Het schilderij van Elisa 
olieverf op doek, 160 bij 100 cm

Elisa

...is moeder en werkt, maar bovenal is ze een mooie vrouw die het nodige heeft meegemaakt en weet wat ze wil. En ze is niet bang om zich van een erotische kant te laten zien.

De eerste vier tekeningen heb ik dezelfde dag nog online gekregen (dankzij Elisa-ega). Elisa vind de eerste tekening nog de mooiste, maar misschien is die rust een  beetje bedriegelijk. Om haar karakter weer te geven zou de vierde tekening beter passen, denk ik. Die tekening ziet er overigens nog een beetje vreemd uit, maar dat heeft scan-technische redenen. Er is zeker niets mis met de benen van Elisa. :-)

Schilderproces

27 maart hebben we DE schilderstand gevonden. Omdat volgens een vriendin van Elisa alleen een stand voldoet waar haar borsten op pronken, en omdat Elisa-ega precies zo'n stand voorstelde, is de laatste tekening verkozen tot schilderstand.
Na het maken van de tekeningen hebben we 70 foto's gemaakt van deze stand en van kleine variaties erop. 
De kleuren van het schilderij worden rood en paars, en warm geel als contrastkleur.
3 april, de eerste opzet is een feit. Het doek is imponerend groot: 160 bij 100 cm, en Elisa's vingers zijn drie keer groter dan levensgroot...


Op 1 mei is deze opzet uitgewerkt tot een gedetailleerde tekening met een eerste kleuropzet. De achtergrond wordt paarsig, zonder echt paars te zijn.
19 juni, derde en vierde fase online, achtergrond is gevuld.
9 juli, vijfde versie online. De achtergrond heeft een nieuwe laag verf. Kleine detaileringen in gezicht, voeten, armen, etc. gedaan. De kleuren op de afbeelding kloppen nu. De volgende stap is de verdere uitdetaillering van gezicht, handen en lichaam. Verwacht: 23 juli
23 juli, zesde versie online, gezicht iets verder uitgewerkt, handen goed opgezet.
7 augustus, zevende versie online, gezicht opnieuw opgezet, handen uitgewerkt. Details all over.

21 augustus, review door Elisa en Ega. Het geel wordt minder geel, de neus niet groter, de handen iets vrouwelijker en minder geel, de achtergrond blijft zo, de randen van het doek worden doorgeschilderd in de kleur van de achtergrond, en het haar wordt minder sprieterig.
6 september, review van de nieuwe kleur van het schilderij (fase 9): die is goed.
20 November, detaillering [fase 10].
28 November, detaillering linker arm, voeten, gezicht, knie, en rechter borst [fase 11].
13 December, volgende afspraak, het linker oog wordt iets lichter.
1 Januari, eindafspraak, na twee minieme aanpassingen (teen en vingernagel) is mijn grootste schilderij ooit nu klaar [eindresultaat]. Yes!
tekeningen
grote afbeelding
grote afbeelding
grote afbeelding
grote afbeelding
grote afbeelding
grote afbeelding

Schilderij

het is een doek van 160 bij 100 cm, en de stand is sensueel met de nadruk op de borsten. De kleuren zijn warmrood met warmgeel. Dit doek vormde inspiratie voor de kleurstelling van het tweede doek van Moniek.

 
Schilderij van Elisa, eerste opzet
grote afbeelding
tweede fase
grote afbeelding
derde fase
grote afbeelding
vierde fase
grote afbeelding
vijfde fase
grote afbeelding
zesde fase
grote afbeelding
zevende fase
grote afbeelding
achtste fase
grote afbeelding
negende fase
grote afbeelding
tiende fase
grote afbeelding
elfde fase
grote afbeelding
eindresultaat
grote afbeelding
home