Hansje hangt boven het wijnrek, 
acryl op doek, 180 bij 80 cm
 

Hansje
Hansje (19) heeft rood haar, een mooie bleke huidstint, sproeten, en is lang en slank. Een droommodel. Ze doet SPW, en houdt van mooie lingerie.

Schilderijen van Gustav Klimt vormen een inspiratiebron voor mijn schilderij van haar.

Hansje over Hansje:
Ik wil wel geschilderd worden omdat ik het een leuke nieuwe uitdaging vind. Ik heb al eerder geposeerd voor een schilders vereniging maar daar maakten ze alleen schetsen van me. Het leek me erg leuk om te poseren voor iemand die van me een "echt" schilderij zou maken op doek. Mede omdat ik dan na verkoop ergens in iemands woonkamer zal hangen.

 

Hansje, april 2004
 

Wat maakt jou een bijzonder iemand?
Ik ben een bijzonder iemand omdat ik helemaal tevreden ben met mezelf. Ik vind dat er te weinig mensen op de aardbol rondlopen die dit ook van zichzelf vinden. Wat ik best wel jammer vind. Ook ben ik behoorlijk direct en spontaan.

Gustav Klimt, Dánae, 1907
 

hoe ervaart iemand jou bij een eerste ontmoeting?
Ik denk dat die iemand best wel wat te voorduren krijgt; ik ben behoorlijk direct en zeg simpelweg waar het op staat. Veel mensen vinden dit lastig. Ik vind het echter wel handig; je weet altijd waar je aan toe bent. Verder praat ik behoorlijk veel, en ben ik (bijna altijd) vrolijk. Ik ben er heilig van overtuigd dat ik een verpletterende indruk op iemand achterlaat.

Mijn sterke punten zijn:
Betrouwbaar, begripvol, aardig, beleefd, sexy uitstraling, kan goed discusseren, kan duidelijk mijn grenzen aangeven, laat niet over me heenlopen, direct, spontaan, ik weet wat ik wil, kan goed met allerlei mensen opschieten (ook al kan ik ze wel schieten). Kan tegen (en sta open voor) kritiek.

 

Negatieve punten zijn:
Ik kan soms moeilijk mijn grenzen vasthouden, ben soms te direct, kan soms verlegen zijn ( grote mond, klein hartje) Kan heel slecht plannen. Ook ben ik een grote chaoot. 

Ik wil niks lichamelijk aan mezelf veranderen. Ben tevreden en trots over mezelf. Waar ik wel graag aan wil werken is het vasthouden van mijn grenzen, en het beter inplannen van dingen die ik moet doen. Ik denk dat ik mijn hele leven tegen bepaalde "leerdoelen"aan ga lopen, waar ik vervolgens aan moet werken om ze te verbeteren.

Ook ben ik trots dat ik via een omweg over een half jaar pedagogiek kan gaan studeren. Zo kan ik na lang wachten eindelijk de opleiding volgen die ik graag wil doen. Dat is echt mijn doel.

 

Schilderproces
Dit schilderij is het tweede doek van de Tiendoekenserie. De opzet en eerst verflaag zijn voltooid. Het is bere-moeilijk om de wit-roze achtige huidstint in acryl te gaan vangen. Ik heb enkele uitstapjes gemaakt richting grijs en roze, zoals in de schilderfasen te zien is. De achtergrond zal bruin met donderrood worden, om de tint van Hansjes huid te benadrukken.
Tot de herfst 2004 hangt het schilderij op een kleine expositie in het recreatiepark Flevonatuur bij Zeewolde.

nu het eerste schilderij zo goed is gelukt, wil ik tzt een tweede werk van haar maken.

laatste update: 1 juni 2004

 
eerste tekening
grote afbeelding
tweede tekening
grote afbeelding
derde tekening
grote afbeelding
vierde tekening
komt nog
grote afbeelding

Schilderij

Het schilderij van Hansje is een rustige, sensuele stand, in heldere kleuren. De afmetingen van het doek zijn 180 bij 100 cm. De hand voor de mond van Hansje geeft de pose iets mysterieus.

 
opzet
grote afbeelding
tweede fase
grote afbeelding
derde fase
grote afbeelding
vierde fase
grote afbeelding
vijfde fase
grote afbeelding
zesde fase
grote afbeelding
zevende fase
grote afbeelding
eindresultaat
grote afbeelding
home