Januari 2005. Het laatste weekend van januari stond ik op de Kamasutrabeurs in Utrecht, dankzij de flexibiliteit van de Kamasutra-organisatie (dankjewel Monique!). De stand zag er zo uit: [] en was vlak bij het podium. Verslag van de beurs
Bezoekers konden bij mijn stand hun Emailadres achter laten om kans te maken op een persoonlijk schilderij voor maar 20% van de normale prijs. De uitslag kregen de kanshebbers via de nieuwsbrief. Door de grote respons heb ik ook een aantal troostprijzen uitgedeeld.

Op de site www.de-dienst.nl kan iedereen een voorstel doen voor een kunstwerk voor het gebouw "Het Logement" van de Tweede Kamer. Ook ik heb een voorstel gedaan, en mijn voorstel heeft nogal wat stof doen opwaaien. Ik stelde voor om parlementariërs te schilderen in de Bartart stijl, en ik noemde ik Femke Halsema als kandidaat voor een mooi schilderij. Dat werd belangwekkend nieuws, althans, de resulterende krantenkoppen waren pakkend. Het artikel stond in BN De Stem, De Gelderlander, het Leidsch Dagblad, en weblog VKmag. Vara Radio en Panorama belden me om navraag te doen.
Hoewel mijn voorstel in eerste instantie prikkelend was bedoeld, zit er ook een serieuze gedachte achter die je hier kan lezen. Blijkbaar zit er wat in, want een breed publiek (849 stemmers) heeft mijn voorstel naar de eerste plaats gestemd. De andere 498 (!) kunstenaars hebben het nakijken. De stemming is nog niet afgelopen, tot en met maart kan iedereen zijn mening geven. Help mee:
1. klik op http://www.de-dienst.nl/temp/dienstpoll.php?poll_id=287
2. geef een tien aan mijn voorstel als het je aanspreekt.

Schildernieuws: De Barones is voltooid! [] Ik vind haar blik iets ondeugends uitstralen []. Composities bedacht voor Elisabeth en deze [] gaat het worden. En ik ben trots op het derde portret van Inke []. Het tweede portret vordert ook, dus het drieluik [] gaat de goede kant op. Verder: WANTED roodharigen voor een nieuwe serie doeken. Ook nog: negen composities voor Ratna gemaakt en deze [] is het geworden. Doeken opgezet van William [] en Sietske []. De doeken van Mark [] [] en Anke [] [] vorderen langzaam maar zeker. Nieuw portret in wording: Sander []. De Nieuwsbrief editie januari is uit. 

December 2004.  De winnares van de Kamasutra-actie, Ratna, heeft zich gemeld! Ze had haar Email een drietal weken niet gecontroleerd omdat ze op vakantie was en was erg blij verrast toen ze begreep dat ze had gewonnen. Ze is inmiddels langs geweest en heeft model gestaan voor enkele tekeningen [] [] []. In januari gaan we verder met haar prijs: een gratis schilderij van zichzelf. 
Het schilderij van Aly [] is voltooid en heb ik aan haar overhandigd. Ze was blij verrast met het resultaat. Het tweede schilderij van Mark[] begint goed te worden, net zoals het derde schilderij van Joyce []. Elisabeth is nieuw, er zijn nu een viertal tekeningen van haar en deze [] is de beste. Sietske is ook nieuw: er zijn tekeningen [] en een zestal verfrissende composities, en deze [] ga ik uitwerken tot een groot schilderij. Ook voor William heb ik nieuwe composities gemaakt, en deze [] is de beste. Het schilderij van de Barones [] nadert de voltooiing. De Nieuwsbrief editie december.

November 2004.  In het laatste weekend van november was er een grote Kamasutrabeurs in de Rai in Amsterdam. Stand [] BartArt Crew []. Op deze beurs hield ik een actie: iedereen die een emailadres achterliet maakt kans op een gratis schilderij van zichzelf. De uitslag komt in de eerstvolgende nieuwsbrief. Verslag van de beurs.

Ik heb een mannelijk model! Astrid sprak ooit de wens uit dat ik een man zou gaan schilderen, en haar wens komt uit, zoals zoveel van haar wensen. Ik werk aan een schilderij van William [].
Ik ben begonnen met een serie schilderijen met een nieuw thema; na de Tiendoekenserie en de Portrettenserie is er nu ook de Sportersserie. Mark [] en Aly [] zijn powerlifters, mensen die heel veel kilo's kunnen heffen.
Vorderingen huidige projecten: Inke [] [] begint te "leven", De Barones [] vordert en Xara [] is voltooid. De Nieuwsbrief editie november.
 
 

geschiedenis: mei - oktober 2004
geschiedenis: juli 2002 - april 2004
geschiedenis: september 1998 - juli 2002

teller
 

Overzicht
(*) = te koop

[] De Barones
[] Cindy
[] Cindy 2
[] Elisa
[] Esther
[]Esther & Yorin
[] Eva en de slang
[] Iets moois
[] In pak
[] Laura
[] Moniek
[] Meer Moniek
[] Nicole
[] Pieternel
[] Shabira
[] Shirley 1
[] Shirley 2 (*)
[] Sietske
[] Tineke
[] Xara

Roodharigenserie
[] Anke
[] Hansje (*)

Tiendoekenproject
[] Asamy (*)
[] Astrid

PortrettenSerie
[] Jan
[] Jolanda (*)
[] Joyce2
[] Joyce3

SportersSerie
 [] Aly

 
home