkeld voor de roodharigen.

Eigenaar en kok van Restaurant El Corazon aan de Bredase haven drukte mij op het hart om niet alleen te vertellen dat zijn diner het ultieme roodharigendiner is, maar het menu ook volledig te noemen. Omdat dat een hele lange lijst is van heerlijke gerechten, ga ik dat niet doen. Laat jullie verassen!

Meer activiteiten (meer dan 20) op www.roodharigen.nl

Uitnodiging


 

De uitnodiging voor de dag kan je downloaden van http://www.roodharigen.nl/uitnodiging.pdf 

 

 

Schilderijen


Grote Kerk Breda

Normaal gesproken laat ik in nieuwsbrieven iets zien van mijn nieuwste schilderijen. Maar de laatste maanden heb ik simpelweg geen tijd om ze online te zetten.

Maar je kan de twee tentoonstellingen bezoeken in de Grote kerk en in Dante te Breda. Die tentoonstellingen zijn vanaf nu te bezichtigen tot en met de 2e september. Daarna hangen mijn schilderijen in Dante, gedurende zes weken. Vanaf maandag zijn mijn werken op de menukaarten te zien.

Eén van de bijzondere schilderijen is het doek "De Nachtwacht van de roodharigen". Dat doek is nog niet te zien, dat blijft een verassing tot 2 september.

 

 

Persoonlijk

Motivatie

Mensen hun mooie kanten laten zien, dat is één van mijn belangrijkste motivaties om mensen te schilderen, en ook om de roodharigen dag te organiseren. Ik wil dat de roodharige bezoekers door honderden fotografen worden gefotografeerd en ik wil dat ze die ervaring op zich in laten werken. Ik wil hun gevoel van eigenwaarde en trots vergroten.

Ik wil dat iedere roodharige op maandagochtend 3 september met een big smile in de spiegel kijkt...

 

Bart zelf
Heb jij wel eens een feestje georganiseerd voor 50 man? Dan kan je je een voorstelling maken hoe ik me soms voel :)

Het grote aantal bezoekers dat ik verwacht op de roodharigendag is soms wat intimiderend. Er moet heel veel worden geregeld om alles in goede banen te leiden. Steun krijg ik soms uit onverwachte hoek. Soms is dat familie die hulp aanbiedt, soms vrienden die tijd investeren, soms professionele mensen die een tandje bijzetten om me te helpen.

Dank jullie wel!
 

Contactgegevens_Bart

Bart Rouwenhorst
Prinsenkade 7f
4811VB Breda
06-17559422
bart@bartart.com
MSN: schilderbart@hotmail.com

  
 

 

Eerdere Nieuwsbrieven

nieuwsbrief febuari 2007
nieuwsbrief december 2006
nieuwsbrief september 2006

nieuwsbrief maart 2006
nieuwsbrief februari 2006
nieuwsbrief januari 2006

nieuwsbrief november 2005

nieuwsbrief oktober 2005

nieuwsbrief september 2005
nieuwsbrief augustus 2005

nieuwsbrief juli 2005
nieuwsbrief juni 2005
nieuwsbrief mei 2005
nieuwsbrief april 2005
nieuwsbrief maart 2005
nieuwsbrief februari 2005 
nieuwsbrief januari 2005 
nieuwsbrief december 2004 
nieuwsbrief november 2004
nieuwsbrief oktober 2004
nieuwsbrief september 2004
nieuwsbrief augustus 2004
nieuwsbrief juli 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief april 2004