Oud Nieuws

Juli 2002 Derde versie van het schilderij van Suuz. Een eerste blik op een schilderij van Chantal. Dit laatste schilderij is geinspireerd op een heel beroemd werk: Olympia van Manet. Dit schilderij was ooit ietwat controversieel: When Edouard Manet's painting Olympia is hung in the Salon of Paris in 1865, it is met with jeers, laughter, criticism, and disdain. It is attacked by the public, the critics, the newspapers. Guards have to be stationed next to it to protect it, until it is moved to a spot high above a doorway, out of reach. 
Juni 2002 Begonnen met een paars schilderij van Suuz. Suuz is meer dan alleen model, ze zal ook de bartart site re-stylen. 


 
Bettie komt uit Breda. Meer tekeningen van Suuz, waaronder een hele mooie.
Mei 2002 Bezig met tekeningen van Chantal en Ray (!) en iets heel wonderlijks van Suuz. Suuz is geen duursnee Suuz, maar een heuse Ingenieur en kunstenares... Lettertype op deze site wordt Bookman. Louis heeft een homepage.
April 2002 Bezig met een kleurrijk schilderij van 60 bij 120, en een compleet nieuw project: het schilderen van een elf. Meer elfen vind je in de Efteling.
Februari 2002 De Blvd ligt in de winkel! Het interview en een prachtige foto met Esther en ik staat op pagina 38. Het schilderij van Esther is voltooid. "The making of"  staat hier.
Januari 2002 Interview gegeven aan het 
 
 
blad Blvd. In februari ligt het in de winkel, met foto's erbij van mij, Esther, Janine en Renate. Het schilderij van Esther is inmiddels af. De voorstelling heeft nu vollere kleuren.Over een paar weken komt er een foto van op de site.
December 2001Nieuwe versie van het schilderij van Esther: met navel, Alle versies.
November 2001Nieuwe versies van het schilderij van Esther: met hoofd, met haar. Alle versies.
September 2001Nieuwe site ontdekt, van Nico Vrielink (hier).
Augustus 2001 Renate. Nieuwe schilderij-opzet waar ik erg tevreden over ben. 18 augustus was er een "open dag" van een collega kunstenaar in Den Bosch. Aankondiging, website.
 
 
 
Juli 2001 nieuwe tekeningen: Maureen. Verder is deze maand de 100.000-ste bezoeker langsgekomen... straks word ik nog populair :-)
Juni 2001 deze maand is een mooie maand: ik heb nog nooit zoveel getekend en geschilderd. Van Monique heb ik tekeningen gemaakt. Het schilderij van Esther ontwikkelt zich: (fase 1 en fase 2). En ik ben net begonnen met het maken van schetsen van twee andere modellen: Habibi is het bijnaampje van de eerste wondermooie dame die onlangs geposeerd heeft. De keer daarop bracht zij een tweede schoonheid mee. Ze zij ook samen te bewonderen.
Mei 2001 twee nieuwe modellen: Esther. Het tweede model komt binnenkort online.
 
 
April 2001 Ik was van plan 1 april bij de opening te zijn van tentoonstelling van Louis Nagelkerke, maar ik heb nu iets anders: ik ga dan een bijzonder iemand van Schiphol afhalen. Misschien kom ik later langs.
Maart 2001 Nieuwe tekeningen! (Cyrille)
Verder heb ik twee nieuwe Helden ontdekt: Peter Klashorst, en Louis Nagelkerke. De laatste heeft nog geen eigen website, maar ik mocht een aantal van zijn schilderijen online zetten. Deze en andere werken van Louis zijn ook live te bewonderen: vanaf 1 april in Harderwijk. Ik ben van plan bij de opening te zijn. Tenslotte heb ik de website wat gerestiled (hoger middenframe)
November 2000 Het ei is gelegd: mijn proefschrift staat op de rails. Verder ben ik verhuisd: ik woon nu in het centrum van Breda. 
 
 
Tenslotte heb ik nieuwe baan; ik ben nu consultant. Ik heb nu weer tijd (en een mooie ruimte) om te tekenen en schilderen. Mensen die geschilderd willen worden of iemand kennen die ze graag in houtskool zouden willen zien: stuur me een mailtje! (bart@bartart.com)
Augustus 2000 Change of plans: ik ben tegenwoordig dag en nacht bezig met het schrijven van een proefschrift, en teken en schilder dus voorlopig niet meer.
Juni 2000 op de 17e opent er een tentoonsteling van het schildergenootschap Felix in Maagdenburg. Ik zal enige kunstwerken insturen. De eerste van de recent gemaakte tekeningen is online. De rest zal binnenkort volgen.
 
 
Mei 2000 Ik ben vereerd door de vraag of ik lid wilde worden van het schildergenootschap Felix, en heb toegestemd. Spectaculaire tekeningen gemaakt van Cyrille en Carolien.
April 2000 De kleursetting van de site is drastisch veranderd, en de eerste resultaten van mijn schilder-revival staan online (Esther en Annabe + Maikel).
Ik voel weer de behoefte tot schilderen..
Op dit moment ben ik bezig met het uitwerken van een schilderij van een zwangere vriendin.
Verder ben ik nog op zoek naar een nieuwe inspiratiebron (=model). Tenslotte heb ik nieuwe pagina gemaakt: oude Helden (schilders die ik bewonder).
 
 
December 1999 mijn schilderaktiviteiten zijn (tijdelijk) gestopt: ik ben nu niet meer bezig met opdrachten. Ik blijf wel bereikbaar voor fanmail en kritiek via Email.
Juli 1999 bannerreclame toegevoegd op het engeltalige deel, verder de hele site een beetje bijgeschaafd
Juni 1999 forms toegevoegd op de 'home'pagina.
Mei 1999 geen acties, behalve een paar schetsen. Oorzaak; een stormachtig liefdesleven... Maar... de schetsen zijn wel van een athletisch model! (Yvette)
April 1999 site gerestyled: het eerste scherm is nu table-loos geworden en alle pagina's scrollen nu horizontaal.
 
 
Maart 1999 alweer een nieuw model. Verder is het schilderij van Rinske af; lees het commentaar.
Februari 1999 er is een nieuw model in de galerie te zien (Kim) en ik heb enkele oude schetsen aan het archief toegevoegd (Edwina en Annemiek)
Januari 1999 Ik ben heelhuids teruggekomen en heb weer tijd voor oude  en nieuwe projecten.
December 1998 Nieuw zijn de indicaties van de prijzen op de 'bart' en de 'contact' pagina's. Maar het belangrijkste nieuws deze maand is dat ik van 19 december tot en met 14 januari een trektocht door China maak...
 
 
November 1998 Een hoop suggesties doorgevoerd die waren aangedragen door deskundigen (thnx Lisa, Peter en Charlotte); de grootte van de afbeeldingen, een titel van een schilderij en tekstuele wijzigingen.
Oktober 1998 Een ander lettertype gekozen en de galerie is verder gevuld.
Augustus 1998 begin van de site op www.bartart.com, als vervolg op een oude compuserve site. Alles is gerestyled, alle teksten zijn veranderd en de kunstwerken zijn afgestoft.
home