KunstEvent, 1 - 3 oktober 2004, Ahoy Rotterdam.

Samen 499 kunstenaars uit binnen en buitenland presenteerde ik mijn werk. In de stand hingen schilderijen van Asamy, Hansje, Astrid, Tineke, Jan, Moniek, Marloes, Joyce en Jolanda. Marloes had twee werken meegenomen. 


Het schilderij van Tineke werd zaterdag door haar zelf en haar man opgehaald.
Haar vertrek van de beurs, met schilderij, leek wel een koninklijke optocht. We liepen over de beurs en iedereen viel stil en week opzij toen Tineke met schilderij en gevolg voorbij kwam lopen. Een bijzondere ervaring. En Tineke heb ik nog nooit zo zien stralen. Dat staat haar wel.

 

De belangstelling voor mijn werk was goed, zeker gezien de sterke concurentie. Mijn verkoopteam bestond deze keer uit Marloes, Kris en Koen. Tineke trad even op als gast-verkoopster. Belangstellenden namen zo'n 100 folders mee. Enkelen zouden nog contact opnemen, enkele lieten hun adres achter voor de nieuwsbrief.

Het indrukwekkendste contact was een mysterieus kort gesprek wat ik had met een goed geklede man met artistieke bril. Hij weigerde beleefd te zeggen wie hij was. Hij vertelde alleen dat hij een aantal galeries representeerde in binnen en buitenland. Hij was niet geinteresseerd in het verhaal achter de kunst, het ging hem om de uitstraling. Die grote doeken bevielen hem, zei hij, en dat was hem bij drie stand gebeurd op deze beurs. Hij nam mijn kaartje mee, beloofde niets, en verdween.
 

 
KunstEvent, 1-3 oktober 2004
grote afbeelding
home