titel Augustus 2004
Bartart Nieuwsbrief

Dag belangstellende, 

je krijgt deze nieuwsbrief omdat je er in wordt genoemd, of omdat je ooit door mij bent geschilderd, of omdat je op een andere manier bent gerelateerd aan mijn website www.bartart.com. Dit is de vijfde nieuwsbrief, oplage 198 stuks. Met deze nieuwsbrieven word je maandelijks op de hoogte gehouden van mijn schilderactiviteiten. Aanmelden: mail naar bart@bartart.com of klik hier.
 

Schilderwerk in de afgelopen maand: juli 2004

Joyce
joyce en joyce
"Joyce" 50 bij 40 cm, olieverf op doek, met lijst

Dit portretschilderij van Joyce is mijn meest gedetailleerde en geslaagde portretschilderij so far. Haar ogen lijken heel groot en heel levendig, en dat klopt. Ik heb overwogen om het schilderij "Bambi" te noemen, maar ik werd weggestemd. Het schilderij heet nu "Onschuld?".  De Tiendoekenserie


Michelle 2, 100 bij 100 cm (bijna af)


Michelle 3, 100 bij 100 cm (halverwege)

De Tiendoekenserie is een serie grote doeken die ik wil exposeren in café-restaurant-galerie Dante in Breda. De eerste vier doeken zijn nu klaar en andere doeken vorderen gestaag. De zes doeken waar ik aan werk hebben Linda, Joyce, Kristel en Michelle als onderwerp. Twee van de drie doeken van Michelle zijn hierboven afgebeeld. Deze doeken zouden er overigens niet zijn zonder de hulp van Marloes (dank!).Een actueel overzicht van het tiendoekenproject staat op deze pagina. Er staan foto's van de modellen, verhalen over wie ze zijn en je kan er van week tot week het ontstaan van de schilderijen volgen. 


De Portrettenserie
Naast modelschilderijen maak ik ook portretten. Momenteel portretteer ik mensen in mijn omgeving. Deze portretten zal ik op kunstmarkten laten zien als demonstratie. Het schilderij van Joyce was de aftrap en deze maand zijn er al vier nieuwe portretten van start gegaan. Het schilderij van Marloes, sinds kort mijn vriendin, is al bijna af. 

Marloes, 40 bij 50 cm (bijna voltooid)

Jolanda is een vriendin en schildersmaatje


Jolanda, 40 bij 50 cm (halverwege)

Het portret van mijn vader is ook al bijna klaar.


Jan, 50 bij 50 cm (nadert voltooiing)

Het portret van Sander, de broer van Marloes en Bartart lijst-designer, is al wel begonnen maar er is nog geen afbeelding van. Eén portretopdracht is al voltooid en hangt nu in Utrecht. En één portretopdracht van een echtpaar zal over twee weken starten. Ik hoop dat veel meer opdrachten zullen gaan volgen. Een eenvoudig portret is al te koop voor 200 euro.


Lopende Opdrachten
De nu lopende schilderopdrachten: 

Tineke en haar schilderij

- Tineke is voltooid! Het is een groot doek geworden van 100 bij 70 cm in een warme kleurstelling. Het doek hangt nu in mijn huis mooi te wezen en te drogen. Over enkele weken zal ik er afscheid van moeten nemen.
- Het schilderproject van De Barones is nog niet verder gekomen, maar het heeft geen haast, het schilderij moet pas begin volgend jaar worden voltooid. - Van Moniek is er een opzet voor het tweede schilderij waarop ze met een zwangere buik poseert. Zij is onlangs van een gezonde zoon bevallen genaamd Romeo. (Proficiat)


De opzet van het drieluik van Inke

- De compositie van het schilderij voor Inke en Theun is gematerialiseerd in de vorm van een opzet. Inke is een vrouw met meerdere boeiende kanten. Het drieluik verbeeldt drie lagen in haar karakter: trots+uitstraling, nadenkend, en zwoel+verleidelijk.
- Ik heb een fan, ik noem haar Clio. We hebben een pose gekozen waarin ze er uit ziet als een Griekse halfgodin. We hebben nog niet de afmetingen van het doek gekozen, maar mijn voorkeur gaat uit naar een doek van 160 bij 100 cm.

Bart persoonlijk

Settelen
Het ene moment heb je niets, het volgende moment heb je alles. Deze maand was een grote stap voorwaarts in mijn groei tot Burgerman. Ik ben sinds deze maand de trotse bezitter van een vriendin, een derde computer, een auto, een airconditioning, een certificering als leerbedrijf voor het grafisch MBO en een zeilboot van  meer dan vier meter genaamd "Eau" (met trailer).
 
 
Bartart promotionele activiteiten

Beurzen en kunstmarkten
25 juli stond ik op de kunstmarkt in Leende. Bij gebrek aan voldoende voltooide schilderijen stonden er slechts enkele schilderijen in mijn kraam en lag er een fotoboek. Dat bleek  geen probleem. Er was genoeg belangstelling en over twee weken begin ik mijn eerste opdracht die ik daar heb verkregen. Het wordt een portret van een echtpaar. De eerstkomende kunstmarkten waar ik exposeer zijn 22 augustus in Gemert, op 28 en 29 augustus in Heeze, bij het Kasteel, en 5 september in Breda, in het Ginneken. Deze kunstmarkten zijn gratis toegankelijk. Ik sta ook op de Kamasutra beurzen in Rotterdam (10 t/m 12 september) en Amsterdam (26 t/m 28 november) en de Kunst-event in de Ahoy (1 t/m 3 oktober). Mail me als je naar een van deze laatstgenoemde beurzen gaat, dan kan ik je toegangskaarten met korting geven. Een actueel overzicht van de kunstmarkten en beurzen staat op deze pagina
             
 
Mensen enthousiasmeren
Een zekere consultant bij een zeker bemiddelingsbureau voor hoger personeel, die vandaag heel erg blij met mij is, vroeg me onlangs hoe ze mijn werk aan haar kantoormuur kon krijgen. Ze wil me graag promoten bij de kunstcommissie van haar bedrijf. Wil jij ook mensen enthousiasmeren over Bartart? Je kan bij mij een folder opvragen om aan hen te geven. In die folder staan voorbeelden en een verdere toelichting op mijn werk. En ik kom ook graag in persoon langs als dat wenselijk is. 

Nog 2
Nog twee abbonnees extra, en de oplage van deze nieuwsbrief is 200. Je hoeft deze mail niet door te sturen, ik voeg graag mensen toe, adressen van geinteresseerden zijn dus welkom. 

             
 
Dante
De spanning stijgt; een zestal grote doeken zijn nu halverwege de voltooing en zodra die af zijn zal ik Mike van café-restaurant-galerie Dante in Breda vragen of ik deze herfst een grote expositie mag houden in zijn zaak. Als dat lukt, zal ik daarmee in de voetsporen van Herman Brood treden. Sommige van mijn fans dineren reeds regelmatig in Dante vanwege dit vooruitzicht, en dat is prachtig. Maar vergeet niet ook van eten te genieten, en ik kan de champagne aanbevelen als aperitief. Proost! 

Eerdere Nieuwsbrieven:

nieuwsbrief april 2004
nieuwsbrief mei 2004
nieuwsbrief juni 2004
nieuwsbrief juli 2004