Geschiedenis

Oktober 2004. Moniek [] en Jolanda [] zijn voltooid en De Barones [] en Xara [] groeien. Kunsthistorici zullen deze maand ooit kenschetsen als het aanbreken van "De Witte Periode". Mijn voorgangers hadden ook zo hun "Periodes" (Picasso, om er maar een te noemen). Het knappe van kunsthistorici is dat ze overal een verklaring voor hebben, dus ooit zal ik lezen waarom ik momenteel aan zoveel witte doeken werk.  1 tot en met 3 oktober was in de Ahoy in Rotterdam het evenement "Kunst-in-Ahoy". 499 kunstenaars en ik presenteerden er zich en mijn stand, met het toepasselijke nummer K3 viel op door de gele draperien []. Het was een succesvolle beurs, met als een van de hoogtepunten een mysterieuse ontmoeting. Lees hier het verslag. De Nieuwsbrief editie oktober.

September 2004 Ik heb een opzet gemaakt voor het schilderij van Clio []. Xara [] en Moniek [] schieten al aardig op. Van 9 tot 12 september was er een KamaSutrA beurs in Rotterdam. Op de deze beurs mocht ik twee stands inrichten. In de stand bij de ingang [] hing voornamelijk werk van Ludovica, in de tweede stand nabij het podium [] hing mijn werk. Het aantal reakties was bemoedigend. Er zijn twee nieuwe folders uit: een over portretschilderijen,  de ander over modelschilderijen. De oplages zijn 1200 en 2400. Op zondag 5 september tussen 13.00 en 18.00 was er een kunstmarkt in Het Ginneken, een wijk in het zuiden van Breda. Mijn kraampje [] bevatte portretschilderijen en een modelschilderij. Bartart Nieuwsbrief editie September

Augustus 2004 De schilderijen van De Barones [], Moniek [] en Xara [] hebben een eerste verflaag. Voor het schilderij van Clio hebben we enkele keuzes gemaakt, en Jolanda [] is al bijna voltooid. Bartart Nieuwsbrief editie Augustus. Ik was van de 15e tot en met de 22e op vakantie in Egypte.

Juli 2004 Tineke [] en Joyce3 [] zijn voltooid. Ik ben aan het schilderij van Moniek [] begonnen, samen met de drie doeken van Michelle [] [] []. Acht verrassende composities gemaakt voor het schilderij van Inke [1-4] [5-8] en nummer 7 is het geworden []. Ik heb een fan, zij heet Clio. Visagiste Susanne heeft foto's gestuurd van haar examen bodypaint. Ze heeft ze een bodypaint gemaakt die geinspireerd was op een schilderij van mij: schilderij: [], bodypaint: [], beiden naast elkaar. De Bartart Nieuwsbrief editie Juli.

Juni 2004 Ik doe aan productdiversificatie; ik ben namelijk begonnen aan een serie portretten. Het portret van Jolanda [] heb ik opgezet, een portret van Joyce [] is al voltooid, en de ander volgt: Joyce3 []. Daarnaast werk ik aan de gezichten op twee schilderijen: Tineke [] en Astrid []. Belangstellenden voor portretten mogen zich hier melden.
Iets heel anders: je bent pas echt geslaagd  als kunstenaar als je je werk op de meest vreemde plekken tegenkomt. Volgens dit criterium ben ik  al ver gevorderd: dinsdag 8 juni werd het schilderij "Iets heel moois"  gebruikt voor een bodypaint door Susanne. Ik ben vereerd. Foto's volgen begin juli. Tekeningen gemaakt van Kristel [][]. De meesterwerken Linda [] en Kristel [] vorderen. De Bartart Nieuwsbrief editie juni.

Mei 2004 Eerste opzet van de Barones [] gemaakt. Het schilderij van Nicole [] heb ik binnen drie weken voltooid. Lees hier over de onthulling en het commentaar van haar jongste dochter op het doek. Het tiendoekenproject vordert; drie doeken heb ik voltooid [][][] en drie doeken zijn onderweg [][][]. Momenteel hangen drie doeken op een kleine expositie in een restaurant op een vakantiepak bij Zeewolde. De Bartart nieuwsbrief mei editie.
 

Voltooid

[] Cindy
[] Cindy 2
[] Elisa
[] Esther & Yorin
[] Eva en de slang
[] Iets moois
[] Laura
[] Mannen
[] Moniek
[] Moniek
[] Nicole
[] Pieternel
[] Shabira
[] Shirley 1
[] Shirley 2
[] Tineke
 

Tiendoekenproject
[] Asamy
[] Astrid
[] Hansje

Portrettenserie
[] Jan
[] Jolanda
[] Joyce2
[] Joyce3


geschiedenis: juli 2002 - april 2004
geschiedenis: september 1998 - juli 2002

teller

 
home