Geschiedenis

April 2004 Nieuw: Tineke []. Tien doeken in twee maanden: het tiendoekenproject [][][]. De eerste Bartart nieuwsbrief is uit. Laura [][][][] is voltooid. Het is een enorm (160 bij 100 cm) doek, geschilderd met een levendige techniek, helemaal passend bij Laura. Haar glimlach op het schilderij vind ik hedonistisch. Eva en de slang [] is voltooid.

Maart 2004 Begonnen met het Handbalmeisje []. Veel beroemde kunstenaars zijn bekend geworden met hun interpretatie van bijbelse taferelen. Dus... Eva en de slang [][][][][][]. Nieuwe tekening van De Barones []. Laura [][][][][][] en Xara [] vorderen. Shirley [][][][][] is voltooid.

Februari 2004 Op uitnodiging van de organisatie had ik een stand op de de... Kamasutrabeurs. In mijn stand hing een hele verzameling meesterwerken: [][][][][][][] en []. De belangstelling was overweldigend, en mijn verkoopteam (Elisa, Marloes, Sophia en Moose) en ik waren er druk mee om uitleg te geven. Zo'n 1200 folders en 300 visitekaartjes vonden hun weg naar de belangstellenden. Het commentaar van de bezoekers was heel vleiend. Foto's: [] en []. En het leidde meteen tot opdrachten: Inke en Theun [] en De Barones []. Begonnen aan Hephzibah [] en Xara [] vordert.
 

Index (begin 2004)

Af
Cindy [][][][][][]
Cindy 2 [][][][][][][][]
Elisa [][][][][][][][][][][][]
Esther en Yorin [][][][][][][]
Iets heel moois [][]
Moniek [][][][][][]
Pieternel [][][][]
Shabira [][][][][][][][][][][][]
Twee mannen in pak []

In bewerking
Eva[] []
Eva en de slang [][][][][][]
Landschapje [] []
Laura [][][][]
Shirley 1 [] [] [] [] [][]
Shirley 2 [] [] [] []
Sophia [sophia][sophia]
Xara [][][][


Januari 2004 
Nieuw: Laura []. Verder: twee joekels van kunstwerken zijn klaar: Elisa [] en Shabira [].
Oktober 2003 Eva [] []is nieuw, Shabira [] vordert, Iets heel moois [] is klaar.
September 2003 Twee weekje naar Tarifa. Elisa [] en Shabira [] vorderen. Esther en Yorin [] en Cindy2 [] zijn klaar.
Augustus 2003 Ineens twee verassende schilderijen begonnen: een landschapje [] [] en twee mannen in pak []. Er is een nieuwe voorpagina. Cindy1 [] is klaar, Elisa [], Esther en Yorin [] vorderen. Shabira [] begint. Tot vermaak van mijn vrienden volg ik een cursus "Persoonlijke Uitstraling", en mijn website wordt ge-redesigned door de maker van www.area01.tk.
 
 
History

Juli 2003 
Ik heb een fan! Ik kreeg een Email van een historica die deze website al jaren volgt. Dit artikeltje (maart 1999,  getiteld "Roos voelt zich geen dom model") in het het Utrechts universiteitsblad zette haar aan het denken of ze ook op een schilderij zou durven. En afgelopen maandag... kwam ze langs in Breda. Ik heb een knappe fan. Cindy [] [] vordert, Elisa [] [] vordert, Shabira [] vordert, Celina [] vordert, en Pieternel [] is klaar. De twee laatste modellen vertellen op hun pagina waarom ze geschilderd wilden worden.

Juni 2003 Cindy schreef: "Wow, ze zijn echt super...ik schrik er zelf van, heel erg mooi!!". Verder: soms lijkt het leven zomaar een versnelling op te schakelen: ik werk nu aan drie uitdagende opdrachten: Elisa [], Cindy [] [] en een Belgische schone [], eind dit jaar zal ik hopenlijk een top-job krijgen en promoveren tot Doctor in de werktuigbouwkunde. En het grootste nieuws: er was ineens iets heel moois [] in mijn leven...

Mei 2003 Elisa [] [] heeft kleur gekregen, en ik ben begonnen met een opdracht om een schilderij te maken als orgineel kado van een bruid aan haar bruidegom  [].

 
April 2003 Mijn grootste schilderij ooit: Elisa 3 keer levensgroot []. Shirley 1 en 2. Vrijdag 4 april was de opening van een groepsexpositie in de mooiste galerie die ik ken: Castor en Pollux in Bilzen (foto), op 15 km van Maastricht. Niet minder dan 15 collega kunstenaars exposeren er model tekeningen en modelschilderijen. Let op: de openingstijden zijn beperkt. Mijn kunstwerken: o.a. drie tekeningen van Tinne en eentje van Jo (met kuiltjes).
Verder: opzetten gemaakt voor twee schilderijen van Shirley en tekeningen gemaakt van Jo en Angie.
Maart 2003 Elisa vordert prima. Tekeningen naar Gallery Castor en Pollux gebracht.
Februari 2003 Veel nieuws: 
Ik ben nu met vijf projecten bezig: de eerste tekeningen van Shirley staan online, het schilderij van Esther en Yorin ben ik begonnen, Celina is halverwege, Pieternel nadert voltooiing, en Melanie moet alleen nog worden bijgewerkt.
Wegens een  verandering van werkkring zal ik waarschijnlijk over een half jaar Breda verlaten, en een paar maanden door Siberia en Oost Europa gaan rondtrekken...
Januari 2003 Pieternel is online. Heel veel meer nieuws op komst...
December 2002 Daan is online... verder ben ik zeer productief, maar de resultaten zijn nog niet in digitale vorm beschikbaar.
November 2002 Nieuwe tekenigen van Celina online. Deze is heel mooi.
Oktober 2002 Eerste opzet van het schilderij van Melanie.
Ik ben geinterviewd! Laura schreef over mij:
Een grote houten deur leidt naar een 19e eeuws trappenhuis met brede donkere treden. Op de derde verdieping woont en werkt de eenendertigjarige BartArt, tekenaar en schilder... vervolg. Lees over de derde tentoonstelling van Bartart. 
 
 
September 2002 verse tekeningen: Celina. Iedereen moet zondag 14 september tussen 14.00 en 17.00 naar de Kromstraat in Veldhoven want daar is de nieuwe expositie van Louis. Ik ben er helaas niet; ik ben bezig met mijn proefschrift. Tekeningen online van Janneke, Melanie: een Barbie-look-alike en een Belgische hem en haar, samen
Verder: is het erg pedant, als je beweert dat Michelangelo maniertjes gebruikte om zijn schilderijen van mensen meer impact te geven? 
Augustus 2002 Ik ben er niet, ik ben tot en met 26 Augustus in Rome. Daar bestudeer ik werken van Michelangelo, en eet ik 
Italiaanse ijsjes, samen met een componiste. Ik produceerde eerder deze maand
tekeningen bij de vleet, maar het duurt even voordat ik ze online krijg. Wel online: een nieuwe actiefoto
Juli 2002 Derde versie van het schilderij van Suuz. Een eerste blik op een schilderij van Chantal. Dit laatste schilderij is geinspireerd op een heel beroemd werk: Olympia van Manet. Dit schilderij was ooit ietwat controversieel: When Edouard Manet's painting Olympia is hung in the Salon of Paris in 1865, it is met with jeers, laughter, criticism, and disdain. It is attacked by the public, the critics, the newspapers. Guards have to be stationed next to it to protect it, until it is moved to a spot high above a doorway, out of reach.

geschiedenis: september 1998 - juli 2002

 
home