Jolanda, juni 2004
 

Jolanda

is een vriendin en een grote hulp. Ze helpt onder andere mee met de promotie van Bartart. Ze vindt het een eer om model staan voor het eerste portret in de portrettenreeks.

Jolanda is 19, slim, slank, en sterk. Ze lijkt als levensmotto te hebben: "if it doesn't kill you, it makes you stronger". Ze is hard voor zichzelf en attent voor anderen. Ze is geboren in Friesland, maar daar komt ze nog maar weinig. Ze volgt nu een opleiding in Breda, en is van plan om nog veel verder weg te gaan. Ik denk dat ze iets in haar verleden ver achter zich wilde laten.
Maar, inmiddels (2006) woont ze blij samen in Breda. Ik denk dat ze  heeft gevonden waar ze naar zocht.
 

 

De Woozy

Jolanda is onlosmakelijk verbonden met De  Bommel, een gezellig cafe op een steenworp afstand van mijn huis. De geruchten gaan dat er binnenkort een link van de Bommel Website naar deze pagina komt, maar het kan geen kwaad dat persoonlijk aan het personeel van De Bommel te vragen.

 
 

Jolanda over Jolanda

Jolanda droeg een quote aan van Lulu Wang:

"We zijn allen geschapen, geslepen en versleten door de zeegolven van onze ervaring, vaak gewenst en vaker nog ongewenst"

 

Schilderproces
Dit schilderij is deel van de Portrettenserie. De opzet in houtskool was prima gelukt: Jolanda was toen al herkenbaar. Laatste accent in het haar gezet op 1 november 2004. Ingelijst en voorzien van staalkabel voor ophangen: 15 november. Dit werkje hangt momenteel in een semi-permante tentoonstellng in een  makelaarskantoor op Prinsenkade 7, te bezichtigen tijdens kantooruren.
 

Schilderij

Het portret van Jolanda is geïnspireerd op de blauwe portretten van Joyce, maar de favoriete kleur van Jolanda is turkoois. Het portret heeft een verloop van turkoois naar wit en naar blauw.

 
opzet
grote afbeelding
tweede fase
grote afbeelding
derde fase
grote afbeelding
vierde fase
grote afbeelding
vijfde fase
grote afbeelding
zesde fase
grote afbeelding
zevende fase
grote afbeelding
zevende fase
grote afbeelding
eindresultaat
grote afbeelding
home