Dag
Ik ben Bart, op deze website vind je voorbeelden van mijn schilderijen en informatie over de achtergrond hiervan. Atelierfoto: Maaike Hermes.
 
Nieuws

2009
Vaf dit jaar zet ik geen actueel nieuws meer op deze website, het vergt helaas te veel tijd om het goed bij te houden. Nieuwe schilderijen kan je zien op exposities, bijvoorbeeld ieder jaar in het eerste weekend van september, in de Grote Kerk in Breda. Deze website laat mijn werk zien van de jaren tot 2009. Een gerelateerd project waar ik veel aan werk is een evenement: www.roodharigen.nl
 

September 2008
Een waar meesterwerk: Linda [] 180 bij 180 cm, acryl op doek. De Roodharigendag 2008 was weer een succes...

Februari 2008
Voltooid: Milanne []. 

Januari 2008
Ik ben er niet, ik ben bezig inspiratie te vinden. Op een kameel in de Sahara. 22e weer terug. :) Potpourri [] is voltooid en hangt op een mooie plek. 

December 2007
Een update van mijn recente schilderwerk: Vrouw [] Bertha [] VV [][] Anja [] en Kristel [].
Bart en de roodharigendag 2007 in bewegend beeld: [RTL] [NOS] [SBS6] [OB

November 2007
De roodharigendag 2007 is nu helemaal klaar. Alle roodharigen hebben nu hun groepsfoto, en de financien zijn rond. Ik ben al druk bezig om zaken te regelen voor de volgende editie: op zondag 7 september 2008 zal Breda nog een keer Rood kleuren... 
Tussendoor werk ik aan mijn doeken. Afbeeldingen van Kristel, het groepsschilderij, VV, Anja en anderen komen binnenkort.

September 2007
De roodharigendag was geweldig. Niemand kan beschrijven hoe het is om boven een zee van prachtige roodharigen te hangen. Nou ja, ik nu dus wel. Het was onbeschrijfelijk :)
De publiciteit was overweldigend: drie landelijke tv ploegen en alle landelijke dagbladen waren aanwezig. Maar bovenal, het was erg gezellig met al die rooien bij elkaar. Het lijkt me leuk om hen in de komende weekenden te ontmoeten als ze hun groepsfoto komen ophalen.
De groepsfoto kan je afhalen in café galerie Dante op de grote markt in Breda. Er is niet één groepsfoto, je mag kiezen uit tien verschillenden. Op deze pagina zie je voorbeelden van de foto's. Ik ben iedere zaterdag in september en oktober aanwezig, van 12.00 tot 16.00.

Dante is overigens tijdelijk helemaal Bartart. 12 van mijn schilderijen hangen er, inclusief het kollosale groepsschilderij van 3 bij 2 meter en het schilderij wat op de affiches stond: Milanne. 

Augustus 2007
Nieuwe Nieuwsbrief: editie Augustus
Het zal je niet verbazen: ik ben nog steeds druk. Ik organiseer de roodharigendag (www.roodharigen.nl) samen met een hoop vrienden en vriendinnen, en dat is verbazingwekkend veel geregel. Maar het gaat fantastisch. Vanaf 19 augustus hangt de grote kerk van Breda vol met kunstwerken die betrekking hebben op rood haar. Een aantal doeken van mij hangen er al. Schilderijen die iets te bloot zijn voor de kerk hangen in Café Galerie Dante. 
De eerste honderden bezoekers zijn al langs geweest, er zullen er nog heel veel volgen. De aankondiging van de roodharigendag haalde het nieuws op nu.nl.
Door alle drukte heb ik geen tijd gehad om al mijn nieuwe schilderijen, en dat zijn er nogal wat, online te zetten. Ook heb ik al maanden geen nieuwsbrief verstuurd. Maar kom maar gewoon kijken in Breda, dan zie je ze vanzelf. De kerk is dagelijks open, uitzonderingen daargelaten. Kijk op www.grotekerkbreda.nl voor de actuele openingstijden. En tot ziens!
en als je je aangemeld hebt via www.roodharigen.nl: woensdag 22 augustus krijg je post ;)

Juli 2007
Vandaag kwam 625ste aanmelding binnen op www.roodharigen.nl. Werk is druk, organiseren van de roodharigendag is druk, schilderen is druk, gelukkig krijg ik veel hulp. In het laatste weekend van deze maand komt zelfs mijn nichtje (9) me helpen...
De roodharigendag heeft een perspagina met foto's die ronduit spectaclair zijn, dankzij Olof, Mery en 11 bloedmooie modellen met lang rood haar...

Mei/juni2007
Vandaag of morgen komt de 500ste aanmelding binnen op www.roodharigen.nl, spannend...

Februari 2007
Nieuwe Nieuwsbrief: editie februari. De schilderijen van Selma [] en Betty [] zijn bijna af.

Januari 2007
Soms, heel soms, komt een droom zomaar uit.
Op 2 september 2007 zal er een gigantische happening in de binnenstad van Breda zijn. Ik zal zo'n 20-30 schilderijen tentoonstellen, nieuwe maar ook oude, en daarnaast zal er een Roodharigenmeeting zijn en een reunie van mijn oud-modellen. Eén van de lokaties van de dag is heel bijzonder: het is de Grote kerk van Breda. Dat is het mooiste gebouw van Breda, uit 1410, middenin het centrum van Breda.
Deze dag hoop ik op duizenden bezoekers waaronder 500 echte roodharigen. De stad Breda, het VVV, de winkeliers, mijn geweldige buren, de Bredase horeca, Reinier, een Bredaas advocatenkantoor en nog veel meer mensen zijn erg enthousiast, en hebben al van alles bedacht om de bezoekers te verwelkomen. Er gaan geruchten dat 20 toprestaurants hun tenten zullen opslaan in het park om de roodharigen te vergasten op een hapje...
Schildernieuws
De schilderprojecten Brenda en Bertha vorderen. Voor beiden projecten heb ik de compositie gemaakt. Het schilderen van deze doeken zal nog wel even duren, het in gang zetten van de organisatie van 2 september heeft nu prioriteit.

December 2006
Het doek [] van Hiske is af en heb ik bij hen thuis bezorgd []. Nieuwe opdrachten: Brenda en Bertha [][]. Voor beiden projecten ga ik nog verder op zoek naar een goede pose. Nieuwsbrief: editie december.

Oktober 2006
Het doek [] van Maaike is af, zodra Maaike het goedkeurt.

September 2006
Eindelijk weer een nieuwsbrief: editie september. Klik hier om jezelf te abonneren op nieuwe edities. Mark heeft twee doeken gekregen [] [], Karina één []. Winnares Sophia heeft haar doek [] opgehaald. Het doek van Stephanie vordert []. Love and Marriage beurs in Utrecht, met een eigen stand [] en met Dank aan Milanne, Judit, Joyce en de immer verrassende Tasja [].

Maart 2006
De Nieuwsbrief editie maart.

Januari 2006
De Nieuwsbrief editie januari en februari.

November/december 2005
De Nieuwsbrief editie november+december.

Oktober 2005
De Nieuwsbrief editie oktober.

24 September 2005
roodharigen-meeting in Asten. De verwachting is dat er meer dan 150 echt roodharige vrouwen, van jong tot oud, samen gaan komen voor een groepsfoto. Een verslag van de dag vind je hier. Aanmelden voor de volgende bijeenkomst: klik hier.
Verder: filmopnamen voor het TVprogramma Man bijt Hond: Crew [] en Cast [].
Het schilderen van het groepsschilderij van vier roodharige schonen is begonnen []. [] [] [] [] [] [].
De Nieuwsbrief editie september. Klik hier om jezelf te abbonneren op nieuwe edities.

Augustus 2005
Publicaties. 27 augustus: prominent in de Telegraaf. 26 augustus: mijn portret op de voorpagina van het regionale dagblad BN DeStem, een grote foto in het Brabantsdagblad en een leuk stuk in het Eindhovens dagblad. Het is maar goed dat ik zo bescheiden blijf :)
Inspiratie vinden voor een schilderij is soms verdomd bewerkelijk: zie bart-in-actie [].
Ontwerpen voor Karina [] gemaakt.
Eerste verflaag voor het doek "Avalon" [].
De doeken van de tweeling [] en van Wendy [] vorderen.
Zaza is al bijna klaar [], net zoals Joyce [].
Het doek van Ilona [] is helemaal klaar en is opgehaald door een blije Ilona.
Ik ben vrijwel continu bezig met het Project Roodharigen, lees hier meer over de gebeurtenissen.
Kamasutrabeurs in Utrecht. De Nieuwsbrief editie augustus.

Juli 2005
Donderdag 28 juli: het is een mooie dag! Daisy stond model voor dit schilderij []. 
De doeken van Ilona en Sophia zijn al bijna af [] []. 
Schetsen gemaakt van Marloes [].
Verder: klik hier voor de laatste ontwikkelingen in het roodharigenproject. 
De Nieuwsbrief editie juli is uit.

Juni 2005:
Het roodharigenproject loopt storm: veel potentiële modellen. Ook journalisten en zelfs een documentairemaker zitten er bovenop. 
Tekeningen en foto's van Karina [] gemaakt. Composities gemaakt voor Tasja , deze [] is het geworden. 
18 juni was er een workshop. Weekje weggeweest, bruin geworden. 
De Nieuwsbrief editie juni.

Mei 2005: 
Winnares Tasja [] is langsgeweest.
Nieuwe composities voor Ilona [], Sophia [] en Nina [].
Het doek van Williamnadert de voltooiing [], detail: []. 
Nieuwe schetsen van roodharige Wendy []. 
Het drieluik van Inke heb ik opgeleverd. Foto van Inke+doek: []. 
Met gepaste trots presenteer ik het doek van Ratna  []. Het schilderij bevat een gedetailleerd portret: []. 
De Nieuwsbrief editie mei

April 2005:
Schetsen gemaakt van nieuw modellen: Ilona [], Blije vrouw[] en Nina []. 
Composities gemaakt voor Sophia [], de doeken van William [] en Ratna  [] vorderen en de schilderijen van Elisabeth [] en Sander [] zijn voltooid. 
Ik heb het laatste commentaar van Inke verwerkt, en het tweede doek van haar drieluik [] (trots) bijgewerkt. Het drieluik [] is nu voltooid, en ik hoop het 15 mei aan Inke en Theun te presenteren. 
De Nieuwsbrief editie april.

Begin april was er een Kamasutrabeurs in Rijswijk. Foto van mijn stand: []. Op deze beurs kon je een greep uit mijn schilderijen zien, en het bijzondere was dat je vier schilderijen kon vergelijken met het origineel (de modellen kwamen langs): [], en [] [] en []. Ook op deze beurs kon je een (bijna) gratis schilderij van jezelf winnen. Uitgebreide info over deze beurs lees je hier

Maart 2005:
Het doek van Sietske is voltooid: hele schilderij [], detail []. 
De doeken van William [] en Elisabeth [] vorderen. 
De eerste twee ronden van de verkiezing op www.de-dienst.nl (zie hier voor de toelichting) zijn geeindigd en mijn voorstel is geselecteerd voor de groep "nieuw te maken schilderijen"! Enkele kunstcommissies gaan er zich nu over buigen. 
De Nieuwsbrief editie maart.

Febuari 2005:
Het drieluik [] van Inke is vrijwel voltooid. Het kunstwerk bestaat uit drie individuele doeken: [] (sensueel), [] (trots) en [] (zorgzaam) . Ik hoop binnenkort commentaar van Inke en Theun te krijgen. 
Het tweede doek van Anke [] is klaar. De doeken van Sietske [] en William [] hebben een eerste laag verf. Het portret van Sander [] is bijna voltooid. Opzetten voor Ratna  [] en Elisabeth [] gemaakt. 
De Nieuwsbrief editie febuari. De winnares van de tweede beursactie is bekend.
 

geschiedenis: november 2004 - januari 2005
geschiedenis: mei - oktober 2004
geschiedenis: juli 2002 - april 2004
geschiedenis: september 1998 - juli 2002
 

Overzicht
(*) = te koop

[] Asamy (*)
[] Astrid
[] De Barones
[] Bertha
[] Cindy
[] Cindy 2
[]Elisa
[] Esther
[]Esther & Yorin
[] Eva en de slang
[] Iets moois
[] Ilona
[] Inke
[] Karina
[] Laura
[] Moniek
[] Meer Moniek
[] Nicole
[] Pieternel
[] Shabira
[] Shirley 1
[] Shirley 2
[] Sietske
[] Tineke
[] Vrouw (*)
[] VV
[] VV
[] Xara

Roodharigenserie
[] Anja (*)
[] Anke
[] Anke2
[] Avalon
[] Hansje (*)
[] Daisy
[] Ingrid en Helen
[] Joyce1 (*)
[] Kristel
[] Maaike (*)
[] Milanne
[] Potpourri
[] Zaza (*)

PortrettenSerie
[] Jan
[] Jolanda
[] Joyce2
[] Joyce3
[] Sander

SportersSerie
 [] Aly
 [] Mark
 [] Mark2

Winnaressen
  [] Ratna
  [] Tasja
] Sophia

 
home