Portret van de oprichters van Borger en Burghouts


huidige status, detail van het geheel

Hugo en Arthur...

...zijn twee hardwerkende mensen. Tien jaar geleden hebben ze een bedrijf opgericht, direct na hun studie aan de UT. Dat bedrijf floreert,  heeft inmiddels een veeltal medewerkers, en is gevestigd in een mooi pand in Enschede. Zie ook de website van het bedrijf.

Wat Arthur en Hugo ook hebben, en wat ze niet weten, is medewerkers die hen een kado gaan geven voor hun tienjarig jubileum. Een statieportret van hun twee-en. Maar niet traditioneel, nee, gebaseerd op hoe ze tien jaar geleden waren. En in tien jaar kan een mens behoorlijk veranderen...

 

Compositie
het schilderij is gebaseerd op een oude foto. De kleuren zijn groen met accentkleur blauw en oranje. Groen en blauw zijn de kleuren van de huisstijl. Groen staat voor milieu, en de verf die ik gebruik is dan ook  milieuvriendelijke olieverf op waterbasis. Het gebouw op de achtergrond is the BTC, waar veel spin off bedrijven van de de universiteit beginnen. 
De horizon is scheef, en daardoor lopen de lijnen parallel met de groei die het bedrijf  heeft gehad. De compositie is apart: Arthur staat dichtbij, en Hugo staat meer naar het midden. Geen van twee-en domineert het schilderij. Anders, maar toch gelijkwaardig.
 

Het schilderproces
Het schilderij moest binnen een maand  klaar zijn. Aangezien sommige soorten olieverf meerdere maanden moet drogen, is dat een probleem. Maar door wat inventiviteit en een strakke planning is het toch gelukt.

De huidige status van het schilderij: de afbeelding is af, het is gevernist, en de lijst is toegevoegd. De stijl en kleur van de lijst zijn afgestemd op het interieur bij B en B. De lijst is welgevormd, maar niet overdreven. De kleur is koloniaal bruin.

Donderdag de 14e was de overdracht. Eind deze maand is de onthulling.

eerste opzet
grote afbeelding
opzet gereed
grote afbeelding
groen
grote afbeelding
invullen en steunkleur
grote afbeelding
gezichten invullen
grote afbeelding
details uitwerken
grote afbeelding
detail van hudige status
grote afbeelding
afbeelding af
grote afbeelding
met lijst
komt nog
grote afbeelding
onthulling met Hugo en Arthur
komt nog
grote afbeelding
home