werkend aan Milanne, 
acryl op linnen, 160 bij 100 cm,
halverwege
grote afbeelding
 

Milanne

Milanne is een prachtige roodharige. Ik heb haar gevonden via een modellensite: www.dutchheaven.nl. Milanne (21) studeert in Rotterdam, en als bijbaan staat ze model in trouwjurken. Daarom was het niet meer dan natuurlijk om Milanne te vragen om model te staan voor een schilderij voor de Love and Marriage beurs. Milanne heeft een weblog genaamd mademoiselle21
Net zoals bij een aantal andere doeken van roodharigen was het modelleren een heel geregel: Milanne stond model in een designjurk van Pronovias in de Bredase bruidsmodezaak Amiga Pronovias, met de vriendelijke medewerking van de eigenaar Van der Velden. Ook de hulp van het vriendje van Milanne was onontbeerlijk.
 

 

Milanne is één van de roodharigen die ik schilder. Een overzicht van een groot aantal anderen die ik heb geschilderd of waar ik nog aan werk vind je hier.

23 september 2006: nog niet voltooid, maar al wel de eerste tentoonstelling van het doek:  tijdens de Love and Marriage beurs in Utrecht. Milanne was erbij.
 
 

 

 

Milanne en Milanne, Love and Marriage beurs, september 2006. 
grote afbeelding
 

Schilderproces

september 2006: Milanne staat model in Breda. 
Eerste tentoonstelling van het doek tijdens de Love and Marriage beurs in Utrecht.
Oktober 2006: Ik heb nog geen keus kunnen maken voor de kleur achtergrond.
September 2007: 1000 posters hadden het doek van Milanne als onderwerp: Milanne werd het icoon van de Roodharigendag 2007 in Breda. 
Februari 2008: Voltooiing. De mysterieuze glimlach van Milane behoefte een heel precieze uitwerking, en dat is eindelijk gelukt.
 

 

Schilderij

Het is een doek van 160 bij 100 cm. De blik van Milanne trekt de aandacht: bedachtzaam, intrigerend.

 
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
 
grote afbeelding
home